Első világháborús történelmi helyszíneket látogatott meg Simicskó István

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első világháborús történelmi helyszíneket látogatott meg Simicskó István honvédelmi miniszter Szlovéniában, a solkani osztrák-magyar katonatemetőben megkoszorúzta a magyar katonák emlékművét – közölte szombaton a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A Sabotin és a Monte Santo hegyek között, az Isonzó folyó közelében található temetőben legkevesebb 1500 osztrák-magyar katona nyugszik. Az emlékműnél koszorút helyezett el Milos Bizjak, a szlovén védelmi minisztérium államtitkára is.

A Sabotin-hegyen található korabeli osztrák-magyar, valamint olasz állásokról és kavernákról a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei tájékoztatták Simicskó Istvánt.

A közlemény szerint Simicskó István egyeztetést folytatott Milos Bizjakkal és Matej Arconnal, Nova Gorica polgármesterével is, a kromberki várnál tervezett első világháborús magyar központi emlékmű helyszínéről. A minisztérium emlékezetett, hogy Magyarország 2017-ben szeretne itt emlékművet állítani az első világháborúban elesett magyar katonák emlékére.

Az eseményekre a minisztert Szilágyiné Bátorfi Edit, Magyarország szlovéniai nagykövete is elkísérte.

Előző sztori

Vízilabda: izgalmas mérkőzésen ikszelt a Szeged a Vasassal + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: villanyfényben folytatta remek sorozatát a Tiszasziget + FOTÓK