/

Előzetesét indítványozta az ügyészség az autópálya mellett kábítószert termesztő férfinak

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványt tett a bíróság felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak az előzetes letartóztatását, aki Szeged és Algyő között az autópálya mellett termesztett indiai kendert.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított az algyői főcsatorna és az M5 autópálya jobb pályateste találkozásánál, a főcsatornával párhuzamosan egymástól két méter tőtávolságra, egy sorban összesen tíz tő indiai kendert nevelt, melyekből az érést követően vágott és metszett is – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Ezen túlmenően a helyszínnel szemközti oldalon, az autópályától 100 méter távolságra további hat tő indiai kendert is ültetett és nevelt, melyeket az éréssel párhuzamosan tört és vágott, valamint a gyanúsított beszerezte a termesztéshez szükséges eszközöket is. A rendőrség a férfinél tartott házkutatás során további 1000 gramm növényi törmeléket foglalt le, melyek kannabiszt tartalmaztak.

A gyanúsított a helyszínről üldözést követően elmenekült és csak később került elfogásra.

Az ügyészség a szökés, az elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a férfi a cselekményt különös visszaesőként látszik elkövetni.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva 1 hónapi időtartamra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Előző sztori

Őrizetben a szegedi betörő

Következő sztori

Kibervédelmi intézet: technikai fejlesztésekre is szükség van