//

Elfogták a prostituáltakat külföldön futtató szegedi bűnszervezet vezetőjét

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nni_szeged-006

Elfogtak Budapesten egy férfit, aki egy emberkereskedelemre szakosodott bűnszervezet vezetője volt; a bűnszervezet Magyarországon toborzott nőket, akiket aztán Franciaországban prostituáltként dolgoztattak – közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság szerda reggel.

Mint írták, a 48 éves szegedi férfit – akivel szemben emberkereskedelem miatt a francia hatóságok bocsátottak ki nemzetközi elfogatóparancsot – október 23-án fogták el, Budapest egyik alkalmi szállásán.

A külföldi nyomozók információi szerint a férfi egy magyar állampolgárokból álló bűnszervezetet vezetett, amely 2014 óta szállított Franciaországba Magyarországon toborzott nőket. Strasbourgban, Nizzában, illetve Bordeauxban, bérelt lakásokban és az utcán prostituáltként dolgoztatták őket. A bűnözői csoport felderítésére a Nemzeti Nyomozó Iroda a francia hatóságokkal közös nyomozócsoportot hozott létre.

A bűnszervezet 12 tagját március 21-én összehangolt akcióban már elfogták a rendőrök, a bűnszervezet most elfogott vezetőjével a nyomozók a teljes bűnözői csoportot felszámolták. A bíróság október 24-én döntött arról, hogy férfit kiadják Franciaországnak.

Előző sztori

Sok anyuka vett részt az első bababörzén a Csongor téren

Következő sztori

Idős asszonyt fosztottak ki Csanádpalotán