Kultúra

Elfoglalták Szegedet a forradalmárok + FOTÓK

Elfoglalták Szegedet a forradalmárok + FOTÓK

2016. október 20., csütörtök
Elfoglalták Szegedet a forradalmárok + FOTÓK
utcai_performansz03_gs

Helyi és fővárosi történéseket idéztek fel a szegedi diákok csütörtökön, az 1956-os eseményekre emlékezve városi játékon építettek barikádot, szavaltak verset és fűrészelték Sztálin csizmáit.

A Takaréktár utcában a halálos sebet kapott

Schwartz Lajosra

emlékezve 56 kérdésben kellett helytállniuk a tanulóknak, míg a Novotel hotel környékén a budapesti Corvin köz barikádépítő eseményeit idézték meg. A fiatalok az 1950-es évek divatja szerinti ruhákban teljesítették a feladatokat, lyukas zászlós kitűzőt viseltek, a pontos szegedi állomásokról pedig térképet kaptak. Minden egyes ponton zsűri értékelte a teljesítményüket, lexikális tudásukról éppúgy tanúbizonyságot kellett tenniük, mint ügyességükről. A Dóm téren rigmusokat szavaltak, a Somogyi-könyvtárban kérdéseket kellett helyesen megválaszolniuk, az a csapat, melyik leggyorsabban fűrészelte el

Sztálin

csizmáját, ugyancsak pontokat szerzett. A vetélkedő utolsó állomása a Rákóczi tér volt, ahol

Nagy Imre

szobránál szónokoltak, 1956-os puzzlet raktak ki és totóztak. Az este a Heller Ödön Művelődési Házban zárul

Varga Miklós

koncertjével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.