/

Elfoglalták Szegedet a forradalmárok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utcai_performansz03_gs

Helyi és fővárosi történéseket idéztek fel a szegedi diákok csütörtökön, az 1956-os eseményekre emlékezve városi játékon építettek barikádot, szavaltak verset és fűrészelték Sztálin csizmáit.

A Takaréktár utcában a halálos sebet kapott Schwartz Lajosra emlékezve 56 kérdésben kellett helytállniuk a tanulóknak, míg a Novotel hotel környékén a budapesti Corvin köz barikádépítő eseményeit idézték meg. A fiatalok az 1950-es évek divatja szerinti ruhákban teljesítették a feladatokat, lyukas zászlós kitűzőt viseltek, a pontos szegedi állomásokról pedig térképet kaptak. Minden egyes ponton zsűri értékelte a teljesítményüket, lexikális tudásukról éppúgy tanúbizonyságot kellett tenniük, mint ügyességükről.

A Dóm téren rigmusokat szavaltak, a Somogyi-könyvtárban kérdéseket kellett helyesen megválaszolniuk, az a csapat, melyik leggyorsabban fűrészelte el Sztálin csizmáját, ugyancsak pontokat szerzett. A vetélkedő utolsó állomása a Rákóczi tér volt, ahol Nagy Imre szobránál szónokoltak, 1956-os puzzlet raktak ki és totóztak. Az este a Heller Ödön Művelődési Házban zárul Varga Miklós koncertjével.

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: megszorongatta a ZTE-t a Szedeák

Default thumbnail
Következő sztori

Bemutatkozott az üldözött keresztényeket segítő helyettes államtitkárság

Legutóbbi hasonló cikkek