Döntés született a folyóiratok és fesztiválok három éves támogatásáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Döntött a folyóiratok és a kiemelt kulturális fesztiválok következő három éves támogatásáról a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Bizottsága – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

“A hosszú távú kiszámíthatóság érdekében, a bizottság határozata alapján 2017-ben a nyomtatott és online lapok megjelentetésére 600 millió forintot, 2018-ban és 2019-ben 300-300 millió forint keretösszeget biztosított” – olvasható a közleményben.

Az éven túli kötelezettségvállalás lehetőségével élve a bizottság döntött továbbá a kiemelt kulturális fesztiválok három éves támogatásáról, így 2017-ben 388 millió forintot, 2018-ban és 2019-ben 408-408 millió forintot biztosítanak erre a célra.

A hosszú távú kiadói program megvalósítására jövőre 170 millió forint, örökségvédelmi célokra szintén jövőre 270 millió forint áll rendelkezésre.

A Nemzetgazdasági Minisztérium engedélye alapján csaknem 1,2 milliárd forint összegű, az NKA előző évi költségvetéséből zárolt maradvány pályázati úton való felhasználásra is lehetőség nyílik kizárólag az idén, amelyet a szakmai kollégiumok igénye alapján határozott meg a bizottság – olvasható a közleményben.

Előző sztori

NATO-főtitkár: a NATO együttműködik az EU-val a migráció csökkentése érdekében a Földközi-tengeren

Következő sztori

Húsz tonna hamisított mézet vont ki a forgalomból a Nébih