Ablak az agyra – a pszichológia sokszínűségéről szól a tizenötödik Forum Humanum

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

forum_humanum_2016

Kétnapos pszichológus konferencia kezdődik pénteken Szegeden, a Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesülete által szervezett rendezvény középpontjában a pszichológia természettudományos sajátosságai állnak, azonban számos más érdekes téma is terítékre kerül.

Október 28-án és 29-én, pénteken és szombaton, a Hattyas sor 10. szám alatti sporttelep négyes számú épületében rendezik meg a Forum Humanum Szegedi Pszichológiai Napokat, melynek idei mottója: Ablak az agyra. A kétnapos rendezvényen több mint negyven előadás várja a résztvevőket, elsősorban neuropszichológiai, illetve kognitív pszichológiai témákkal, de olyan területek is szóba kerülnek, mint a szexuálpszichológia, börtönpszichológia, valláspszichológia vagy sportpszichológia.

„Nem csak pszichológusoknak, illetve pszichológushallgatóknak szól a konferencia, hanem mindenki megtalálhatja azt, ami érdekli, talán soha nem volt még ennyire sokszínű a rendezvény”– mondta el hírportálunknak a konferencia egyik főszervezője, Pinczés Zsuzsa, a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakos hallgatója. Az idei Forum Humanum a pszichológia természettudományos oldalára helyezi a hangsúlyt, de ettől függetlenül közérthető előadások várhatóak és olyan témák kerülnek a középpontba, mint például az emlékezeti rendszerek, álmok, de ezeken kívül számos érdekesség terítékre kerül még.

A program részét képezi egy sportpszichológiai kerekasztal Imre Géza olimpiai ezüstérmes vívó és Major Endre, a riói paralimpia negyedik helyezett asztaliteniszezője részvételével, de szó esik módosult tudatállapotokról, buddhizmusról, az idegtudomány és a természettudomány területéről, valamit a közoktatás gyermekekre gyakorolt hatásairól is.

Minden évben egy központi téma köré szervezik a rendezvényt, a korábbi években szociálpszichológiai vagy személyiségpszichológiai témák kerültek előtérbe, idén újítottak a szervezők azzal, hogy a pszichológia természettudományos sajátosságait kívánják kiemelni, ezért számos neuropszichológiai, illetve kognitív pszichológiai téma felmerül majd. „Nem akartuk ezt a vonalat sem túlerőltetni, hogy ne legyen túl tudományos, rengeteg érdekesség is előkerül majd az előadásokon, például börtönpszichológia, valláspszichológia, ugyanúgy lesznek párkapcsolati és szexuálpszichológiai témák is, mint a korábbi években, leginkább a pszichológia sokszínűségét szeretnénk bemutatni a konferencián” – fogalmazott a főszervező.

A különböző témákat olyan előadók tolmácsolják majd a közönségnek, mint Almási Kitti, aki szorongásról és pánikról fog beszélni vagy Hevesi Krisztina, aki szexuálpszichiológiai előadással készül, de a konferencián részt vesz Racsmány Mihály egy emlékezeti rendszerekről szóló előadással, illetve Csepeli György politikai pszichológiával foglalkozik majd, Fliegauf Gergely pedig börtönpszichológiáról ad elő.

Idén is kiegészül áthallgató programmal a konferencia, vagyis a többi hazai egyetem pszichológus hallgatóit is várják a rendezvényre, ebben az évben a határokon is átnyúl a konferencia, ugyanis a Kolozsvári Egyetem is csatlakozik.

Nem csak szakmai programokkal készülnek a szervezők, a második nap könnyed időtöltéssel zárul majd a Csészényi Kávézóban zenés esttel és tombolával.

A XV. Forum Humanum részletes programja elérhető a rendezvény honlapján, illetve további részletek a Facebookon találhatóak.

Előző sztori

Tarján és a zöld város: játszóterekre, közösségi részekre jut forrás + FOTÓK

Következő sztori

Kézilabda: a junior vb a célja a MOL-Pick Szeged fiatal kapusának

Legutóbbi hasonló cikkek