A történelmi tudás és hagyomány továbbadandó érték

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

emlekpont_tortenelemverseny_16-10-26_005

Az ötvenhatos halálraítélt, Wittner Mária is segítette az Emlékpont október 17-i történelemversenyén indult általános iskolás tanulókat a kiadott feladatok megoldásában, sőt az első helyezést elért csapatnak egy saját maga által varrt lyukas zászlót is felajánlott. A feladatok értékelését követően az eredményhirdetésre és a díjak átadására szerdán került sor a közgyűjteményben.

A diákokat és a velük érkezett pedagógusokat köszöntve Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője köszönetét fejezte ki nemcsak a tanulók és tanáraik felé, hanem a szülők és barátok irányába is, akik támogatják, hogy a gyerekek a történelem iránt érdeklődő felnőttekké váljanak. Miklós Péter hangsúlyozta: a tudás érték, amelyet nemcsak őrizni kell, de tovább kell adni a következő nemzedékeknek, s az Emlékpont által meghirdetett versenynek is az a célja, hogy motiválja a gyerekeket az ismeretek megszerzésében.

A versenyben az első helyezést a Németh László Gimnázium és Általános Iskola egyik – Krnács Bence, Bíró Ivett, Véró Evelin, Kisházi Gábor és Füzesi Anikó összeállítású – csapata érte el, felkészítő tanáruk Huzián Péter. Így az ő iskolájuk kapta a Wittner Mária által felajánlott zászlót, amely az intézmény ötvenhatos ünnepségeinek állandó eleme lehet.

A második helyen a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola Berkesi Tímeából, Zaka Majából, Sárai Katából, Sebők-Papp Emmából és Herczeg Sárából álló csapata végzett, felkészítőjük Kóbori Kovács Mónika. A harmadik helyet Székkutasról a Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézménye szerezte meg, amelynek tagja volt Bánfi Kata, Bajnóczi Bonita, Bajnóczi Fanni és Mészáros Barnabás, a csapatot Tembel Tibor készítette fel a versenyre.

A helyezett csapatok tagjai értékes, történelmi tárgyú kötetekkel gazdagodhattak, de a versenyen indult minden fiatal oklevélben és könyvjutalomban is részesült.

Előző sztori

Labdarúgás: véget ért a Magyar Kupa a SZEOL számára + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Az MSZP elnöksége megtárgyalja az 1956-os forradalmat gyalázó Havas Szófia párttagságának felfüggesztését

Legutóbbi hasonló cikkek