/

A szegedi régészeti tanszék leleteiből nyílik kiállítás november 2-án

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

MEGHÍVÓ - Re-texted

Az ünnepélyes eseményen átadják az egykori legendás régészprofesszor nevét viselő Trogmayer Ottó-emlékvitrint is.

“Tanásatásból tangyűjtemény. Válogatás a szegedi Régészeti Tanszék leleteiből” címmel nyílik kiállítás november 2-án, szerdán 15.30-kor az SZTE BTK Régészeti Tanszékének folyosói kiállítóhelyén (Szeged, Egyetem utca 2.). Köszöntőt mond Szajbély Mihály, a bölcsészkar dékánja, megnyitja Bálint Csanád akadémikus.

A tárlat célja, hogy betekintést nyújtson a két világháború között létrejött szegedi Régészeti Intézet gyűjteményébe. A hallgatók által rendezett kiállítás egy olyan különleges válogatás, melyben időrendben haladva a paleolitikumtól a középkorig a régészeti korszakokat egy-egy lelőhely leletanyagán mutatják be a szervezők. A tárlat a tervek szerint 2017. március 31-éig lesz látható.

A november 2-i megnyitóhoz kapcsolódóan ünnepélyes keretek között átadják a tanszéki folyosói állandó kiállítóhelyet, az egykori legendás régészprofesszor nevét viselő Trogmayer Ottó-emlékvitrint, valamint az intézet/tanszék oktatóinak, kutatóinak portréiból készült panteont és az intézettörténeti kiállítást is.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Default thumbnail
Előző sztori

Terrorveszélytől tartottak, kiürítették a New York-i operát

Default thumbnail
Következő sztori

Az Iszlám Állam jelentkezett egy németországi gyilkosság elkövetőjeként

Legutóbbi hasonló cikkek