Írjon nekünk

Egyetem

A piarista gimnázium osztálya vált a legsikeresebb forradalmi csapattá + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

utcai_performansz04_gs


Eredményt hirdettek a városi ’56-os vetélkedőn. Budapesti utat nyertek az egyházi gimnázium tanulói. Többek között célba lőni és rádiót elfoglalni is kellett a győzelemhez.

„Szeged a szikra” címmel hirdetett versenyt a Heller Ödön Művelődési Ház az önkormányzattal együttműködve. A versenyre hét csapat jelentkezett, végül öt indult el. A diákok október 20-án az SZTE Bölcsészettudományi Kar épülete előtt gyülekeztek korhű ruhákban molinókkal, táblákkal, zászlókkal felszerelkezve. Jelképesen elfoglalták a Rádió88 épületét, a Dóm téren a Petőfi szobornál szavaltak, a Somogyi-könyvtárban szellemi totót oldottak meg, a Stefánián paintball fegyverrel lőttek, a Novotel Hotelnél barikádot építettek, majd tüntetően vonultak fel Nagy Imre szobránál.

Kitartásból példát mutattak a mostani és az 1956-os fiatalok is – vélekedett Szécsényi Ferencné (MSZP) önkormányzati képviselő. Azt gondolja, az élményalapú tanulás elősegíti a motivációt, gazdagítja a személyiséget, a vetélkedő alatt megismerhették a fiatalok a forradalom és szabadságharc szegedi eseményeinek helyszíneit.

vetelkedo_eredmenyhirdetes07_gs

„Beleéltétek magatokat az 56-os fiatalok helyzetébe. Ők azok, akik sokat tettek azért, hogy ma szabadságban élhessünk, mert elindították azt a folyamatot, ami rendszerváltozásra beért” – fogalmazott Joób Márton, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság MSZP-s elnöke. Úgy látja, sok állampolgár nem tudja, hogy mit ér a szabadság, az, hogy elmondhatjuk véleményünket, vallásunkat szabadon gyakorolhatjuk. „Habár látunk ez ellen menő folyamatot, de ma Magyarországon szabadság van” – szögezte le. Hozzátette, fontos, hogy nemzeti identitásunk, maga a nemzetünk még évszázadokon keresztül megmaradjon.

Szoros küzdelemben az első helyezéssel járó budapesti autóbuszos kirándulást kiállítás megtekintéssel, a parlament és a 301-es parcella meglátogatásával a Dugonics András Piarista Gimnázium nyerte meg. A második tömörkényesek a kiskunmajsai fürdőben vigasztalódhatnak, a dobogóra még felférő Vedres-szakgimnázium tanulói pedig az Emlékpont jóvoltából nyerték el díjukat. Érdekesség, hogy részt vett egy harmadik osztályosokból álló csapat a Gregor József Általános Iskolából, ők a Vadasparkba mehetnek. Az első három csapat felkészítője egy-egy tablettel lett gazdagabb.

A tervek szerint a vetélkedőt jövőre is megrendezik.

Kommentek

Egyetem

Prezentációs Technikák vetélkedőt hirdet az SZTE Tehetségpont

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bizonyítsd be, hogy lehet a tudomány látványos, sőt hatásos! Az SZTE Tehetségpont és a Toastmasters idén is megrendezi Perentációs Technikák nevű vetélkedőjét, amely során értékes nyereményre és versenyképes ismeretekre tehetnek szert a karok és az egyetem legjobb hallgatói. Kommentek

Tovább olvasom

Egyetem

Több milliárdos projektben vesz részt a Szegedi Tudományegyetem

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben fejleszt smartcity és smartvillage technológiákat a Sagemcom. A 2,481 milliárd forint összköltségű kutatás-fejlesztési projektben, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, olyan intelligens platform kerül kialakításra, amely a korábbinál magasabb szintű és olcsóbb szolgáltatásokat tesz lehetővé az energiagazdálkodás területén. Kommentek

Tovább olvasom

Egyetem

Továbbra is a legzöldebb magyarországi egyetem az SZTE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Javított múlt évi „zöld eredményén” a Szegedi Tudományegyetem.

Tovább olvasom

Aktuál