Megújult a Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő út

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Csongrád megyét érintően a 4642-es jelű Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes összekötő út térképen jelölt szakaszának felújítására adta át a munkaterületet ütemezetten. A 4642-es jelű összekötő út több mint 8,8 kilométeres szakasza kapott új burkolatot.

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újult, illetve újul meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javult, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek javítása is megtörtént. A kivitelezés során mintegy 700 darab fát telepítettek. Megújultak a jelzőtáblák és a burkolatjelek tartós kivitelben készültek el.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. köszöni a lakosság megértését és türelmét az építés alatti forgalomkorlátozások során tapasztalt figyelmes közlekedésért.

Előző sztori

Ivóvízhálózat tisztítás Tápé és Petőfitelep területén

Következő sztori

Orbán: nem született Magyarország érdekeivel ellentétes döntés