Zenés-táncos mulatsággal ünnepelt a L.É.T. az idősek világnapján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

idosek_vilagnapja25_gsKözel száz érdeklődőt szólítottak meg a L.É.T. nyugdíjas tagozatainak vezetői pénteken, hogy a közelgő idősek világnapját zenés-táncos mulatsággal ünnepeljék.

A L.É.T. Egyesület megkülönböztetett figyelmet szentel az időseknek, Szeged-szerte annyian tartoznak tagjaik közé, hogy párhuzamosan három nyugdíjas klub foglalkozásain zajlanak az események. Az egyesület berkeiben immár hét éve működnek a klubok, barátságos és összetartó társasággá kovácsolva a szegedieket. Pénteken egy vidám zenés-táncos mulatságra került sor a közelgő idősek világnapja apropóján.

“Nem vagyunk egyedül, ajándékai vagyunk egymásnak” – köszöntötte a vendégeket Kothencz János, az önkéntes mozgalom alapítója, utalva ezzel arra is, a közösségre nemcsak ünnepekkor, nehézségek idején is bátran számíthatnak a segítséget kérők. Az alapító megjegyezte, az elmúlt években, főleg a nyugdíjas klubok rendezvényeinek köszönhetően, összetartó közösség kovácsolódott a L.É.T.-en belül, a tagok szívesen járnak együtt kirándulni, töltik együtt délutánjaikat a foglalkozásokon.

Mikulásbál, karácsonyi esték, nyári bel- és külföldi kirándulások – csak néhány a tucatnyi program közül, mely alkalmakkor együtt élnek meg a nyugdíjas klubok tagjai. A nagy rendezvényeken – amikor akár száznál is többen jönnek össze mulatni – barátságok szövődnek, akár a különböző városrészekben lakó nyugdíjasok között is, így szélesedik az ismerősök köre – mutatott rá a pénteki esemény fontosságára Balogh Zsolt, az egyesület elnöke. Úgy fogalmazott, a közösségi események felszabadultabbá, jókedvűvé teszik a résztvevőket.

idosek_vilagnapja50_gs

Létszámbővülés miatt idén áprilisban indult el az egyesület harmadik nyugdíjas klubja Kiss Sándorné vezetésével, aki örömmel számolt be róla, hogy immár 20 tagot számlálhatnak. Szem előtt tartva a hagyományokat, ugyanakkor újdonságokat csempészve a napi foglalkozásokba szervezi a klubéletet, az ő ötlete nyomán indulhatott el néhány hónapja az angol tanfolyam is. Megtudtuk, szép számmal járnak a nyelvtanulók, s már felmerült az igény egy német nyelvű tanfolyamra. A nyugdíjas klubok összetartója, a pénztári feladatokért felel Bakra Jenőné, aki ugyancsak az alapítás óta aktív tagja a közösségnek. Havonta, kéthavonta legalább egyszer tartanak zenés összejövetelt a közel 40 tagot számláló másik klubban, melyet Kecskeméti Józsefné vezet, s akinek Huszár Istvánné segít. Ők elmondták, nagy összetartó klub az övék, szívesen csatlakoznak az egyesület kirándulásaihoz, vagy maguk szerveznek városnéző sétákat.

Molnár Józsefné a L.É.T. megalakulása óta aktív tagja a közösségnek, vezetői minőségén felül egyesületi tagként is számítanak rá a mindennapokban. Terike, ahogyan a legtöbben ismerik, felel a nagy rendezvények lebonyolításáért, illetve az ő szervezőkészségét dicséri a minden évben több mint kétszáz főt vendégül látó nyugdíjas találkozó a Rákóczi téri étteremben. Elmondta, legutóbbi rendezvényük, a gútaiak vendégsége nagyon jól sikerült, csak pozitív visszajelzések érkeztek hozzá, az ópusztaszeri látogatás és a szegedi városnézés egyaránt maradandó élmény számukra. Kiemelte, október 8-án, a megyeháza éttermében lesz a legközelebbi nagy eseményük, akkor az Egri Csillagok népdalkör tagjait látják vendégül, akik két éve jártak utoljára Szegeden, ugyancsak az ő meghívásukból. Terikének is van segítője, mellette a szintén alakuláskor csatlakozott Gregor Andrásné Piroska segédkezik a szervezésben.

Előző sztori

Az Alföld barbárjai - Régészeti kiállítás Szegeden

Következő sztori

Kosárlabda: a harmadik helyért játszhat a Szedeák Pécsen

Legutóbbi hasonló cikkek