Vízilabda: jó formában várhatja a tétmeccseket Sedlmayer Tamás

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag-bvsc020kf

Jól sikerült a ContiTech Szeged Diapolo főpróbája a 2016/17-es idény kezdete előtt: Varga Péter együttese megvédte a címét a debreceni HBZ Kupán, miután mind a négy mérkőzését megnyerte. A torna gólkirályát is a szegedi csapat adta, ugyanakkor Sedlmayer Tamás csupán egyetlen góllal szerzett kevesebbet Milos Vukicevicnél.

A Debrecent, a Vasast, a Tatabányát és a Szentest is legyőzte a HBZ Kupán a ContiTech Szeged Diapolo, amely ezzel tornagyőztesként térhetett haza a hajdúsági tornáról: a torna gólkirálya és legjobb játékosa is a szegediek közül került ki, hiszen a nyáron igazolt center, Milos Vukicevic 12 góllal vette ki a részét a tornagyőzelemből – azonban csupán egyel szerzett kevesebbet nála a két mérkőzésen is egyaránt ötig jutó Sedlmayer Tamás. „Nem nagyon volt még ilyen, örülök neki, hogy jól ment. Fizikálisan rendbe raktuk magunkat a nyáron, annak tudható be, hogy ilyen jól ment a játék, hogy jól bírtam a tornát, sokszor tudtam lefordulni, maximálisan elégedett vagyok azzal, ahogy ez sikerült, hiszen veretlenül megnyertük a tornát” – összegezte a HBZ Kupát a ContiTech Szeged Diapolo játékosa, Sedlmayer Tamás, aki kitért rá: tekintve, hogy az ellenfelek közül ketten is ott lesznek a Szeged csoportjában az OB I-ben, mivel a Szentessel és a Debrecennel is játszanak a bajnokságban, így ilyen szempontból is hasznos volt a torna, ami által egy kicsit fel tudták térképezni az ellenfelek játékát.

A hétvégén már tétre megy a játék Varga Péter együttese számára, hiszen a Magyar Kupa csoportkörében Pécsett ugranak medencébe Kiss Csabáék, ahol a házigazda mellett a KSI, és az OSC lesz a szegediek ellenfele. A csoportból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe. „Nem nagyon beszéltünk még róla, az ellenfelek közül OSC jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint mi. Az lesz a cél, hogy megszorítsuk őket, igyekszünk mindent beleadni. Mindenképpen a továbbjutás a cél a kupában, a másik két csapatot meg kell vernünk, az OSC elleni meccset pedig meglátjuk, milyen formában leszünk, és mi sül ki belőle” – tekintett a hétvégén rájuk váró kihívásokra Sedlmayer Tamás.

A nyáron sok hely gazdát cserélt a szegedi öltözőben: távozott Lukas Seman, Aljosa Kunac és Varga II Zsolt, míg az érkezési oldalon a két légiós, Milos Vukicevic és Ivan Basara mellett a Pécsről érkező Illés Sándor, valamint a Szentesről szerződtetett Nagy Marcell neve szerepel.„Fiatalodtunk, nagyon jól sikerült az újak beilleszkedésük, Milos keveset volt velünk a torna előtt. Egy tapasztalt balkezes center, aki bivalyerős, megmutatta, hogy mit tud. Megfogni nem igazán tudták, ellene csak kontrát ítéltek, a négy meccs alatt egyszer tudták szerelni. Ivan Basara egy megbízható játékos, jól bekkel, de Illés Sanyiról is ugyanezt tudom elmondani. Nagy Marci Szentesről érkezett, egy magas, gyors, jó kezű játékos, hasznára tud lenni a csapatnak, úgy látom, mindannyiuknak sikerült a beilleszkedés. Manhercz Ádám nem volt velünk Debrecenben, de neki csak a játékba kell visszailleszkednie, Krisztiánra pedig egy kis pihenő után ugyanez vár” – összegezte a csapatban bekövetkezett nyári változásokat a 21 éves pólós.

tiszavirag-bvsc036kf

Sedlmayer Tamás kifejtette, úgy érzi, a tétmeccsek előtt kész közeli állapotban vannak, ha időt kérnének még, akkor az csak arra kellene, hogy Manhercz Krisztián tudjon még egy kicsit visszailleszkedni ebbe a közegbe, de meglátása szerint fizikálisan és mentálisan is készen állnak.

Idén nem színesítik nemzetközi mérkőzések a ContiTech Szeged Diapolo számára, az együttes célja azonban, hogy jövőre újra ott legyenek majd az európai kupasorozatban. Sedmlayer Tamás úgy látja, ehhez egy stabil játékra lesz szükségük. „A meccsek száma kevesebb lesz, e miatt az edzések mennyisége fog nőni, így fizikálisan nem lehet probléma év közben. A stabil játék mellett ha sikerül feljutnunk a felső házba, ami a rövid távú célunk, egy-két bravúr is jól jöhet, ami szerintem benne is van a csapatban. Ez kell a nemzetközi indulást jelentő ötödik helyhez” – válaszolta Sedlmayer Tamás.

„Nyáron már az edzéseket is vártam, jó volt pihenni, de hiányoztak az edzések. A bemelegítés megvolt a felkészüléssel és tornákkal, most kanyarodunk a célegyenesbe. Úgy látom mindenkin, várják a játékot, magamról is ezt tudom mondani, várjuk a megmérettetéseket” – nyilatkozta a szegediek játékosa, aki hozzátette, ezért edzett, hogy ilyen állapotba kerüljön és hasznára legyen a csapatnak nem csak lőtt góljaival, hanem védekező munkájával is.

Előző sztori

Újra kell gondolni Szeged közlekedését

Következő sztori

Réti Dávid nyerte a Csongrád megyei díjugrató bajnokságot + FOTÓK