/

Vádat emeltek a szegedi trafiktolvajokkal szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, aki tavaly októberben Szegeden és környékén dohányboltokba törtek be sorozatjelleggel – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak tavaly októberben tíz nap alatt Szegeden, Zsombón, Forráskúton és Szatymazon törtek be nemzeti dohányboltokba. Volt, hogy egy trafikba kétszer is visszatértek. Módszereiket tekintve az ablakrácsok kifeszítésével, majd az ablakok betörésével jutottak be az üzletekbe, míg egyikük rendszeresen figyeléssel biztosította a helyszínt. Előfordult az is, hogy a lopott áru elszállításához gépkocsit is eltulajdonítottak, amelyet a cselekmény elkövetése után hátra hagytak.

A boltok üzemeltetőinek okozott kár 80.000. és 560.000. Ft. között mozgott, amely egy része a biztosító általi teljesítéssel megtérült.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat a sértetteknek okozott kár szerint minősülő, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja. Vádlottak egyike a bűncselekményt különös visszaesőként követte el.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Szegedi Vízmű: Nem történt üzemzavar a szennyvíztisztítónál

Következő sztori

Jótékonysági futást rendeznek október első szombatján Szegeden