/

Több mint 100 hallgató kapott ösztöndíjat az SZTE Gazdaságtudományi Karán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gtk_osztondij014kf

2012 óta évente kétszer adnak át rész-, vagy teljes ösztöndíjakat az SZTE GTK-n, támogatva ezzel a fizetős alapképzésben résztvevőket. Minden évfolyamon ugyanannyi diák kapta meg a finanszírozásról szóló oklevelet.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar 102 hallgatójának adták át személyesen az alapítványi, vállalati és kari ösztöndíjakat, összesen pedig 131 diáknak finanszírozzák részben, vagy egészben a tandíját. Négy hallgató már hetedik szemeszterében kapta meg a támogatást, azaz tanulmányaik kezdete óta kiemelkedően teljesítenek az intézményben.

“A tehetség és a teljesítmény elismerése a cél” – mondta az egybegyűlteknek Kovács Péter általános dékánhelyettes, a Tehetséggondozó Bizottság elnöke. Igazi “szegedicumnak” tartja azt az összefogást, amelynek köszönhetően az alapképzésben tanulók legjobb 10 százalékát segíthetik. A “kooperáció” 2012 óta működik a cégek, a kar és a hallgatók részvételével.

“Az egyes évfolyamok között egyenlő arányban oszlanak el az ösztöndíjak, ezt azért alakítottuk ki így, hogy ne egy-egy sok tárgyat felvett hallgató vigye el a támogatást, mert ez nem lenne méltányos” – nyilatkozta a SZEGEDma hírportálnak Vilmányi Márton, a Gazdaságtudományi Kar dékánja. Az alapítványi és vállalati ösztöndíjak esetében a partner dönt, hogy mi alapján osztják ki, a kar esetében csak a tanulmányi átlag számít, kivéve az elsőéveseknél, akiknél a felvételi pontszámot nézik. A kari vezető elárulta, sok ösztöndíjasnak később állásajánlatot is tesz egy-egy ösztöndíj-alapító.

Az első ösztöndíjat Fehér Éva, az IR Intelligens Régió® Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatója adta át most, a legtöbbet pedig maga a kar biztosította. Három külföldi hallgató is támogatást igazoló oklevelet kapott, ők a GTK angol nyelvű képzésében vesznek részt.

no images were found

Előző sztori

Lezárult az iskolai foglalkozásokra vonatkozó népszavazási kérdés aláírásgyűjtése

Következő sztori

Csongrád megyei LMP: Szociális bérlakás-program? – Kérdőjelekkel, de támogatjuk