Sport

Rio 2016: a magyar úszósikerekre emlékeztek

Rio 2016: a magyar úszósikerekre emlékeztek

2016. szeptember 24., szombat
Rio 2016: a magyar úszósikerekre emlékeztek

A riói nyári olimpián aratott magyar úszósikerekről emlékeztek meg szombaton a sportági szövetség (MÚSZ) új székházában sportolók, szakvezetők, edzők és szponzorok.

A MÚSZ szervezésében lezajlott találkozón levetítették azt a filmet, amely a három olimpiai aranyat és egy ezüstöt szerzett

Hosszú Katinka

és a többi dobogós, az ezüstérmes

Cseh László

, s a két bronzérmes,

Kapás Boglárka

és

Kenderesi Tamás

emlékezetes ötkarikás pillanatait idézte fel. A képes beszámoló - amint az

Gyárfás Tamás

MÚSZ-elnök köszöntőjéből is kitűnt - a jövő évi magyarországi vizes világbajnokság szempontjából is sokatmondó adatsorban rögzítette, hogy a riói játékokon az úszók a teljes magyar sportküldöttség 15 érméből nyertek együttesen 7-et, ami pedig a pontszámokat illeti, 43-mal tudtak hozzájárulni az összesen 110-hez, ezzel pedig a legeredményesebb csapatrésznek bizonyultak a kajak-kenusokat (27 olimpiai pont) és a vívókat (23) megelőzve. Az úszóválogatott - amely a legutóbbi netanyai rövidpályás Eb-n 11, az idei londoni Európa-bajnokságon pedig 10 elsőséget szerzett - a riói olimpián nemcsak a magyar küldöttség legsikeresebbje volt, hanem az európai rangsorban is újfent megőrizte első helyét. A világ összes országának rangsorában Magyarország az úszólistán a harmadik lett az Egyesült Államok és Ausztrália mögött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.