Rio 2016: a magyar úszósikerekre emlékeztek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A riói nyári olimpián aratott magyar úszósikerekről emlékeztek meg szombaton a sportági szövetség (MÚSZ) új székházában sportolók, szakvezetők, edzők és szponzorok.

A MÚSZ szervezésében lezajlott találkozón levetítették azt a filmet, amely a három olimpiai aranyat és egy ezüstöt szerzett Hosszú Katinka és a többi dobogós, az ezüstérmes Cseh László, s a két bronzérmes, Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás emlékezetes ötkarikás pillanatait idézte fel.

A képes beszámoló – amint az Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök köszöntőjéből is kitűnt – a jövő évi magyarországi vizes világbajnokság szempontjából is sokatmondó adatsorban rögzítette, hogy a riói játékokon az úszók a teljes magyar sportküldöttség 15 érméből nyertek együttesen 7-et, ami pedig a pontszámokat illeti, 43-mal tudtak hozzájárulni az összesen 110-hez, ezzel pedig a legeredményesebb csapatrésznek bizonyultak a kajak-kenusokat (27 olimpiai pont) és a vívókat (23) megelőzve.

Az úszóválogatott – amely a legutóbbi netanyai rövidpályás Eb-n 11, az idei londoni Európa-bajnokságon pedig 10 elsőséget szerzett – a riói olimpián nemcsak a magyar küldöttség legsikeresebbje volt, hanem az európai rangsorban is újfent megőrizte első helyét. A világ összes országának rangsorában Magyarország az úszólistán a harmadik lett az Egyesült Államok és Ausztrália mögött.

Előző sztori

A magyarságot érintő kérdésekről tartottak ifjúsági nemzetpolitikai szemináriumot a Vajdaságban

Következő sztori

Labdarúgás: pontot szerzett a Mórahalom a bajnokaspiráns Budafok ellen