Rétvári Bence Tiszaszigeten: A távolmaradásra buzdítás félénk igen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

retvari_forum_tiszasziget002

Magyarország továbbra is maradjon a magyaroké – buzdított pénteki lakossági fórumán az EMMI parlamenti államtitkára.

“Azok, akik most arra biztatnak, hogy ne menjünk el szavazni október 2-án, valójában igent mondanak a betelepítési kvótára, de ezt gyávák őszintén kimondani” – fogalmazott pénteken Tiszaszigeten Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke kijelentette: a távolmaradásra való felhívás valójában egy félénk igen. “Ezt várja ugyanis a baloldaltól Brüsszel, de ők nem merik a magyar emberek véleménye miatt nyíltan támogatni idehaza a betelepítést, viszont céljuk, hogy a népszavazás ne legyen sikeres, és így ágyazzanak meg a migránskvótának” – magyarázta.

A politikus szerint Brüsszelben félnek a magyar népszavazás eredményeitől és annak európai hatásaitól, ezért most hallgatnak a kvótáról, de október 2. után újra napirendre vennék az öreg kontinensre beáramló milliók kvóta szerinti elosztását, aminek keretében már december 1-től migránsokat telepítenének az uniós tagországokba, így akár a magyar településekre is.

Az államtitkár arra is kitért, hogy Brüsszel betelepítési tervei súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági kockázatokkal járnak, veszélyeztetné a magyarországi szociális ellátórendszert, és senki sem kötelezheti a magyar embereket arra, hogy ezeket a kockázatokat felvállalják. Az október 2-i referendumot éppen ezért súlyos hiba belpolitikai küzdelemként felfogni, az valójában nemzeti ügy, hiszen Magyarország jövőjéről és arról szól, milyen országban szeretnének a magyarok élni.

retvari_forum_tiszasziget007

Rétvári Bence szerint nemcsak Magyarország, hanem az egész kontinens több generáció életét meghatározó kihívás előtt áll. Mint mondta, Európa a mostani krízisből csak úgy kerülhet ki, ha megerősíti keresztény identitását, visszatalál a keresztény gyökereihez. Magyarország pedig az elmúlt ezer évben bebizonyította, hogy nincsen más jövője, mint a kereszténység.

A tiszaszigeti lakossági fórumon a népszavazás tétjére, annak magyarországi és európai jelentőségére hívta fel a figyelmet Bohács Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint Ferenczi Ferenc, a település polgármestere is. Mindketten arra kérték a helyieket, vegyenek részt a referendumon, és nem szavazatukkal erősítsék meg, hogy Magyarország továbbra is a magyaroké maradjon, és mi dönthessünk a saját sorsunkról, ne pedig mások határozzanak Brüsszelben rólunk, helyettünk. Felhívták rá a figyelmet, az október 2-i népszavazás hosszú évtizedekre befolyásolhatja Magyarország sorsát, biztosíthatja a magyarság gyökereinek, kultúrájának, keresztény értékeinek, identitásának védelmét. Közös felelősségünk tehát, hogy gyermekeink és unokáink jövőjének érdekében felelősen és helyesen cselekedjünk!

A fórumon részt vett mások mellett Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke, Bodó Imre korábbi polgármester és Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke is.

no images were found

Előző sztori

“Refugees not welcome” – köpködés és lökdösődés volt a külföldi “jogvédők” válasza

Következő sztori

Díjat alapított az Új Nemzedék Központ