/

Rekord számú nevező a jubileumi szegedi regattán

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegedi_regatta_fb

Tíz éve, hogy a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválhoz először társult sárkányhajó verseny, melyen a Tiszavirágok csapat elsőként teljesítette a Boszorkány Kört. Az idei, jubileumi futam célkitűzése volt, hogy minden sportág képviseltesse magát, amely az elmúlt tíz év alatt szerepelt. A sors iróniája, hogy szélhiány miatt pont azok a vitorlások nem tudtak rajthoz állni, akik a versenyt kitalálták.

Először a Szegedi Vízisport Egyesület utánpótlás kajakosai álltak rajthoz Agócs Ágnes és Czinege Zsolt edzők vezetésével. Az evezősök csapatát Dani Zsolt, a kenusokat Kása Ferenc edzők irányították. Ezzel egyidőben a Szegedi Vitorlás Kikötő alatti 200 m-es Tisza szakaszon sárkányhajó csapatok versenyeztek. Sajnos közülük csak a Kettlebell Szeged csapata érzett magában elég erőt a 8000 m-es Boszorkány Kör teljesítésére.

Délután a látványos KÉSZ I. ROTARY jótékonysági gumikacsa versenye rajtolt, ahol inkább a szerencse dominált, mint a kacsák sportteljesítménye.

Kimagasló sportteljesítményt nyújtott viszont Gábe Tamás, aki harmadszor úszta végig a Boszorkány-sziget – Marostorkolat közötti 2×4 km-t. Fej-fej mellett haladtak Simon Gabriellel, aki először nevezett.

A legfiatalabb versenyző Porpáczy Blanka volt, aki kajakkal teljesítette a távot.

A futameredmények megtekinthetők ide kattintva.

A vitorlások reménykedhetnek, hogy az őszi szelek kárpótolják a kimaradt versenyt, a sárkányhajósok erőt gyűjtenek az iskolai, egyetemi regatta folytatására…

Default thumbnail
Előző sztori

Kvótareferendum - Tuzson: el kell hárítani a terrorveszélyt

Default thumbnail
Következő sztori

Kevésbé ismert zenekarok is lehetőséget kapnak a magyar dal napján

Legutóbbi hasonló cikkek