“Refugees not welcome” – köpködés és lökdösődés volt a külföldi “jogvédők” válasza

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

migranssegitok03

Rendőrök védték meg a vagyonvédelmi kamara elnökét a röszkei zavargásban érintett migránsok szabadon bocsátásáért Szegeden demonstráló külföldi aktivistáktól, akik sajátosan értelmezik a vélemény- és szólásszabadságot.

Rendőröknek kellett megvédeniük pénteken Német Ferencet, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnökét a Szegedi Törvényszék épülete előtt, miután a röszkei közúti határátkelőhelyen történtek miatt terrorcselekmény bűntettével vádolt, Cipruson élő szír férfi mellett demonstráló külföldi “jogvédő” aktivisták fizikailag inzultálták. Német Ferenc egyrészről azt szerette volna kifejezni, elfogadhatatlannak tartja, hogy erőszakos bevándorlók a magyar rendőrökre támadtak, másrészt kipróbálta, hol is húzódik a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság határa. Nos, ízelítőt kapott belőle!

“Éppen ebédelni tartottam a lányommal, amikor arra lettem figyelmes, hogy a Széchenyi téren a bíróság épülete előtt nemzetközi jogvédő szervezetek transzparensekkel (“Üdvözöljük a menekülteket”, “Elég az erőszakból”, “Szabadságot a röszkei tizenegynek” – a szerk.) fejezik ki véleményüket, miszerint szeretik a migránsokat, és engedjék szabadon a röszkei zavargókat. Úgy gondoltam, ha nekik joguk van Magyarországon véleményt nyilvánítani, akkor ez engem is meg kell hogy illessen. Jómagam bizony egyáltalán nem rajongom a bevándorlókért, hiszen pontosan látom, hogy a betelepítsük milyen gazdasági, kulturális és biztonsági kockázatokkal jár együtt Nyugat-Európában. Emellett Szeged és környezete is rengeteget szenvedett a migránsoktól a tavalyi esztendőben. Azok a migránsok, akinek ügyét jelenleg a magyar bíróságok tárgyalják, kövekkel és más eszközökkel dobálták meg a magyar rendőröket, át akarták törni a határzárat. A vagyonvédelemben érintett szakemberként úgy gondolom, a bíróságon a helyük! Nem mellesleg ugyanezzel a bevándorlási hullámmal érkeztek Európába a brüsszeli és a párizsi terroristák is, tehát óvnék attól, hogy bárki is idealizálja őket” – foglalta össze a SZEGEDma.hu-nak.

Német Ferenc tehát a szólás és véleménynyilvánítás szabadságának jegyében egy “Refugees not welcome” (“Nem kérünk a bevándorlókból”) feliratú papírlappal állt néhány méterre a (sajtóhírek szerint főként szerb, horvát, német, román, olasz és spanyol állampolgárságú) jogvédőktől. “Azt hittem, biztonságban vagyok, hiszen többfelé láttam rendőröket is a téren. Ekkor azonban az történt, hogy a külföldi aktivisták rám rontottak, elkezdtek lökdösni, leköpködtek, és ha nem lépek hátrébb, még meg is vernek. Szerencsére a lányom odakiabált a rendőröknek, akik azonnal közbeavatkoztak, és megakadályozták a komolyabb fizikai atrocitást. Felháborítónak tartom, hogy egy békés magyar demonstrálónak szabályosan nekiesnek a szólás- és véleményszabadságra hivatkozó, “Elég az erőszakból” feliratú transzparensek mögé bújó külföldi úgynevezett jogvédők” – mondta el.

Német Ferenc több más körülményt is furcsának tart a visszataszító eset kapcsán. “Ezek a külföldi aktivisták jól láthatóan diplomata rendszámú autóval voltak itt. Elgondolkodtató: talán az Amnesty International vagy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága segíti őket? Azt is gyanítom, hogy nagyjából ugyanazokról a személyekről van szó, akik júniusban a járásbíróság épülete előtt tüntettek. Ha ez így van, vajon miből élnek itt hónapok óta? A vagyonvédelmi kamara elnökeként egyébként azt is sérelmezem, hogy a migránsok közül épp azokat veszik védelmükbe, akik a magyar rendőrökre támadtak, miközben inkább talán azon nők és gyermekek mellett kellene kiállniuk, akiket bevándorlók erőszakolnak meg. Az meg minden határon túlmegy, hogy még rá is támadnak egy békésen demonstráló helyi lakosra Szegeden. Úgy tűnik, már nemcsak a migránsoktól, hanem a migránssegítőktől is tartani kell” – vonta le az ügy tanulságait a biztonságvédelmi szakember.

Német Ferenc végezetól azt mondta portálunknak: az ügyben feljelentést tesz a magyar rendőrségen – a rá támadók adatait rögzítették az egyenruhások -, valamint az ENSZ-hez és a brüsszeli hivatalos szervekhez is fordul az eset kivizsgálását követelve.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: régi (jó) ismerőshöz látogat a SZEOL vasárnap

Következő sztori

Rétvári Bence Tiszaszigeten: A távolmaradásra buzdítás félénk igen + FOTÓK