Sport

Női labdarúgás: harmadik meccsét is könnyedén nyerte a Szent Mihály + FOTÓK

Női labdarúgás: harmadik meccsét is könnyedén nyerte a Szent Mihály + FOTÓK

2016. szeptember 17., szombat
Női labdarúgás: harmadik meccsét is könnyedén nyerte a Szent Mihály + FOTÓK
szent_mihaly-pmfc019kf

Zsinórban harmadik találkozóját is kapott gól nélkül nyerte az ezúttal a vendég Pécset 4-0-ra felülmúló Szent Mihály a női NB II-ben.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző
2016. szeptember 17., 15.00
Szent Mihály
PMFC-Keresztes Lovagok
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Virág András Barnabás •* Asszisztens: Minda Gábor, Somodi Imre
4
-
0

Női labdarúgó NB II 4. forduló:

Szent Mihály - PMFC-Keresztes Lovagok 4-0 (2-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Virág András Barnabás (Minda Gábor, Somodi Imre).

Szent Mihály:

Schildkraut (László 72') - Lipták L., Guth, Horváth (Szil 66'), Vass, Harcel, Temesváry, Szalai, Zimányi Kovács, Sávai (Veress 46'), Papp (Lipták D. 72'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

PMFC:

Vajta - Hartmann, Grécs, Bocz, Világos (Rigó 80'), Bircsák, Tóth D. (Bartalovics 80'), Laskovics, Tóth K. (Palka 66'), Csötönyi, Prigli (Pitz 76'). Vezetőedző: Rack Róbert.

Gól:

Zimányi Kovács A. (7', 82'), Horváth O. (39'), Papp D. (64') Cserenkó Szabolcs:

"Jó dolog, hogy nyertünk négy góllal, illetve ismételten megőriztük a kapunkat, de a játékkal nem voltam elégedett, talán most játszottunk a leggyatrábban. Egyénileg voltak a fejekben problémák, habár egy kicsit megvédve a lányokat, ez a Pécs nem egy rossz csapat. Nem is feltétlenül a végeredmény nem tetszik, sokkal inkább a mutatott játék. Egyik csapatrészünk sem azt hozta, amit gyakorlunk és megbeszéltünk. Ettől függetlenül megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége! Virág sporttárs lefújta! A Szent Mihály harmadik mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a bajnokságban, ezúttal rangadót húzott be a korábban hibátlan Pécs ellen, ráadásul Cserenkó mester tanítványai továbbra sem kaptak még gólt.
90+1'
Majdnem összejött a mesterhármas! Zimányi Kovács fülelt le egy rövid kirúgást, azonnal rá is szúrta 25-ről, de a kapufa kifogott rajta!
90'
Kettő perc lesz a hosszabbítás.
88'
Jó ütemben ugratta volna ki Veress a jobb szélen Zimányi Kovács, de az átadás egy hajszállal hosszabb lett a kelleténél, így a kapuját elhagyó Vajta taccsra tudott menteni a szegedi támadó elől.
84'
Küzd a szépítésért a pécsi alakulat, ezúttal Bircsák tüzelt 25-ről. A középre tartó kísérlet ugyanakkor nem okozott gondot a nemrégiben beállt Lászlónak.
82'
GÓÓÓL 4-0! Ott a negyedik! Zimányi Kovács bő 27-28-ról sem volt rest elvállalni a lövést, a magasan szálló bomba pedig megoldhatatlan feladat elé állította Vajta kapust.
80'
Megnyomta kicsit a végét a Szent Mihály, de újabb nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. A Pécs pedig kettőt cserélt, Világos Dorina és Tóth Dorottya jött le, Rigó Nikolett és Bartalovics Bea állt be.
76'
Prigli Barbara le, Pitz Petra be a vendégeknél.
75'
Szalai Ágnes nagyszerűen ment el a szélen, középre tette, Guth Renáta lövése azonban lepattant a pécsi védőkről.
73'
László Henrietta tehát a szegedi kapuban, Schildkraut Fruzsina pihenőt kapott Cserenkó Szabolcstól. Lipták Dóra pedig Papp Dorinát váltotta a mezőnyben.
70'
Nyomnak a szentmihályiak, akik két cserére készülnek, úgy tűnik, László Henrietta is lehetőséget kap a kapuban.
66'
Csere mindkét oldalon! Tóth Klára helyére Palka Luca érkezett a pécsieknél, míg Cserenkó Szabolcs Horváth Orsolyát hívta fel, Szil Tündét küldte fel.
64'
GÓÓÓL 3-0! No, meg is született a harmadik, mely Papp Dorinát dicséri. Vagy 40 méteren keresztül vezette a labdát a szegedi támadó, három pécsit cselezett ki, elfektette a kapust is, végül az üres kapuba gurított.
63'
Megy előre a harmadik gólért a hazai alakulat! Guth Renáta lőtt a tizenhatos közeléből, ám sajnos nem talált kaput, majd Papp Dorina indítása halt el lesen.
58'
Több szentmihályi akció halt el lesen az utóbbi percekben, mindegyik ígéretes támadást zárt le. A vendégek részéről Csötönyi Tímea balról, 16 méterről vette célba a kaput, Schildkraut Fruzsina le tudta húzni a labdát.
52'
Vass visszatért a pályára, ahol most a játék küzdő jellege dominál, ahogy azt mondani szokás, a kapuk nem forognak veszélyben. A pécsiek erejéből veszélyes támadásra nem futja, továbbra is nagyszerűen zár a hazaiak hátsó alakzata.
48'
Vass Noémi fájlalja a mellkasát és a csuklóját, miután egy csapattársával balszerencsésen ütközött, de szerencsére úgy tűnik, nincs akadálya, hogy folytassa a játékot a szegediek futballistája.
46'
A szünetben a hazaiak cseréltek, Sávai Vivient Veress Zita váltotta.
46'
Megkezdődött a második félidő.
SZÜNET!
45'
Véget ért az első felvonás. A rangadón eddig a szegediek akarata érvényesül, és a 2-0-s vezetés megnyugtatónak tűnik a folytatásra.
42'
Álmosabb most a játék, ami érthető, a hazaiak megnyugodtak a második találattal, nekik ez elégnek tűnik a szünetig, a pécsiek erejéből pedig továbbra sem telik igazán érdemi akcióra, a tizenhatosig csak egy-egy alkalommal tudtak eddig eljutni.
39'
GÓÓÓL 2-0! Megduplázta előnyét a Szent Mihály, góllá érett tehát a fölény. Egy bedobás után Sávai Vivien löbbölte a labdát az ötös tájékára, rosszul mozdult ki Vajta kapus, ezt a hibát pedig Horváth Orsolya használta ki, aki közelről a kapuba pöccintett.
34'
Szalai Ágnes 12 méterről veszélyeztetett, a felső kapufa mentett meg az ismét teljesen beszoruló Keresztes lovagokat.
32'
Zimányi Kovács Anikó egyéni akció végén jobbról 15 méterről tüzelt, Papp Dorina pedig egy 26 méteres szabadrúgást eresztett rá, mindkét alkalommal helyén volt a PMFC kapusa.
28'
Egy szentmihályi támadást ügyesen akasztottak meg a pécsiek, és jöhetett is a kontra, melynek végén Schildkraut Fruzsina szépen húzta le a beadást. Ezután a mieink percei következtek, egy kis szögletet figyelhettünk, Zimányi Kovács tekert középre, Papp Dorina kapásból 4 méterről lőtt fölé. Időközben a pécsi Grécs Daniella kapott kötést a kezére kisebb ápolást követően.
23'
A félidő közepén némiképp visszavett a tempóból a hazai csapat, de így is érezhetően uralja a mérkőzést, irányítja a játékot. A szentmihályi védelem rendkívül magabiztosan hárítja el a pécsiek szórványos próbálkozásait. Egy újabb szabadrúgásunkat pedig Zimányi Kovács végezte el 27 méterről, góljainak számát viszont sajnos nem tudta növelni, mintegy másfél métert tévesztett ezúttal a klasszis futballista.
18'
Lipták Lilla 30 méterről zúdított rá az imént egy szabadrúgást, nem okozott vele gondot a pécsi portásnak. Ezután a vendégek is elvégezhettek egy szabadrúgást, ők is vállalkoztak egy lövésre, mely azonban messze elkerülte a szegedi ketrecet. Továbbra is sokkal, de sokkal határozottabb és veszélyesebb a vendéglátó.
12'
Jobb oldalról, 20 méterre az alapvonaltól végzett el veszélyes szabadrúgást a hazai együttes, a vendégek kibólintották, de röviden, Lipták Lilla 23 méterről küldte vissza a lasztit, ami középre tartott, így Vajta Viktória magabiztosan hárította. Szorongat a Szent Mihály, most is épp egy szögletet harcoltak ki lányaink.
7'
GÓÓÓL 1-0! Meg is van a vezető találat! Szalai Ágnes ezúttal tényleg tökéletesen tálalt Zimányi Kovács Anikó elé, aki 16 méterről kilőtte a bal felső sarkot.
5'
Az első percekben nagy lendülettel vetette magát támadásba a Szent Mihály, a pécsiek beszorultak. Már az első pillanatokban helyzetnek lehettünk volna szemtanúi, ám Szalai nagyszerű indítását követően Zimányi Kovácsot lesen állította meg az asszisztens zászlaja és a játékvezetői sípszó, nem múlott sokon...
1'
Tíz perc késéssel, egy kis hálószerelést követően, de megkezdődött végre a találkozó.
14.40: Köszöntjük Olvasóikat, borús időben készülünk a lányokkal együtt a kezdésre! Nem kizárt, hogy hamarosan leszakad az ég... A hazaiak fehér szerelésben lépnek pályára, piros nadrágot választottak hozzá, a vendégek piros felsőben, kék nadrággal. A szegediek eddig két mérkőzést vívtak és nyertek az NB II-ben, Pakson 11-0-ra diadalmaskodtak, a Balatonfüredet 6-0-lal küldték haza, a ZTE pedig halasztást kért a harmadik fordulóban. A Pécs 1-0-ra verte a Vasas-Feminát, 2-1-re az Airnergyt, legutóbb pedig ugyanilyen arányban a Fehérvárt. A hazaiak a tabella harmadik, a vendégek a második helyén tanyáznak a negyedik játéknap előtt. A mai meccs tétje tehát az, ki marad százszázalékos, és ki tartja a lépést az éllovas Diósgyőrrel. A mérkőzés Virág András Barnabás sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Már csak három együttes százszázalékos a női labdarúgó NB II-ben: a Diósgyőr és a Pécs három-három összecsapást nyert meg, a Szeged kettőt, mivel a legutóbbi fordulóban a ZTE gyakorlatilag nem tudott ellene kiállni, így halasztani kellett a találkozót. A negyedik játéknap rangadóját így aztán a Felső Tisza parton rendezik, ahol a jelenleg harmadik Szent Mihály a második PMFC-Keresztes Lovagokat látja vendégül. Cserenkó Szabolcs csapata ismét győzelemre tör, és élő közvetítésünkből kiderül, sikerrel jár-e!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.