Közélet

Már csak két telek vár vevőre az algyői délnyugati lakóparkban + FOTÓK

Már csak két telek vár vevőre az algyői délnyugati lakóparkban + FOTÓK

2016. szeptember 12., hétfő
Már csak két telek vár vevőre az algyői délnyugati lakóparkban + FOTÓK
algyo_foldmunkak005kf

Őszre kiépülnek a közművek is a lakóparkban, és ahogy Molnár Áron polgármestertől megtudtuk, a siker láttán azon is gondolkodnak, hogy újabb építési telkeket alakítsanak ki a nagyközségben.

Júliusban a földfeltöltést végezték

Algyőn, a kialakítás alatt álló lakóparkban, ahol már a közművek kiépítése zajlik. „A múlt héten is eladtunk 2-3 telket, így már csak két nagyobb, 1000 négyzetméternél nagyobb területre keresünk vevőt. Most éppen a közművesítés zajlik, a víz- és csatornahálózat épül, és az ígéretek szerint szeptember végére a gáz- és az áramszolgáltató is elkészül a rendszer kiépítésével” – tájékoztatott

Molnár Áron

polgármester. A szeptember 22-i testületi ülésre elkészítenek egy beszámolót a délnyugati lakópark kialakításának részleteiről, másrészt a polgármester javasolni fogja, hogy legalább elvi síkon döntsenek újabb közművesített építési telkek kialakításáról, hiszen látszik, hogy népszerű a nagyközség. „Azt láthatjuk, hogy óriási volt az érdeklődés, a kisebb, 500 négyzetméteres telkeink mindössze két hét alatt elkeltek, ezért érdemes további telkeket eladásra kínálni. Ha jövő év tavaszára újabb telkeket tudnánk meghirdetni, akkor egy olyan hullámot lovagolhatnánk meg, ami még most tart, hiszen látszik, hogy a családok bele mernek fogni egy építkezésbe. Az elmúlt hónapok azt mutatják, hogy ez egy sikertörténet, remélem, a képviselő-testület is támogatni fogja a további fejlesztéseket” – magyarázta Molnár Áron.

algyo_foldmunkak003kf

Kérdésünkre elmondta, amikor döntöttek a délnyugati lakópark kialakításáról, csak remélni tudták, hogy lesz érdeklődés, hiszen nagyjából 200 millió forintot költ el a település a közművesítésre és útépítésre, és bár így sem lesz nullszaldós a projekt, értelemszerűen minél több telket adnak el, annál kevésbé ráfizetéses számukra. Megjegyezte, bátorság kellett belevágni ebbe a munkába, de a jelentkezések azt mutatják, hogy jól kalkuláltak. „Algyő lakossága bőven elbírja a 6000 fő körüli létszámot is, hiszen laktunk már ennyien a nagyközségben. Fontos, hogy olyan új algyői lakosokat köszönthessünk, akik szívvel-lélekkel fognak a helyi életben is részt venni, s akikkel találkoztam a szerződés aláírásakor egytől-egyik szimpatikus, fiatal családok” – fogalmazott. Az is kiderült, hogy az építési telkeknek a településen belüli elhelyezkedése is sokak számára fontos szempont volt, hiszen a dél-nyugati lakóparkhoz közel van az iskola, a fürdő és a sportközpont is. Kérdésünkre a nagyközség első embere elmondta, sokan Szegedről fognak Algyőről érkezni új lakosként, többek között Rókusról és Petőfitelepről is voltak jelentkezők, a telekvásárlók másik része pedig olyan családokból áll zömében, akik visszaköltöznek a településre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.