/

Már csak két telek vár vevőre az algyői délnyugati lakóparkban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_foldmunkak005kf

Őszre kiépülnek a közművek is a lakóparkban, és ahogy Molnár Áron polgármestertől megtudtuk, a siker láttán azon is gondolkodnak, hogy újabb építési telkeket alakítsanak ki a nagyközségben.

Júliusban a földfeltöltést végezték Algyőn, a kialakítás alatt álló lakóparkban, ahol már a közművek kiépítése zajlik. „A múlt héten is eladtunk 2-3 telket, így már csak két nagyobb, 1000 négyzetméternél nagyobb területre keresünk vevőt. Most éppen a közművesítés zajlik, a víz- és csatornahálózat épül, és az ígéretek szerint szeptember végére a gáz- és az áramszolgáltató is elkészül a rendszer kiépítésével” – tájékoztatott Molnár Áron polgármester.

A szeptember 22-i testületi ülésre elkészítenek egy beszámolót a délnyugati lakópark kialakításának részleteiről, másrészt a polgármester javasolni fogja, hogy legalább elvi síkon döntsenek újabb közművesített építési telkek kialakításáról, hiszen látszik, hogy népszerű a nagyközség. „Azt láthatjuk, hogy óriási volt az érdeklődés, a kisebb, 500 négyzetméteres telkeink mindössze két hét alatt elkeltek, ezért érdemes további telkeket eladásra kínálni. Ha jövő év tavaszára újabb telkeket tudnánk meghirdetni, akkor egy olyan hullámot lovagolhatnánk meg, ami még most tart, hiszen látszik, hogy a családok bele mernek fogni egy építkezésbe. Az elmúlt hónapok azt mutatják, hogy ez egy sikertörténet, remélem, a képviselő-testület is támogatni fogja a további fejlesztéseket” – magyarázta Molnár Áron.

algyo_foldmunkak003kf

Kérdésünkre elmondta, amikor döntöttek a délnyugati lakópark kialakításáról, csak remélni tudták, hogy lesz érdeklődés, hiszen nagyjából 200 millió forintot költ el a település a közművesítésre és útépítésre, és bár így sem lesz nullszaldós a projekt, értelemszerűen minél több telket adnak el, annál kevésbé ráfizetéses számukra. Megjegyezte, bátorság kellett belevágni ebbe a munkába, de a jelentkezések azt mutatják, hogy jól kalkuláltak. „Algyő lakossága bőven elbírja a 6000 fő körüli létszámot is, hiszen laktunk már ennyien a nagyközségben. Fontos, hogy olyan új algyői lakosokat köszönthessünk, akik szívvel-lélekkel fognak a helyi életben is részt venni, s akikkel találkoztam a szerződés aláírásakor egytől-egyik szimpatikus, fiatal családok” – fogalmazott.

Az is kiderült, hogy az építési telkeknek a településen belüli elhelyezkedése is sokak számára fontos szempont volt, hiszen a dél-nyugati lakóparkhoz közel van az iskola, a fürdő és a sportközpont is. Kérdésünkre a nagyközség első embere elmondta, sokan Szegedről fognak Algyőről érkezni új lakosként, többek között Rókusról és Petőfitelepről is voltak jelentkezők, a telekvásárlók másik része pedig olyan családokból áll zömében, akik visszaköltöznek a településre.

no images were found

Előző sztori

Virágos Szeged: október elsejéig tart a közönségszavazás a beérkezett pályázatokra

Következő sztori

Bucsek Gábor: a terrorelhárítás kulcsa a kommunikáció