Sport

Labdarúgás: elvesztette a dél-alföldi rangadót a SZEOL + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: elvesztette a dél-alföldi rangadót a SZEOL + FOTÓK, VIDEÓ

2016. szeptember 18., vasárnap
Labdarúgás: elvesztette a dél-alföldi rangadót a SZEOL + FOTÓK, VIDEÓ
szeol_bekescsaba64_gs

Elszenvedte második hazai vereségét az NB II-ben a SZEOL SC, amely az ősi rivális Békéscsaba ellenében maradt alul a SZVSE-stadionban egy kiváló hangulatú mérkőzésen.

Egy igazi rangadóval folytatta a SZEOL SC az NB II-es bajnokságot: Gajág Gergőék azt követően, hogy szerdán megszerezték az első idegenbeli pontjukat, az örök rivális Békéscsabát fogadták a SZVSE-stadionban. Már a kezdő sípszó előtt elkezdődött a meccs, hiszen a csabai szurkolók jó néhány széket felszedtek a vendég szektorból, majd a biztonságiak, valamint a szegediek felé dobálták őket, több pirotechnikai eszköz kísérletében. Később a foci is elkezdődött, bár az első húsz perc igen kiegyenlített játékot hozott: a SZEOL főleg a bal oldalon volt aktív, de

Grünvald Attila

megindulásai és beadásai után nem alakult ki nagyobb helyzet. Negyed óra után a Békéscsaba előtt adódott az első ziccer, de

Leindler Domonkos

végül útját tudta állni

Urbin Péter

lövésének. Pár perccel később a szegediek első komolyabb hibáját azonnal kihasználta az Előre: a tizenhatos előterében eladott labda után nagyon jó helyről járó szabadrúgást

Bagi István

csavarta a SZEOL kapujának jobb oldalába 17 méterről, 0-1. A két tábor által teremtett hangulatra nem panaszkodhattunk, szóltak a nóták az első félidő során végig, majd az első fél óra végén többször is eljutott a kapuig a SZEOL, de a csabai védelem nagyon kevés területet hagyott arra, hogy veszélyes helyen kezdjen valamit a labdával a szegedi gárda. Nyolc perccel a szünet előtt gyakorlatilag először tudott kontrázni a meccsen a SZEOL, a jól beinduló

Fabio

átvétele után lefutotta emberét, majd pontosan csavart Bagi István elé, a hosszún érkező csabai pedig közelről a léc alá vágta a labdát, mintaszerű akció végén 0-2. Nem csak ezért volt negatív a félidő vége:

Puskás Csaba

jó helyzetből lőhetett volna - de csak volna, mert

Gyarmati II Tibor

annyira mértani pontossággal fújta le az első félidőt, hogy nem hagyott már időt arra, hogy a szegedi középpályás kapura lőjön. A folytatásra nem jött már ki Lévai Norbert, akit Harsányi István váltott a SZEOL-ban - azonban mire komolyabb reményei lettek volna

Tóth Ákos

együttesének, azt gyorsan lehűtötte a Csaba: ezúttal

Birtalan Botondot

találta teljesen üresen egy felívelt labda, akinek fejese nem a legjobbra sikerült, de Urbin Péter megmentette a helyzetet, és visszapasszolta a labdát a 100%-os ziccerben álló társnak, aki a kiszolgáltatott Leindler Domonkos mellett a kapuba lőtt, 0-3, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs. A folytatásban ment ugyan előre a SZEOL, de a csabai védelem nem hibázott ezen a napon: minden beadást és próbálkozást hárított a Békés megyei együttes, illetve

Rybansky

is bemutatta a maga bravúrját Puskás Csaba szabadrúgását követően. A végén

Nagy István

még eltalálta a keresztlécet, így maradt a 0-3: a Békéscsaba könyörtelen ellenfélnek bizonyult, amely minden adódó lehetőségével élt, miközben hátul gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a meccset, így második csapatként távozhat három ponttal Szegedről. A SZEOL végig küzdött és hajtott, de nem tudta feltörni az egyre jobb formába lendülő csabai csapatot, így

Zoran Spisljak

együttese zsinórban az ötödik mérkőzését nyerte meg, mindet kapott gól nélkül abszolválta a lila-fehér gárda. A SZEOL ezzel maradt a 18. helyen a tabellán, Beretka Péterékre pedig két meccs vár a jövő héten: szerdán a Magyar Kupában a Siklós, majd vasárnap a bajnokságban a Kozármisleny vendégei lesznek.

Szeged, SZVSE-stadion, 1600 néző
2016. szeptember 18., 16.00
SZEOL SC
Békéscsaba 1912 Előre
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Gyarmati II Tibor •* Asszisztens: Iványi István, Szvetnyik Bence.
0
-
3

Labdarúgó NB II, 10. forduló:

SZEOL SC - Békéscsaba 1912 Előre 0 - 3 (0-2)

Szeged, SZVSE-stadion, 1600 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Iványi István, Szvetnyik Bence)

SZEOL SC:

Leindler - Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald, Rácz, Forró (Németh L., 77'), Lévai (Harsányi - a szünetben), Puskás, Beretka (Tomisic, 58'), Péter.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Békéscsaba:

Rybansky - Bagi, Kelemen, Szélpál (Pilán, 78'), Fabio, Szalai, Viczián, Nagy I., Juhász, Birtalan (Spitzmüller, 80'), Urbin (Gránicz, 69').

Vezetőedző:

Zoran Spisljak.

Gól:

Bagi (21', 37'), Birtalan (49').

Sárga lap:

Beretka (25'), Gajág (70') ill. Birtalan (78'). Tóth Ákos:

"Szeretném megköszönni a közönségnek, hogy ilyen futballhangulatot varázsolt a pályára, ha lehet ilyet mondani, vesztesként is élmény volt átélni ezt a mai délután. Gratulálunk az Előrének, teljesen megérdemelten nyertek. Felvállaltunk egy nyílt játékot, amelyben teljesen profi módon kihasználták a hibáinkat. A harmadik góllal el is döntötték a három pont sorsát. Mentünk előre becsülettel, de egy idő után nem volt benne a szépítő gól sem a játékunkban. Más célokért küzd a két csapat, remélem, hogy sikerül az Előre célja is, és feljutnak. Ebben a nyílt játékban még jobban kijöttek az egyéni képességbeli különbségek, de azt gondolom, egyik játékosomnak sem kell lehajtott fejjel távoznia, hiszen egy olyan futballélményt tudtak egymásnak szerezni szurkolók és játékosok kölcsönösen, ami az utóbbi időben Szegeden nem nagyon volt. Most a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtanunk, ahogy Zoran is említette, meg kell tanulnunk ilyen stresszhelyzetben is úgy játszanunk, hogy ne mi hibázzunk, ez egy folyamat. A hozzánk hasonló képességű csapatok ellen ezt megpróbáljuk orvosolni, és begyűjteni a szükséges pontokat. Az Előrének olyan belső védői vannak, akik hatástalanítani tudták a lágy labdákat. Talán hatásosabb lett volna élesen belőni a labdát, de ezek nem sikerültek, nem értünk oda, másban kell megtalálnunk a gólszerzést."

Zoran Spisjlak:

"Gratulálok a SZEOL-nak, hiszen újonc ebben a bajnokságban, és ugyan látszik rajtuk, hogy kell még idő nekik, de a tervük jó. Amit elterveztünk, hogy próbáljuk rákényszeríteni ellenfelünkre az akaratunkat, az sikerült. Az első 45 perc megpecsételte a SZEOL sorsát, nehezen tudtak visszajönni a meccsbe. A szünet után nem kellett annyira mennünk előre, egy kicsit jobban magunkra húztuk a SZEOL-t, amit ők jól kihasználtak. Ahogy az idő telik, rutinosabb lesz az ellenfelünk, többet fognak az ilyen szituációkból kihozni. Egy izgalmas és érdekes meccs volt."

Így csapott össze a két ultracsoport:

https://www.youtube.com/watch?v=zGee2LAuqUg

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Vége, Gyarmati II Tibor lefújja: a Békéscsaba magabiztosan húzza be a SZEOL elleni dél-alföldi rangadót, a szünet után nem tudott újítani a szegedi csapat, amely második hazai vereségét könyvelheti el.
90+1'
Puskás lő nagy erővel távolról: az oldalhálóba vágódó labdája egy pillanatig úgy hathatott, mint ha a csabai kapuba kötött volna ki, de sajnos nincs bent.
90'
Két perc a hosszabbítás.
88'
Még egy kapufa a végére: Nagy István engedte el húsz méterről, kissé jobbról, a felső lécen csúszott meg a labda, úgy hagyta el a játékteret.
86'
Kicsit leült a meccs: a SZEOL ugyan megy előre, de rés továbbra sincs a csabai védelmen, a lilák pedig tulajdonképpen elkönyvelték már a három pontot, és nem szakadnak meg a pályán.
82'
Megkavarják a szegedi védelem bal oldalát, meg is pattan Gránicz beadása, így elsuhan Fabio előtt.
80'
Le is hozza Birtalant Zoran Spisljak: Spitzmüller István jön az utolsó tíz percre a Csabában.
78'
Cserél a Csaba, Szélpál nem tudja folytatni, Pilán áll be a helyére, így kiegészülnek a vendégek.
78'
Birtalan rántja vissza Németh Lászlót, ezért kap sárgát.
77'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a SZEOL: Németh László debütál az együttesben, Forrót váltja.
73'
A szegedi nevelésű Szélpál marad lent a félpályánál: tiszta vér az arca, miután találkozott Puskással. Péter letámadja Rybanskyt, és el is akad benne a labda, de lefújja az esetet a játékvezető. Átmenetileg tíz emberrel a Békéscsaba.
70'
Gajág is lapot kap - erősen vitatható ítélet, volt ilyen a túloldalon is.
69'
Puskás egyből kapura teker egy szabadrúgást a jobb oldalról, megcélozta a hosszú felsőt, de Rybansky odaért - jó elképzelés volt.
69'
Cserél a Csaba, a meccsen először: Urbint Gránicz váltja a vendégeknél.
65'
Péter kap egy jó felpasszt, a meccsen talán most van először ennyire üresen, lekészíti Tomisicnek beadásra, de mély a centerezés: Kéri a túloldalról is próbálkozhat, de ahogy eddig, most sem véti el ezt a csabai hátsó alakzat. Levegőben (is) nehéz lenne legyőzni ezt a Békéscsabát.
62'
Ez is alakulhatott volna jobban: egy bal oldali lapos centerezésbe Péter tud beleszúrni úgy, hogy veszélyes legyen, de egy kevéssel elmegy a bal kapufa töve mellett a labdája. Próbálkozik a SZEOL, de a csabai védelem gyakorlatilag hiba nélkül játszik.
58'
Újabb szegedi csere: Beretka helyére Tomisic áll be a folytatásra.
57'
Beretkát biztatja lövésre a publikum, mintegy 18 méterről erre jó lehetősége is volt, de mire ellőtte, már odazártak, így blokkolták kísérletét.
55'
Juhász három szegedi mellett tudja megtolni és beadni, de végül tisztáznak Gajágék. A csabaiak üzennek a lelátóról: "Ultras Szeged: a klubhűség mintapéldái!".
52'
Megint csabai lehetőség: a bal oldali szöglet után Kelemen tudott fejelni, de Grünvald és Leindler együttes erővel hárít a bal alsónál.
49'
Gól, na ez nagyon nem hiányzott! Határozatlan a szegedi védelem egy felívelésnél, teljesen üresen marad Birtalan, marad lent a partjelző zászlaja, majd Urbinnal való összjátéka után a kiszolgáltatott Leindler mellett a kapuba passzol Birtalan, 0-3.
46'
Harsányi melegített intenzívebben a szünetben, ő állt be a folytatásra, Lévai nem jött már ki.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyet cserélt a SZEOL.
SZÜNET
45'
Lefújja Gyarmati II Tibor: azonban ez volt talán a legrosszabb ítélete, mert bár valóban letelt a 45 perc, de épp lövőhelyzetben volt Puskás, aki már lendített is volna, de így már ebből nem lesz semmi. Kemény folytatás vár a SZEOL-ra, innentől a Csaba játszhatja a saját futballját, míg a szegedieknek kockáztatniuk kell.
41'
Puskás és Beretka csinálta meg a kisszögletet, utóbbi laposan inkább kapura lőtte, de elhalt egy csabai blokkban, majd a lerántás miatt kifele ítél szabadrúgást Gyarmati II Tibor.
37'
Gól, nagy a baj! Egy lendületes akció végén Fabio indult meg a balon, egy igazítás után remekül tálalt a hosszún érkező Bagi elé, aki egy lépésről az üres kapuba vágta a labdát, 0-2.
35'
Lévainak sem sok hiányzott: előbb-utóbb egy ilyen csak beakad, középen teljesen zavartalanul léphetett ki a szegedi, de Rybansky jól élt együtt a játékkal.
34'
Beretka tekeri középre a labdát Grünvald bedobása után, Péternek egy leheletnyivel magas, Forrónak pedig már nincs területe lőni.
31'
A pályán továbbra sincs sok említésre méltó esemény, a két tábor viszont kitartóan buzdítja övéit. Most egy kicsit meg tudta tartani a labdát a csabai tizenhatos előtt a labdát a SZEOL, de Lévai nem tudja lövésre lekészíteni a társnak.
25'
Beretkáé a meccs első sárgája, aki Baginak lép oda túlzottan keményen hátulról.
22'
Majdnem ott a válasz, Kéri kígyózott el a védők között a jobb oldalon, lapos beadása elcsúszik a csabai védők alatt-mellett, de Beretka sem tud már ezzel kapura fordulni.
21'
Gól, érezhető volt, hogy ez túl jó lehetőség: Bagi állt oda, és csavarta be Leindler kapujának jobb oldalába, 0-1.
20'
Kétszer is eladja a SZEOL a saját tizenhatosa előtt a labdát, végül Kéri csak egy fault árán állítja meg Juhászt - jó helyről, 17 méterről lőhet szabadrúgást a Békéscsaba.
16'
Ez viszont a meccs eddigi legnagyobb lehetősége volt! Urbin lépett ki egy remek ütemű lapos kiugratással, csak Leindler állt vele szemben, aki kicsit bizonytalan volt, ez az idő azonban elég volt a csabai csatárnak arra, hogy kapura perdítse a labdát külsővel, de elakad a labda a SZEOL kapusában, mi több, mivel visszapattan Urbinra, így kirúgással folytatódik a játék.
15'
Megint Grünvald, igen aktívan kezd a balhátvéd: ezúttal fent maradt, és egy jobbról érkező labdát próbál kapura fejelni - meg is tornáztatja ezzel Rybanskyt, de lesről teszi ezt.
13'
Az első szögletet a Csaba végezheti el, de mégis inkább az ebből induló szegedi kontra a veszélyes: Grünvald beadása végén Rybansky lábbal véd, nagy tapsot vált ki ez is a közönségből.
9'
Ez is veszélyes volt, Grünvald indult meg a balon, be is tudta adni laposan, de Pétert nagyon szorosan őrizték középe, nem tudott már lőni.
7'
Ebben több volt, egy labdaszerzés után Lévai vezetheti a csabai védelemre, három a háromban mehet a SZEOL, végül Péterrel kényszerítőzik, majd lőhetne is, de megtolja, majd Fabio tisztáz.
6'
Először jut el a csabai tizenhatoson belülre a SZEOL, de hiába csúsztatja meg Beretka a bedobást, a túloldalon ketten is lemaradnak.
4'
A hangulatra nem lehet panasz: a két tábor rögtön bekezd, a közönség is bekapcsolódik a szegedi ultrák szurkolásába. Egyelőre komolyabb helyzet nélkül állunk.
1'
A kék-feketében futballozó SZEOL kezdi a meccset, a Békéscsaba tiszta fehérben lép pályára.
15.49 - A csabaiak megszereztek egy szegedi zászlót: azt valószínűleg nehezen fogják visszaadni. A lelátón mondhatni már túlfűtöttek is az indulatok, kérdés, milyen lesz a meccs a pályán. 15.46 - A két tábor megtalálta egymást: repülnek egymás felé a gránátok, és különböző pirotechnikai eszközök, sőt, a csabaiak szétszedték a műanyag székeket! Van egy kis távolság a két tábor között, de ez nem akadály. 15.40 - Megvolt az első hangrobbanás - valószínűleg nem az utolsó. Megérkeznek a szegedi ultrák is a stadionba, a csabaiak már nagyon várják őket, de fokozott a biztonsági felügyelet a vendégek szurkolói felől is. 15.35 - A Békéscsaba igen jó formába került az utóbbi hetekben, hiszen legutóbbi négy meccsét megnyerte, és gólt sem kapott, így magára talált a lila-fehér együttes - persze a SZEOL már megmutatta hazai pályán, hogy senki sem mehet biztosra. 15.31 - A szegediek kezdőjében nincs változás a legutóbbi, soproni csapathoz képest: egyedül annyi az újdonság, hogy a napokban igazolt Németh László ott ül a kispadon, Schrammel Ádám viszont nincs ott a mai keretben. 15.27 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, nem csak a két csapat, hanem a két tábor is melegít már: a csabaiak már elfoglalták a helyüket, be is kóstolták a szegedieket, akik hangja már hallatszott, hamarosan megérkeznek a stadionba. A mérkőzés 16 órakor Gyarmati II Tibor sípszavára kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.