Közélet

Kvótareferendum - Hit Gyülekezete: ragaszkodni kell a nemzeti szuverenitásunkhoz

Kvótareferendum - Hit Gyülekezete: ragaszkodni kell a nemzeti szuverenitásunkhoz

2016. szeptember 29., csütörtök
Kvótareferendum - Hit Gyülekezete: ragaszkodni kell a nemzeti szuverenitásunkhoz

A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze szerint ragaszkodni kell a nemzeti szuverenitásunkhoz és a magyar illetékes szerveknek kell eldönteniük, hogy kinek adnak letelepedési jogot és kinek nem - erről Németh Sándor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt csütörtök reggel.

Úgy látom, hogy a nemzeti szuverenitás és a globalizáció között feszültségek jöttek létre különösen a migráció óta, és fontos, hogy ezen a területen a polgárok számára is átlátható és ellenőrizhető döntések szülessenek - fogalmazott.

Németh Sándor

elmondta: mint keresztény, tisztában van a kötelezettségeivel, hogy a háború elől menekülő embereknek segíteni kell, de miután látta, hogy egy ellenőrizetlen tömeget hívtak be Európába és nem lehet megkülönböztetni, ki a terrorista és ki menekült, ez elsősorban politikai, vallási problémává nőtte ki magát. Hangsúlyozta: kívülálló számára nem eldönthető mi a menekültek belső motivációja. Úgy fogalmazott:

Angela Merkel

német kancellár hívására jöttek olyan tömegek, amelyek Európában egyre nagyobb problémát, kihívásokat jelentenek. Szerinte a nyugati politikusok felelőtlensége következtében "húzta magára" Európa az elégedetlen néptömegeket. "A szegénység ellen nem lehet így küzdeni, nem lehet így legyőzni" - szögezte le. Kitért arra is, hogy többször járt a Közel-Keleten, mert meg akarta ismerni azt a kultúrát és tapasztalta, hogy számos közel-keleti országban az erőszak kultusza, a keresztényellenesség és az Európa-ellenesség jelen van. Ez Európának komoly kihívást fog jelenteni, amire az európai emberek nincsenek felkészülve - vetítette előre. Elmondta azt is, hogy a kvótareferendumon feltett kérdést nemzeti sorskérdésnek látja, amely nem csak a hívők, hanem a nem hívők jövőjét is befolyásolja, mivel a terroristaveszély növekedése miatt a hatóságoknak több támogatást kell adni, ami nagyobb adóterhet jelenthet az emberek számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.