Sport

Kosárlabda: tovább csiszolná a játékát a Szedeák

Kosárlabda: tovább csiszolná a játékát a Szedeák

2016. szeptember 15., csütörtök
Kosárlabda: tovább csiszolná a játékát a Szedeák
szedeak_paks36_gs

Címvédőként lép pályára a Félegyházi Pékség Kupán a Naturtex-SZTE-Szedeák: csütörtökön a Paks ellen tesztelheti tovább új csapatát Nikola Lazic. A felkészülés eddigi szakaszáról Bonifert Domonkos ügyvezetőt kérdeztük.

A felkészülés új szakaszába lépett a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen

Nikola Lazic

tanítványai az elmúlt héten már felkészülési mérkőzéseken is pályára léptek Somogyban az Orosz László Emléktornán. A csapatnak még három hete van hátra az első bajnokiig, a következő tesztmeccseket pedig csütörtökön és pénteken vívja a szegedi csapat. „Az az igazság, hogy kicsit el voltunk csúszva, de a jó játékos ára jól tartja magát, a bajnokság kezdetéhez közeledve, akinek nincs csapata, ahhoz lényegesen olcsóbban lehet hozzáférni, ez persze egy kockázatos dolog, de rá vagyunk kényszerülve. Szeretnénk a legjobb megoldást kiválasztani a lehetőségek közül” – fogalmazott a csapatépítéssel kapcsolatosan

Bonifert Domonkos

, a Naturtex-SZTE-Szedeák ügyvezetője. A Naturtex-SZTE-Szedeák felkészülése csütörtökön folytatódik tovább, amikor a kiskunfélegyházi Pékség Kupán címvédőként lép pályára az együttes: az elődöntőben 16.30-tól a Pakssal találkoznak Andrija Ciricék, majd másnap a Kecskemét-MAFC meccs győztesével vagy vesztesével játszanak a helyosztón. A gárda ügyvezetője elmondta, szeretnék tovább csiszolni a játékukat, valamint minél nagyobb százalékban szeretnék visszaadni mindazt, amit a játékosok az edzéseken gyakorolnak. A folytatást tekintve szeptember 23-án és 24-én Pécsett szerepel egy négyes tornán a Szedeák, ahol a baranyaiak mellett az Eszék és a Kaposvár vesz részt, Bonifert Domonkos elmondta, azon a tornán már szeretnének teljes kerettel részt venni. A felkészülés hajrájában az A-csoportban újonc Vasassal oda-vissza megmérkőznek a szegediek az október kilencediki, Körmend elleni bajnoki rajtig.

Új center érkezhet?

A

eurobasket.com információi

szerint újabb szerb játékossal bővülhet a Naturtex-SZTE-Szedeák kerete miután leigazolta Nenad Sulovicot. A 31 éves, 202 centis center az előző szezont Romániában, a CS Dinamo Bucuresti színeiben töltötte. 36 meccsen átlagban 12.3 pontot dobott, 7.8 lepattanót szedett le, 3.6 gólpasszt osztott ki, valamint 1.2 labdaszerzést átlagolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.