Bulvár

Idén is rekord várható a Horvátországba utazó magyarok adataiban

Idén is rekord várható a Horvátországba utazó magyarok adataiban

2016. szeptember 16., péntek
Idén is rekord várható a Horvátországba utazó magyarok adataiban

Szeptember közepéig már több magyar turista kereste fel Horvátországot mint tavaly, és a magyarok vendégéjszakáinak száma is meghaladta a 2015-ös egész éves adatokat - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője pénteken az MTI-t.

Marin Skenderovic

az egyelőre nem hivatalos adatok alapján arról számolt be, hogy szeptember 15-ig csaknem 469 ezer magyar turista több mint 2,5 millió vendégéjszakát töltött el Horvátországban a horvát turisztikai minisztérium által idén elindított eVisitor rendszer adatai alapján. Tavaly egész évben összesen 465 ezer magyar vendég járt Horvátországban, ahol 2,493 millió vendégéjszakát töltöttek el. A horvát statisztikai hivatal egyelőre július végéig rendelkezésre álló mérései szerint csaknem 259 ezer magyar turista járt 7 hónap alatt az adriai államban, ahol 1,283 milliónál több vendégéjszakát töltöttek. Ez a tavalyi hasonló időszakhoz képest 16,1, illetve 13,7 százalékos növekedést mutat, amivel vendégszámban a 8., az éjszakákat illetően pedig a 9. helyen áll Magyarország a legjelentősebb küldő államok között. A magyar vendégadatok növekedése egyébként idén is meghaladja Horvátországban az átlagos adatokat, ugyanis az első 7 hónapban 9,6 százalékkal több, összesen 7,4 millió külföldi vendég járt az országban, a vendégéjszakákban pedig 12,8 százalékos növekedés mellett csaknem 36,3 milliós adatot regisztráltak. Marin Skenderovic mindehhez hozzátette: az eddigi adatok alapján várható, hogy a már tavaly is 16,8 százalékkal emelkedett magyar vendégszámot és a 15,5 százalékkal bővült vendégéjszakák számát meg fogja haladni az idei statisztika. Arra számítanak, hogy a tavalyi, 20 éves rekordot is megdöntve legalább 500 ezer magyar turista és 2,7 millió körüli vendégéjszaka szerepel majd a Horvátországba látogató magyarok adataiban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.