Hátország: a Pécs ellen debütál hazai pályán a SZEAC az NB I-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_szolnok02_gs

Hétvégén rendezik az U15-ös és U14-es labdarúgó NB I második fordulóját, aminek során az újonc L-IT SZEAC először játszhat hazai környezetben a legjobbak között.

A szegedi együttes szombaton 14 és 16 órától Mórahalmon, a Móradomb körúti stadionban látja vendégül a PMFC korosztályos brigádjait. A Baranya megyeiek felemás eredményekkel kezdték a szezont, mert bár az U14-esek között a Diósgyőr győzelemmel távozott Pécsről, egy évfolyammal fentebb már hazai siker született ebben a párosításban. Eközben a SZEAC fiataljait az Újpest látta vendégül, és a fővárosiak végül mindkét összecsapást három gólt lőve nyerték meg a Tisza-parti riválissal szemben.

“Egy nagyon kemény, hathetes felkészülésen vagyunk túl, aminek nemzetközi edzőmeccsek is kerültek a srácok lábába. Bizakodva utaztunk egy hete az Újpesthez, de gyorsan szembesülnünk kellett a magyar valósággal, miután a játékvezető teljes mértékig elvette a reményét is annak, hogy esetleg pontot szerezzünk. Egy brutális mérkőzésnek lettünk a szenvedő alanyai, aminek már a 16. percben meg is lett az eredménye, amikor a csapatkapitány Ottlik Máténak eltörték a karját, de már ezelőtt is volt két-három súlyos belépő, amit még szerencsésen megúsztunk. Sokkal jobban lejtett a pálya a hazaiaknak kedvezve, mint azt gondoltuk volna. Úgy tűnik, itt erre kell felkészülni, de természetesen felvesszük a kesztyűt. Minket ez a körülmény nem tántorít el a céljainktól! A hazai bemutatkozás alkalmával egyértelműen győzelemre törekszünk, és kellő agresszivitással fogunk pályára lépni” – összegezte portálunknak az U15-ös alakulat idényrajtját Paksi Péter, a gárda trénere, az egyesület szakmai vezetője. Hozzátette, Vincze Zsombor és Horváth Kevin sérülés miatt nem lehetett a társak segítségére Budapesten, a mostani hétvégén pedig a hetekre kidőlt Ottlik mellett a kiállítása miatt eltiltott Mészáros Gergő sem lehet majd ott a gyepen.

Az U15-ös csapat 3-1-es veresége után az U14-eseken volt a sor, hogy javítsanak, de az Újpest ezúttal még magabiztosabban, 3-0-ra verte a szegedieket. “Bilics Igor vezetésével dolgoztak a játékosok nyáron, edzőtáborban is voltak, viszont egy-két gyereken és szülőn nem látom még az elhivatottságot, hogy átéreznék, milyen komoly lehetőség az NB I-es szereplés a srácok számára. Néhányan kis túlzással most estek be a nyaralásból, így pedig sokkal nehezebb a feladat. Az újpesti mérkőzésen hiába tartottuk magunkat egy félidőn keresztül, valójában nagy volt a különbség, a háromgólos vereség még inkább ránk nézve hízelgő. Sok még a teendő, bőven vár ránk munka, hogy a 2003-as korosztály is stabil játékot tudjon nyújtani ebben az osztályban. Ettől függetlenül már a Pécs ellen is pontot, pontokat kell szereznünk hazai pályán” – mutatott rá Paksi Péter.

“Mindenképpen az a célunk a szezonban, hogy mindkét korosztályban stabilizáljuk a szereplésünk által az élvonalbeli tagságunkat, hiszen erről a két csapat teljesítménye együttesen dönt majd az év végén. Stratégiai fontosságú lenne a bennmaradás kiharcolása, különösen annak tükrében, hogy Csongrád megyéből nem valószínű, hogy U14-es és U15-ös korosztályban bárki fel tudna jutni mostanában az NB I-be. A céljainknak tehát mindent alárendelünk” – zárta gondolatait a szakmai vezető.

Az L-IT SZEAC őszi hazai programja az U14-es és U15-ös NB I-ben:

Szeptember 3. 14.00 és 16.00: L-IT SZEAC – Pécsi MFC
Szeptember 17. 12.00 és 14.00: L-IT SZEAC – Vasas Akadémia
Október 1. 12.00 és 14.00: L-IT SZEAC – Nyíregyházi Sportcentrum
Október 15. 12.00 és 14.00: L-IT SZEAC – Diósgyőr FC
November 5. 11.00 és 13.00: L-IT-SZEAC – Budapest Honvéd
November 19. 11.00 és 13.00: L-IT-SZEAC – Kaposvári Rákóczi BFLA
December 3. 11.00 és 13.00: L-IT-SZEAC – MTK Budapest

A mérkőzéseket Mórahalmon rendezik, időben mindig az U15-ös korosztály játszik hamarabb.

Előző sztori

Népszabadság – Trócsányi: nem pártbíróság lesz a közigazgatási felsőbíróság

Következő sztori

Labdarúgás: a Honvédot kapta a Mórahalom a kupában, idegenbe mennek a szegedi csapatok