Elbúcsúztak a déli határszakaszon besegítő vendég polgárőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ért a vendég polgárőrök önkéntes szolgálata a déli határszakasz településein, ahol egy hónapon keresztül 15 polgárőr látott el szolgálatot váltott időrendben éjjel és nappal.

Szeptember 23-án búcsúztatták a vendég polgárőröket Mórahalmon, ahol megjelent Szilasi Horvát Jenő ezredes, a CSMRFK Határrendészeti osztály vezetője, Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Batiz István, a CSMPSZ elnöke, Tusják Tamás, a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, Kövér Gábor, a Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, valamint a fogadó egyesületek elnökei: Pőcze Levente Ásotthalomról, Sárközi László Mórahalomról, Túró István Röszkéről. Megjelent még Tatár Zoltán, a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnökhelyettese is.

Batiz István elnök megköszönte a vendég polgárőrök segítségét, amelyet a településeknek nyújtottak a déli határszakaszon. Elmondta, hogy a helyi egyesületeknek sokat segítettek a vendég polgárőrök.

Szilasi Horvát Jenő ezredes nagyra értékelte a polgárőrök segítségét, a megelőző járőr szolgálatukkal, amelyet a nap 24 órájában végeztek, és így sikerült távol tartani az embercsempészeket. Megköszönte a vendég polgárőrök áldozatvállalását, hogy önkéntesen a déli határszakaszon segítették a rendőrség munkáját.

Cseh István a vendég polgárőrök nevében megköszönte a fogadtatást, az elszállásolást és az ellátást. Elmondta, hogy a települések lakossága nagy szeretettel fogadta őket, és a helyi polgárőrök nagy segítséget nyújtottak abban, hogy a vállalt önkéntes szolgálatot el tudják látni. Ha a szükség úgy kívánja, máskor is szívesen jönnek segíteni.

A helyi települések, Röszke, Mórahalom, Ásotthalom polgárőr egyesületeinek vezetői megköszönték és szerény ajándékkal jutalmazták a megyék polgárőreinek önkéntes munkáját, mellyel nagyban hozzájárultak és segítették a településeken a közrend biztosítását és a lakosság közbiztonságérzetének növelését.

A Békés és Szolnok megyei polgárőrök képviselői kijelentették, hogy a jelen példaértékű együttműködés és segítség alapján a polgárőrökre mindenkor számítani lehet. Örülnek annak, hogy új barátokra találtak.

A terített asztal mellett családias hangulat uralkodott. A felszolgált finom pörkölt elfogyasztása után, amelyet Száraz Ferdinánd Domaszéki vállalkozó ajánlott fel. Ezután baráti beszélgetés közepette vettek búcsút egymástól és a települések képviselőitől a polgárőrök.

Előző sztori

Kvótareferendum: egy hét múlva lesz az országos népszavazás

Következő sztori

Teréz körúti robbanás: Ki akarták végezni a rendőröket (FRISSÍTVE)