Bulvár

Elbúcsúztak a déli határszakaszon besegítő vendég polgárőrök

Elbúcsúztak a déli határszakaszon besegítő vendég polgárőrök

2016. szeptember 25., vasárnap
Elbúcsúztak a déli határszakaszon besegítő vendég polgárőrök

Véget ért a vendég polgárőrök önkéntes szolgálata a déli határszakasz településein, ahol egy hónapon keresztül 15 polgárőr látott el szolgálatot váltott időrendben éjjel és nappal.

Szeptember 23-án búcsúztatták a vendég polgárőröket Mórahalmon, ahol megjelent

Szilasi Horvát Jenő

ezredes, a CSMRFK Határrendészeti osztály vezetője,

Cseh István

, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke,

Batiz István

, a CSMPSZ elnöke,

Tusják Tamás

, a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja,

Kövér Gábor

, a Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, valamint a fogadó egyesületek elnökei:

Pőcze Levente

Ásotthalomról,

Sárközi László

Mórahalomról,

Túró István

Röszkéről. Megjelent még

Tatár Zoltán

, a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnökhelyettese is. Batiz István elnök megköszönte a vendég polgárőrök segítségét, amelyet a településeknek nyújtottak a déli határszakaszon. Elmondta, hogy a helyi egyesületeknek sokat segítettek a vendég polgárőrök. Szilasi Horvát Jenő ezredes nagyra értékelte a polgárőrök segítségét, a megelőző járőr szolgálatukkal, amelyet a nap 24 órájában végeztek, és így sikerült távol tartani az embercsempészeket. Megköszönte a vendég polgárőrök áldozatvállalását, hogy önkéntesen a déli határszakaszon segítették a rendőrség munkáját. Cseh István a vendég polgárőrök nevében megköszönte a fogadtatást, az elszállásolást és az ellátást. Elmondta, hogy a települések lakossága nagy szeretettel fogadta őket, és a helyi polgárőrök nagy segítséget nyújtottak abban, hogy a vállalt önkéntes szolgálatot el tudják látni. Ha a szükség úgy kívánja, máskor is szívesen jönnek segíteni. A helyi települések, Röszke, Mórahalom, Ásotthalom polgárőr egyesületeinek vezetői megköszönték és szerény ajándékkal jutalmazták a megyék polgárőreinek önkéntes munkáját, mellyel nagyban hozzájárultak és segítették a településeken a közrend biztosítását és a lakosság közbiztonságérzetének növelését. A Békés és Szolnok megyei polgárőrök képviselői kijelentették, hogy a jelen példaértékű együttműködés és segítség alapján a polgárőrökre mindenkor számítani lehet. Örülnek annak, hogy új barátokra találtak. A terített asztal mellett családias hangulat uralkodott. A felszolgált finom pörkölt elfogyasztása után, amelyet

Száraz Ferdinánd

Domaszéki vállalkozó ajánlott fel. Ezután baráti beszélgetés közepette vettek búcsút egymástól és a települések képviselőitől a polgárőrök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.