Közélet

Bucsek Gábor: a terrorelhárítás kulcsa a kommunikáció

Bucsek Gábor: a terrorelhárítás kulcsa a kommunikáció

2016. szeptember 12., hétfő
Bucsek Gábor: a terrorelhárítás kulcsa a kommunikáció

Az európai fővárosok rendőrfőkapitányainak kongresszusán minden résztvevő egyetértett abban, hogy a terrorelhárítás kulcsa az országon belüli és a nemzetközi kommunikáció - mondta a budapesti rendőrfőkapitány az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Bucsek Gábor

közölte: a péntektől vasárnapig tartó budapesti konferencián az illegális bevándorlás és a terrorcselekmények megelőzése volt a fő téma. Emellett a terrorcselekmény bekövetkezésekor teendő elsődleges intézkedésekről is szó esett, Madrid, Brüsszel és Párizs ezzel kapcsolatos tapasztalatait osztották meg. Hozzáfűzte: azért fontos felkészíteni a rendőrséget az elsődleges intézkedésekre, mert mindig rendőrök mennek ki először a helyszínre. A rendőröknek tudniuk kell, melyek azok az információk, amelyeket meg kell osztaniuk a tevékenységirányítási központtal, hogy ott eldönthessék, terrorcselekményről van-e szó. A résztvevők üdvözölték a magyar Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ létrehozását, mert más országokban hiányzik egy olyan szervezet, amely összekapcsolja a titkosszolgálatokat, a terrorelhárítási szervezeteket és a rendőrséget - mondta. A rendőrség honlapján közétettek szerint a nemzetközi rendezvényen harminc európai és két Európán kívüli ország fővárosának főkapitánya vett részt. Budapest most először adott otthont az 1979 óta évente megrendezett szakmai találkozónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.