/

Átalakul az állami tisztviselők képzésének rendszere

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az állami tisztviselők új képzési programjának és a közszolgálati továbbképzési rendszer megújításának célja a versenyképesebb, naprakészebb közigazgatás kiépítése, amely hozzájárul egy jól működő gazdasághoz és a polgári társadalom megerősítéséhez is – hangoztatta a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára az állami tisztviselők új rendszerű képzésének nyitórendezvényén, szerdán a Parlamentben.

Az igazi tisztviselő című ünnepi rendezvényen Vidoven Árpád arról beszélt: 2010-ben elkerülhetetlenné vált, hogy a kormány új alapokra helyezze az elavult magyar közigazgatást, mert a hatalmas apparátus túl sok pénzbe került és nem serkentette, hanem akadályozta az ország gyorsabb, sikeresebb, versenyképesebb fejlődését.

Patyi András, a képzést megvalósító Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora elmondta, az emberekre, ügyfelekre irányuló közigazgatási működés erősítése, folyamatos fejlesztése áll a projekt középpontjában.

Előző sztori

Időkorlátozás nélküli ingyenes roamingszolgáltatásra tett javaslatot az Európai Bizottság

Következő sztori

Holland-magyar együttműködési lehetőségekről tárgyalt az iparkamara