Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Algyői Tisza Party – Újra élettel telt meg a szőke folyó partja + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

algyo_tisza-party031kf

Benépesült szombaton a Tisza-part Algyőnél, ahol a folyó nyújtotta sportolási lehetőségeket is ki lehetett próbálni, Kopasz Bálinttal, Nagy Péterrel és az FKSE kézilabdázóival is találkozhattak az érdeklődők, illetve bemutatták azokat a fejlesztési terveket, amelyekkel újból élettel töltenék meg a Tiszát.

„Vegyük birtokba a Tisza partot!” – ezzel a szlogennel invitálták a folyópartra az algyőieket és a mozogni, kikapcsolódni vágyókat, és az I. Algyői Tisza Partyn tényleg megmozdult a nagyközség apraja-nagyja, volt, aki a kajak-kenut próbálta ki Kopasz Bálint olimpikon és az EDF Démász Szegedi VE klubigazgatója, Petrovics Kálmán közreműködésével, Nagy Péterrel, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelőjével is találkozhattak a folyó partjára látogatók, akárcsak az FKSE Algyő kézilabdásaival, akik ott tartották szezonnyitó sajtótájékoztatójukat. Terepfutásra is invitálták a mozogni vágyókat, lehetett pingpongozni, volt viking sakk és ökölvívás is többek között.

A folyóhoz kapcsolódó fejlesztési elképzeléseket is bemutatták, ugyanis a település már többször tárgyalt a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és bekapcsolódna a Bejárható Magyarország Programba is. Ennek keretében a különféle jármódokat, vagyis a kajak-kenut, a vitorlázást, kerékpározás, lovaglást és gyaloglást kapcsolnák össze Algyőn. Molnár Áron polgármester elmondta, egy pályázatot is benyújtott a települése, 130 millió forintra pályáztak, amiből a település belterületén lévő folyószakaszt fejlesztenék. „Olyan terveink vannak a Tiszához kapcsolódóan, amelyek az ökológiai értékek megőrzése mellett közelebb tudja hozni a folyót a helybéliekhez és a turistákhoz. Ez a rendezvény is mutatja, hogy az algyőieknek igényük van arra, hogy főutcájukat, a Tiszát használni tudják, ehhez azonban olyan fejlesztéseket kell eszközölnünk, amivel jobbá és szebbé tesszük a partszakaszt. Ezzel a rendezvénnyel is ezt szerettük volna beharangozni az ALTE egyesülettel” – részletezte a település első embere. Hozzátette, pályázatuk egyik eleme, hogy a részben önkormányzati tulajdonban lévő kis kikötőt elköltöztessék, ez ugyanis az egyik akadálya annak, hogy szabadstrandot alakítsanak ki a folyóparton, ami egyébként a legfőbb vágya az algyőieknek. A folyópartot ettől függetlenül használni lehet, hiszen az elmúlt időszakban sütögető helyeket alakítottak ki, vannak már öltözők, szociális egységek, illetve a partot is folyamatosan gondozzák.

algyo_tisza-party022kf

Az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet (ALTE) elnöke, Füzesy István emlékeztetett, óriási vízi élet volt hosszú évtizedeken keresztül a településen, a mostani rendezvény helyszínétől mintegy fél kilométerre volt a régi strand, ami rendkívül népszerű volt, ezért is szerették volna ismét a folyóra irányítani a helybéliek figyelmét. „Fő célunk ezzel a nappal, hogy bemutassuk, mennyi mindent lehet a folyó partján csinálni, de nemcsak a vízhez köthető sportágakra koncentráltunk, hiszen a vízparton is lehet olyan szabadidős tevékenységeket, játékokat űzni, ami összekovácsolja az embereket” – mondta el Füzesy. „Nullától százéves korig hirdettük meg azt a rendezvényt, mondtam a nyugdíjasoknak, hogy hozzák ki unokájukat, meséljék el nekik, milyen pezsgő élet is volt itt egykor a parton, illetve mutassák meg nekik természeti értékeinket is” – fűzte hozzá.

Az FKSE Algyőhöz igazolt hetvenszeres magyar válogatott Herbert Gábortól, aki a Szegedhez közeli nagyközségben a sportreferensi teendőket is ellátja, megtudtuk, az I. Algyői Tisza Party szervezésekor minden helyi szakosztálynak felajánlották, hogy mutatkozzanak be a rendezvényen, hangsúlyozva, hogy ez nem egy sportnap, hanem egy kötetlen rendezvény. „Ahogy Petrovics Kálmán, az EDF Démász Szegedi VE klubigazgatója is elmondta, Kopasz Bálint sikereit próbáljuk jó értelemben felhasználni arra, hogy minél többen kipróbálják a kajak-kenut, és természetesen az FKSE is azért van jelen, hogy még több emberrel megismertessük, megszerettessük a kézilabdát” – fogalmazott. Herbert Gábor sikeresnek értékelte a rendezvényt, mint elmondta, rengeteg gyerek mozdult ki a négy fal közül, és ha őket sikerül megszólítani, az mindenképpen pozitív.

Hírzóna

Besúgók ügyködnek a Jobbikban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A párt több egykori politikusa szerint.

Tovább olvasom

Hírzóna

Elégedettek az ügyfelek a Csongrád megyei kormányablakok működésével

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tavaly több mint 700 ezer ügyben vették igénybe a hivatal szolgáltatásait.

Tovább olvasom

Egészség

Az idősotthonokban fertőzöttek fele már meggyógyult

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az operatív törzs rendszeresen védőeszközökkel segíti az intézményeket.

Tovább olvasom

Aktuál