Közélet

Vádemelés az időskorú sértetteket kifosztó nővel szemben

Vádemelés az időskorú sértetteket kifosztó nővel szemben

2016. augusztus 15., hétfő
Vádemelés az időskorú sértetteket kifosztó nővel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki május elején Zsombón két időskorú sértettet is kifosztott - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott előbb május 2-án a déli órákban kifigyelte a takarékszövetkezetből hazafelé tartó és koránál, egészségi állapotánál fogva rendkívül nehézkesen járó, kerékpárra felszállni sem tudó, abba kapaszkodva közlekedő sértettet. Miután a sértett hazaért, a vádlott bekéredzkedett a házába azzal az ürüggyel, hogy jó hírt hozott és engedje be. Ezután közölte a sértettel, hogy látta, amint a kabátjából kiesett a pénze, amit ő megtalált és visszavitt a takarékszövetkezetbe. A sértett ezen közlésre a szomszédos szobába ment, ahol a vádlott által is észlelten ellenőrizte az ágyának lepedője alá elrejtett pénzét, amelyet később a sértett figyelmetlenségét kihasználva mintegy 100.000.-Ft-ot összegben a vádlott eltulajdonított. Mindezen túlmenően mintegy egy hét múlva, egy másik zsombói sértett, a közel 100 éves háztulajdonos ingatlanába ment be a vádlott előzetes csengetés, vagy kopogtatás nélkül. A házba beérve a vádlott közölte a sértettel, hogy a gyógyszertárból küldték és pénzt hozott vissza részére, mivel az elszámoláskori többletet úgy gondolják, hogy a sértett hagyta ott. A vádlott ezután azt kérte, hogy biztosak legyenek abban, hogy a pénz a sértetté, úgy mutassa meg a spórolt pénzét. A sértett a vádlott felhívásának eleget tett és a másik szobában levő kanapé ágytakarója alá elrejtett, temetésre összespórolt 600.000.-Ft-ot magához vette és azt a vádlott előtt elkezdte számolni. A vádlott ekkor azzal az ürüggyel, hogy fiatalabb és gyorsabban tudja számolni a pénzt, kivette a sértett kezéből a 600.000.-Ft-ot, majd amikor a sértettől elfordult, annak figyelmetlenségét kihasználva 400.000.-Ft-ot magához vett, azt elrejtette, míg 200.000.-Ft-ot visszaadott a sértett részére. Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja. A különös és többszörös visszaesőnek minősülő, a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.