Egyetem

SZTE Egyetemi Negyed a Szegedi Ifjúsági Napokon

SZTE Egyetemi Negyed a Szegedi Ifjúsági Napokon

2016. augusztus 4., csütörtök
SZTE Egyetemi Negyed a Szegedi Ifjúsági Napokon

A Szegedi Tudományegyetem idén is kiköltözik a SZIN-re! Az ország nyárzáró zenei fesztiválján az SZTE Egyetemi Negyedben a karok és az egyetem egységei minden eddiginél több és izgalmasabb programot kínálnak, így sok más mellett fogászati szűréssel, mandalaszínezéssel, márkafelismerő játékkal, önismereti és pályaorientációs tesztekkel, könyves origamival, pétanque-kal várják a fesztiválozókat augusztus 24. és 28. között az újszegedi Partfürdőn. A fesztiválra az egyetemisták augusztus 14-én még vásárolhatnak kedvezményes árú bérletet.

Az ország egyik legnépszerűbb egyeteme idén is jelen lesz az ország egyik legnépszerűbb fesztiválján: a Partfürdőre költözik a Szegedi Tudományegyetem augusztus 24. és 28. között. A fiatalokat fogorvosi szűrés, játék, kvíz, sportprogramok, pályaorientációs teszt, ígéretfa várja a Szegedi Ifjúsági Napokon, az SZTE Egyetemi Negyedben, közvetlenül a JATE-Burn sátor mellett. A kitelepülő egységek mellett, az említett sátorban országosan ismert előadók és egyetemünk oktatói délutánonként – de még a koncertek kezdete előtt – szabadegyetemet is tartanak az érdeklődő ifjaknak. A karok közül jelen lesz a Fogorvostudományi Kar fogászati szűréssel, a Gazdaságtudományi Kar gazdasági jellegű játékokkal, a Zeneművészeti kar hallgatói népszerű jazz standerdeket játszanak zongorán és rézfúvósokon, a hallgatói önkormányzatok pedig perszimulációt, jogi kvízeket, izgalmas kémiai kísérleteket, tornaórát visznek a partfürdőre. A Bölcsészettudományi Kar a kari HÖK-kel együtt személyiség- és műveltségi teszttel várja a látogatókat, és lesz BTK filmklub is. Az egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ önismereti tesztekkel és beszélgetésekkel várja a hallgatókat, akik öt alkalmas ingyenes tanácsadáson is részt vehetnek. Az SZTE Frankofón Egyetemi Központ sátránál pétanque-ot játszhatnak a vállalkozó kedvűek, és lesznek francia nyelvi tesztek is. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár játékában lesz könyvtárépítő jegna és memóriajáték irodalmi Nobel-díjasokkal, valamint könyves origami. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ az egészséges életmód, sport és környezetbarát technológiák jegyében várja a látogatóit sok játékkal. Az SZTE Karrier Iroda standjánál online pályaorientációs teszt is kitölthető, az ÁJTK-n működő Europe Direct Szeged európai uniós információs iroda az érdeklődőket az európai unióval kapcsolatos kiadványokkal, játékokkal és nyereményekkel várja. A Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és a SZTE ÁOK HÖK BMI-, vérnyomás- és CO-méréssel és felvilágosító előadásokkal készül, emellett megtanítják az újraélesztés és elsősegély alapvető fogásait is. A SZIN-ről sugározza adását a Szegedi Egyetemi Rádió (SZER), és jelen lesz az Aquarius SZTE Motorsport, azaz a Szegedi Tudományegyetem formula student csapata is jelen lesz. A Welcome Camp – Összegyetemi gólyatábor standjánál számtalan nyeremény talál gazdára, sőt a legszerencsésebbek fesztiválbérletet is nyerhetnek. Akinek nem kedvez a szerencse, az még augusztus 14-én vásárolhat kedvezményes áron egyetemi bérletet: Szegeden, a Hungarikum Fesztivál SZIN-es standjánál 15 és 20 óra között, 12.990 forintért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.