Sport

Strandfoci: az NB I-es bajnoki aranyért száll harcba a szegedi Junior Sport

Strandfoci: az NB I-es bajnoki aranyért száll harcba a szegedi Junior Sport

2016. augusztus 4., csütörtök
Strandfoci: az NB I-es bajnoki aranyért száll harcba a szegedi Junior Sport
junior_sport_nsl_fb

Pénteken és szombaton a siófoki MLSZ Beach Arena ad otthont a strandlabdarúgó NB I négyes döntőjének, ahol a szegedi Continental Junior Sportnak is szurkolhat a Csongrád megyei fociszerető közönség.

Mint azt

korábban írtuk

, Szentes-Bíró Tamásék 18 alapszakaszbeli összecsapásukból 10 alkalommal hagyták el győztesen a homokot, amivel a tíz csapatot felvonultató mezőny negyedik helyét csípték meg, kiharcolva ezáltal a final fourban való szereplés jogát. A gárda a péntek délután 16 órakor kezdődő első elődöntőben az alapszakaszt megnyerő Jászfényszaru-Goldwin+ együttesével találkozik, míg a másik ágon a címvédő Energia SC Gyöngyös a Bonyhád BFC-vel csap össze. A bronzmérkőzést szombaton 17.30-tól, a finálét 19 órától rendezik. A mérkőzéseket az M4 Sport és a Duna World élőben közvetíti.

strandfoci_donto

"Abszolút pozitív eredmény, hogy bejutottunk a négyes döntőbe, főleg annak tükrében, hogy a miénk egy nagyon fiatal csapat, hiszen van U19-es és U17-es játékosunk is, akik a felnőttek között szerepelnek. Így tehát mindenképpen nagy dolog, hogy ott leszünk az ország legjobb négy együttese között. A jóval esélyesebb Goldwin ellen játsszuk az elődöntőt, de nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára! Náluk van az előny ilyen szempontból, mi azonban megpróbálunk mindent megtenni. Lépésről lépésre építkezünk: tavaly ötödikek voltunk, most már minimum negyedikek. Szeretnénk nyilván minél jobb pozícióban végezni, de a realitásokra figyelemmel kell lenni - legalább is nekem, a gyerekeknek pedig az legyen a célja, hogy igenis verjenek meg mindenkit!" - fogalmazott portálunknak

Erhardt Szilárd

klubvezető. Kitért rá, a szegedi alakulat immár Continental Junior Sport néven folytatja szereplését, miután a gumi- és műanyagipari cég az idei szezon legfontosabb megmérettetése előtt az egyesület mellé állt névadó szponzorként.

strandfoci01_gs

Ugyancsak

beszámoltunk már róla

, hogy az idei bajnokság idejére brazil edzőt igazolt a klub.

Alex Fabiano Dutra Farias

egyrészt

Brinszky Adriánnal

közösen vezeti ez idő alatt a felnőtt alakulatot, valamint felügyeli az utánpótlásban zajló munkát is. "Az is fontos persze, hogy új figurákat és variációkat tanuljunk, de számomra a legfontosabb az volt, hogy lássanak egy más mentalitást a gyerekek egy olyan embertől, aki a strandlabdarúgásban nőtt fel. Alex ebben a tekintetben hozott egy új impulzust a csapat életébe, ami egyértelműen pozitív hatással volt. Hogy végül hol végzünk majd a négyes döntőben, ebből a szempontból nem is lényeges talán, hiszen már elmondhatjuk, hogy elindult egy folyamat, ami jó irányba viszi a csapatot" - árulta el a dél-amerikai trénerről Erhardt Szilárd. A szakmai stáb a négyes döntőben nem számíthat a keret két tagjára, hiszen sem

Deák Donát

, sem

Hegyesi Zsolt

nem tud a társakkal tartani Siófokra. Így tehát még nehezebb lesz a Junior Sport dolga, amelynek egyébként is bravúrt kell bemutatnia az elődöntőben. A több válogatott játékost is felvonultató Goldwin ugyanis az alapszakasz során oda-vissza verte a szegedieket, előbb július 2-án 11-3-ra, majd másnap 9-5-re. Remélhetőleg ezúttal fordul majd a szerencse.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.