Pintér Sándor: nem éri szankció a honvédségi tájékoztatóról távol maradó közfoglalkoztatottakat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem éri szankció azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem vesznek részt a Magyar Honvédség csoportos tájékoztatásán, illetve nem kötnek szerződéses katonai szolgálati jogviszonyt – emelte ki a belügyminiszter a parlament honlapján szerdán közzétett írásbeli válaszában.

Pintér Sándort Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő kérdezte írásban “Közmunkásokat toboroznak katonának?” címmel. Válaszában a belügyminiszter kiemelte: a Magyar Honvédség a csoportos tájékoztatókon munkahelyet nem ajánl fel az álláskeresőknek, továbbá az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok részére munkaerőigényt nem jelentett be.

A csoportos tájékoztatókon a szerződéses katonai szolgálat vállalásának feltételeit, a szerződéses katonák kötelezettségeit és járandóságait ismertetik. Felajánlott megfelelő munkahely hiányában sem kizárás, sem az álláskeresői nyilvántartásból való törlés nem alkalmazható közfoglalkoztatottakkal szemben – tette hozzá a miniszter.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a megyei kupaselejtező eredményei (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Kézilabda: egy félidő alatt eldöntötte a Pick az Orosháza elleni edzőmeccset

Legutóbbi hasonló cikkek