Közélet

Olasz Annát is támogathatja a város

Olasz Annát is támogathatja a város

2016. augusztus 3., szerda
Olasz Annát is támogathatja a város
sportbizottsag001kf

Szerdai ülésén egyhangúlag elfogadott döntéseket hozott a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság: a testület döntött arról is, hogy a rászorultak részére megemelt összeggel nyújthat a város tűzifát télire.

A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülését a testület elnöke,

Joób Márton

(MSZP) azzal a jó hírrel nyitotta, hogy egy újabb szegedi sportoló lesz ott a pénteken kezdődő riói olimpiai játékokon, hiszen

Olasz Anna

az utolsó pillanatban

mégis kvótát szerzett

azzal, hogy az előtte végző orosz sportolót,

Anastasija Krapivina

-t doppingvétség miatt kizárták, így a Haász-SZUE úszója egy helyet előrelépve, tizedikként zárt a világbajnokságon, ami már kvótát jelent. Ezzel kapcsolatban Joób Márton megerősítette, a többi, korábban

kvalifikált sportolóhoz hasonlóan

Olasz Anna is részesül az egymilliós városi támogatásban, erről későbbi ülésén dönthet majd a bizottság. Egyhangúlag fogadták el a jelenlévő tagok a második félévi munkatervet, valamint a rászorulók számára biztosított tűzifaosztás előirányzatát: utóbbi alapján a tavalyi, 9,5 milliós összegről 13 millióra emelkedett a tűzifa-támogatás, amelynek pályázati határidejét augusztus 31-ig tolták ki, ezt követően pedig szeptember második felétől október végéig szállítják a tűzifát, a támogatás önálló tételként szerepel a költségvetésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.