Közélet

Németországban megközelítette az egymilliót a betöltendő állások száma

Németországban megközelítette az egymilliót a betöltendő állások száma

2016. augusztus 9., kedd
Németországban megközelítette az egymilliót a betöltendő állások száma

Németországban csaknem egymillió állásra vártak jelentkezőket az idei második negyedévben a szövetségi munkaügyi ügynökség kutatóintézetének (IAB) kedden közölt adatai szerint.

Az április-júniusi időszakban 985 ezer állásra kerestek jelentkezőket a munkaadók, ami 10 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az ország nyugati részén 767 ezer betöltetlen állás volt, a keleti tartományokban - a volt NDK területén - pedig 218 ezer - mutatta ki az IAB mintegy 9000 vállalat és egyéb munkaadó megkérdezése alapján. A felmérés szerint nagymértékben emelkedett a munkaerőigény az oktatás, képzés területén; a második negyedévben 45 ezer munkahelyre kerestek jelentkezőt, az egy évvel korábbi 32 ezer után. A növekedés fontos tényezője a tanárok iránti kereslet erősödése, ami a menekültek bevándorlásának tulajdonítható - emelte ki

Alexander Kubis

, az IAB kutatója az intézet közleménye szerint. A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) legutóbbi adatai szerint júniusban 43,5 millióan voltak munkaviszonyban a 82 milliós Németországban, ami 528 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A szövetségi munkaügyi ügynökségnél (BA) regisztrált munkanélküliek száma a legutóbbi, júliusi adatok szerint 2,661 millió, ami 112 ezres csökkenés az előző év azonos időszakához képest és 6 százalékos munkanélküliségi rátát jelent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.