/

Nagy kalandként élte meg a szegedi lány a motoros halálgömböt

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

richter_cirkusz_motoros_halalgomb_01Hasonló produkciót Magyarországon még nem láthattak a cirkusz szerelmesei, Németh Alexandra mégis bátran vetette bele magát a motoros halálgömb névre keresztelt műsorszám közepébe. A szegedi lány bár nagyon izgult, amikor a magasba emelt gömb közepén állva még a feje felett is motorosok száguldoztak, annyira megtetszettek neki a kétkerekűek, hogy hamarosan egy tanfolyamra is beiratkozik.

A Richter Flórián Cirkusz a sajtóban és weboldalán keresztül toborzott bátor önkénteseket, akik farkasszemet nézve a veszéllyel vállalják, hogy egy műsorszám erejéig beállnak a motoros halálgömb közepébe. A cirkusz nemcsak ijesztget a névvel, a brazil motorosok produkciója valóban csúnya balesettel érhet véget, ha a jelentkezőnek meginog a bátorsága, vagy pár centivel arrább áll. A szegedi Németh Alexandra nem is vette számításba a legrosszabb tényezőket, bátran vetette bele magát a kihívásba, amelyre Zamárdiban, a cirkusz augusztus 6-ai fellépésén került sor.

richter_cirkusz_motoros_halalgomb_02“Annyira sűrű volt az a szombati nap, hogy nem volt időm izgulni. Először elutaztunk Budapestre, ahol az egyik motoros boltból kölcsönöztek nekem felszerelést, onnan siettünk a próbára. Élő közvetítés volt Zamárdiból, ahol 21 és 22 óra között, utolsó produkcióként álltunk a pódiumra. Egy óriási gömbben kellett állnom, amit ráadásul a magasba is emeltek; majd körbe és a fejem felett 80 km/h-val száguldoztak a motorosok. Nem mocoroghattam” – idézte fel portálunk kérésére a fiatal lány a Balaton-parti élményeket, akinek a barátja nagy motorrajongó.

Alexandra a fellépést megelőző este nézte végig az interneten, mire képes a két brazil motoros, és pontosan milyen produkcióban is kell helytállnia. Portálunknak azt mesélte, a gömbben állva kezdte elragadni a félelem, az is elsősorban azért, mert a megemelt szerkezet himbálózni kezdett, ő pedig attól félt, elveszti egyensúlyát az imbolygó golyóban.

“Most azon gondolkodom, hogy leteszem a jogosítványt nagymotorra is” – tette hozzá nevetve a lány, akit Zamárdi polgármestere is meglepett egy szuvenírekkel teli ajándékcsomaggal és egy jövő évre szóló fesztivál VIP-jeggyel. A Richter Flórián Cirkusz szeptember 10. és 18. között Szegedre is ellátogat, Alexandra pedig (ha nem keresik meg egy újabb műsor erejéig) nézőként izgulja majd végig a motoros halálgömböt.

Előző sztori

Viktória királynő naplóin alapuló brit tévésorozatot mutatnak be az uralkodóról

Következő sztori

Görbe tükör Hollywoodnak + FOTÓK