Sport

Labdarúgás: szervezett, harcos játékkal készül a SZEOL a Budaörs ellen

Labdarúgás: szervezett, harcos játékkal készül a SZEOL a Budaörs ellen

2016. augusztus 13., szombat
Labdarúgás: szervezett, harcos játékkal készül a SZEOL a Budaörs ellen
szeol_cegled07_gs

Egy hét leforgása alatt immár a harmadik bajnokiját játssza a SZEOL SC, amely a Budaörs ellen gyarapítaná pontjai számát a másodosztályban vasárnap.

A két gárda az első három forduló után közvetlenül egymás mellett áll a tabellán, hiszen a Pest megyeiek ugyanúgy egy győzelmet és két vereséget számlálnak eddig, mint

Tóth Ákos

alakulata. A Miskei-legénység az első körben a Kisvárdával szemben maradt alul, majd egy hete a Sopron győzte le őket 1-0-ra, ugyanakkor szerdán már összejött az első diadal a szezont pocsékul kezdő Békéscsaba felett aratott egygólos sikerrel. A Budaörs alapjaiban ugyanazzal a kerettel dolgozik egyébként, mint amellyel a tavalyi idényben újoncként a 8. helyet csípte el az NB II-ben. A nyári átigazolási időszak során inkább fiatalok érkeztek csak a csapathoz, a korelnök az érkezők között a magyar válogatottal az Eb-n is szerepelt

Stieber Zoltán

öccse, az Ajkától elcsábított

Stieber András

a maga 24 évével. "A Budaörs már túl van egy szezonon az osztályban, ráadásul a középmezőnyben végeztek, ami egyrészt nagy bravúr, másrészt pedig komoly rutinbeli előny számukra. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ez a csapat az a kategória, amely ellen mindenképpen van esélyünk pontot, pontokat szerezni" - fogalmazott a riválisról portálunknak

Tóth Ákos

, a SZEOL vezetőedzője.

Online

Vasárnap 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a SZEOL SC - Budaörsi SC másodosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

Tanítványai

hősies küzdelemben gyűrték le

az elmúlt vasárnap a Ceglédet, és bár

hét közben kikaptak

a villámrajtot vevő Balmazújváros vendégeként, az újabb hazai fellépésén ismét megörvendeztetnék a megszépült SZVSE-stadion népes közönségét. "Megpróbálunk ugyanolyan szervezetten és lelkesen játszani, mint a Cegléd ellen, sőt, ez a két jelző igaz volt ránk legutóbb Balmazújvárosban is. Nyilván ez utóbbi már egy nagyobb játékerőt képviselő csapat volt. Az biztos, hogy a stabilitásunkat nem adhatjuk fel senki ellen sem, hiszen NB II-es tapasztalattal alig rendelkező újoncként természetesen ezt az irányvonalat kell követnünk. Az ebből szerzett magabiztossággal remélhetőleg borsot tudunk majd törni az ellenfél orra alá. Egyelőre ez a játékunk, ha pedig visszatér majd a sérülésből egy-két olyan játékosunk, aki magasabb ligát is megjárt, illetve addigra lesz már a csapat mögött néhány pontszerzéssel zárult meccs, akkor nyilván a támadójátékunk is izmosabb lesz. De ismétlem, jelen pillanatban az elsődleges erényeink a szervezettség és a harcosság" - mutatott rá a kék-feketék mestere. "Az előző mérkőzésen is átsegített minket a holtponton a hazai közönségünk. Remélem, ezúttal is sokan kilátogatnak majd a stadionba, a srácok pedig rászolgálnak a pályán a biztatásra. A keret minden tagja borzasztóan becsvágyó, motivált, és szeretné megmutatni, hogy többre hivatott az NB III-nál. Ha pedig ez párosul egy kis szerencsével is, akkor megint egy szép délután elé nézünk vasárnap" - tette hozzá. Örömhír a szegedi szurkolók számára, hogy a

Beretka Péter

,

Ondrejó Tamás

,

Nikola Maksimovic

trió immár teljes mértékig leszámolt korábbi sérülésével, így mindannyian a szakmai vezetés rendelkezésére állnak majd hétvégén. Kérdéses ugyanakkor a középhátvéd

Gajág Gergő

szereplése, illetve továbbra is a maródiak táborát erősíti

Búrány Zoltán

,

Stefan Tomisic

és

Vágó Levente

. Sőt, szerdán nem tartott a brigáddal a Hajdú-Bihar megyei túrára

Puskás Csaba

sem, ámbár a csapatkapitánynak erre egy jóval boldogabb indoka volt: a héten született meg második gyermeke, így felmentést kapott a játék alól a 3. fordulóban. Vasárnap azonban már a labdabiztosságáról ismert irányító is ott lehet a pályán a Budaörs ellen. A SZEOL SC csütörtökön kiadott tájékoztatása alapján a mérkőzésre a hazai nézők az MLSZ pályarendi szabályai miatt továbbra is csak a Pulcz utca felől érkezhetnek, viszont a gyorsabb beléptetés érdekében a klub ezúttal már két jegypénztárat fog működtetni, valamint a tikettjüket előre megváltók és a bérletesek egy harmadik sorban juthatnak be a stadionba. A pénztárak a kezdés előtt másfél órával, 16 órakor nyitnak ki. A mérkőzésekre szóló belépők egységesen 800 forintos áron válthatók meg. A publikum kényelmét igyekszik szolgálni egy másik változás is, miszerint a büfé megduplázott kapacitással fog működni.

Az ultrák visszatérnek

ultras_szeged_gs
A vasárnapi mérkőzésre szervezett szurkolással készülnek a szegedi ultrák, akik mindenkit szívesen látnak soraikban, aki szeretné támogatni a szegedi lelátói életet, illetőleg ezáltal a szegedi labdarúgást. A drukkerek vasárnap 15.30-tól gyülekeznek a Rókusi körút 33. alatt lévő Ital Mekka kocsmában, ahonnan együtt vonulnak át a SZVSE-stadionba, hogy buzdítsák a csapatot. Bővebb információ az Ultras Szeged Facebook-oldalán olvasható.

Így játszott a két csapat a 3. fordulóban:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - SZEOL SC 2-0 (1-0)

Balmazújváros, Városi Stadion, 800 néző. Vezette: Takács Tamás (Albert István, Varga Gábor).

Balmazújváros:

Horváth - Tamás, Németh, Zsiga, Kovács (Vólent 71'), Papp, Balogh, Vajda, Farkas (Varga 64'), Bódis, Sigér (Hadházi 79').

Vezetőedző:

Feczkó Tamás.

SZEOL:

Leindler - Kéri, Ikonomu, Grünvald, Buzási, Forró, Rácz, Lévai (Ondrejó 74'), Maksimovic (Papp 87'), Harsányi, Péter (Beretka 63').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Zsiga (2'), Rácz (59' - öngól).

Sárga lap:

Németh (49'), ill. Lévai (22'), Kéri (43').

Budaörsi SC - Békéscsaba 1912 Előre SE 1–0 (0–0)

Csákvár, 100 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Kiss Balázs).

Budaörs:

Ordasi – Horváth L., Kinyik, Gyurácz, Ódé, Sajbán Mi., Csillag, Menyhárt, (Ferkó 89'), Bogáti (Stieber 72'), Deli (Horváth P. 60'), Sajbán Má.

Vezetőedző:

Miskei Attila.

Békéscsaba:

Rybansky – Bényei, Fehér, Szélpál, Fabio, Szalai, Takács, Bagi, Juhász (Ihrig-Farkas 69'), Birtalan (Urbin 69'), Gránicz.

Vezetőedző:

Zoran Spisljak.

Gólszerző:

Kinyik (63').

Sárga lap:

Deli (40'), Horváth P. (82'), Csillag (83'), Horváth L. (87'), ill. Gránicz (55'), Szélpál (75'), Bényei (83').

A 4. kör programja:

Augusztus 4., vasárnap 17.30:

MTE 1904 - Nyíregyháza Spartacus FC, SZEOL SC - Budaörsi SC, Békéscsaba 1912 Előre SE - Soroksár SC, Kisvárda Master Good - Puskás Akadémia FC, Vác FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia, Cigánd SE - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő;

19.00:

BFC Siófok - HR-Rent Kozármisleny, ZTE FC - Dorogi FC, Aqvital FC Csákvár - Ceglédi VSE, Swietelsky-Soproni VSE - Szolnoki MÁV FC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.