Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: hátrányból felállva ikszelt az újonccal a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged_2011_csakvar02_gs

Bár a második félidőben jelentős mezőnyfölényben játszott, végül meg kellett elégednie az egy ponttal Mosonmagyaróváron a Szeged 2011-Grosics Akadémiának.

A kevésbé attraktív első felvonás után hamar megtört a gólcsend, a szünetről visszatérve már az 53. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, amint a bosnyák származású Mahir Jasarevic használt ki egy védelmi megingást. (1-0) A szegediek innentől kezdve sebességet váltottak, be is szorították ezáltal az újoncot. A presszingnek a 69. minutumban lett meg az eredménye, ekkor Germán Tamás mattolta Tarczy Pált a kapufa segítségével. (1-1) Bár a vendégek a folytatásban sem vettek vissza a tempóból, a mosonmagyaróváriak stabilan védekeztek, így végül pontosztozkodással zárult a mérkőzés.

A Szeged-Grosics nyeretlenségi szériája ezzel már négy találkozóra bővült. A Klausz-legénység legközelebb a Siófokot látja majd vendégül hazai pályán vasárnap 17.30-tól. A klub szerdán kiadott közleménye szerint az őszi bajnoki mérkőzésekre szurkolói kártyával ingyenes lesz a belépés a gyulai Grosics Akadémián.

Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal park, 600 néző
2016. augusztus 24., 17.30
MTE 1904
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Molnár Attila •* Asszisztens: Kepe Arnold, Király Zsolt
1
1

Férfi labdarúgó NB II, 6. forduló:

MTE 1904 – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (0-0)
Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal park, 600 néző. Vezette: Molnár Attila •(Kepe Arnold, Király Zsolt).
MTE: Tarczy – Koszó, Deák, Baranyai, Galambos, Jasarevic (Bohner 79′), Mayer (Horváth M. 86′), Schmatovich, Bartos, Magasföldi (Zsirai 73′), Laki. Vezetőedző: Király József.
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim, Tóth, Farkas, Zabari, Horváth A., Király (Coroian 78′), Pászka, Mészáros, Germán, Andorka (Zádori 78′). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Jasarevic (53′), ill. Germán (69′).
Sárga lap: Tóth (23′), Király (44′), Horváth A. (50′), Mészáros (89′).

Király József (a nemzetisport.hu alapján): “Nehéz mérkőzésre számítottam, az ellenfél rendkívül veszélyes volt, még többet kell tennünk, hogy itthon is győzni tudjunk. Tovább kell dolgoznunk a jobb eredmény érdekében.”

Klausz László (a nemzetisport.hu alapján): “Nem úgy alakult a mérkőzés, de jelen pillanatban az egy pontnak is örülünk. A második félidőben láttam egy-két biztató jelet.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Mészáros tekert még be oldalról egy szabadrúgást, amit aztán Tarczy öklözött a mezőnybe, Molnár Attila pedig hármat fújt a sípjába. Hátrányból felállva mentett pontot a Szeged-Grosics Mosonmagyaróváron egy lelkesen küzdő ellenféllel szemben, ugyanakkor Klausz László legénysége immár négy kör óta nyeretlen. Folytatás hétvégén hazai pályán a Siófok ellenében.
89′
Mészáros buktatta ellenfelét, ezért is villant a lap.
86′
Utolsó cserelehetőségüket is kihasználták a hazaiak: Horváth Máténak jut pár perc játék Mayer helyén.
82′
Továbbra is a szegedi együttes dominál, Király József tanítványai hősiesen védik az állást, de közben érzékelhetően fáradnak.
79′
Ha egy üzlet beindul… Ismét a hazaiak változtattak, Jasarevic helyett Bohner szállt be a meccsbe.
78′
Klausz László is változtatásra szánta el magát, rögtön kettősre: Andorka és Király helyét Zádori és Coroian vette át.
73′
Itt az első csere: a csatár Magasföldi helyett egy védő, Zsirai Martin állt be.
72′
A kapott gól láthatóan megfogta a kék mezeseket, a szegediek továbbra is gőzerővel presszingelnek, jelenleg már a fordításért!
69′
GÓÓÓL!!! Ott az egyenlítés! Andorkától kapott vissza egy kényszerítőt Germán, betört vele a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot, a labda a kapufa segítségével jutott a hálóba! 1-1!
64′
Beszorítja ellenfelét a Szeged-Grosics, ugyanakkor egyelőre ez nem eredményezett még komolyabb gólszerzési lehetőségeket a vendégek részéről.
56′
Mondani sem kell talán, innentől nagyon nehéz dolga lesz Germánéknak a jól kontrázó mosonmagyaróváriakkal szemben.
53′
Gól… Vezetnek a hazaiak! Egy mélységi indításra jó ütemben indult el Áchim, miközben Szántai is elhagyta a kapuját, de a két játékos nem értette meg egymást tökéletesen, így Jasarevic nevető harmadikként lecsapott a labdára, és bevezette azt az üres kapuba. 1-0.
50′
Újabb sárga kártya a szegedi oldalon, ezúttal Horváth Attila kapta egy visszarántás nyomán.
46′
Folytatódik a meccs, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

SZÜNET

45+1′
Egymás után két hazai szöglet zárta a félidőt, ugyanakkor egyik sem hordozott magában igazi veszélyt. Az első 45 perc nem volt túl látványos, egyelőre egyik fél sem vállal több kockázatot a kelleténél. Továbbra is nagy kérdés, melyik együttes tudja majd megszerezni a vezetést.
44′
Egy nyomatékosabb belépő nyomán Király Patrik is besárgult.
40′
Ügyesen húzta meg a bal oldal Zabari, beadása átszállt a hosszúra, ahol Pászka egy átvétel után Germánt kereste. A csapatkapitány balos lövése ugyanakkor nem sikerült túl erősre, de Tarczy így is csak második szándékból tudta megfogni a labdát.
36′
Nem volt rest elvállalni a lövést 25-ről sem Pászka, nem is tévesztett sokat vertikálisan, de Tarczy adrenalinszintje így sem ugrott meg igazán az esetnél.
34′
Nagyjából 20 méterről végezhetett el szabadrúgást a mosonmagyaróvári alakulat. A kissé jobbról járó pontrúgást végül jobbal tekerte a rövid felső sarok irányába Magasföldi, de Szántai egyrészt rajta volt a lövésen, másrészt a labda végül az oldalhálóban kötött ki.
25′
Igazán kellemes az idő Mosonmagyaróváron, nincs azért olyan komoly kánikula, mint ami a júniusi és júliusi hónapokra jellemző, a játékvezető mégis ivószünetet rendelt el.
23′
Tóth Gábor szabálytalan eszközökkel akasztott meg egy jobb oldalon futó hazai támadást, amiért megkapta a meccs első sárga lapját.
18′
Az első negyedóra elteltével egyre inkább átveszi a kezdeményezést a Szeged-Grosics, úgy tűnik, a vendéglátók tervezetten igyekeztek megnyomni a félidő első harmadát. Szerencsére ezzel nem tudták meglepni a Klausz-legénységet.
14′
Kis híján Zabari lódult meg a kapu felé Germán indításával, de közben már emelkedett a partjelző zászlaja, Molnár Attila pedig igazat adott asszisztensének.
11′
Rövid ápolásra szorult Szántai egy ütközés következtében. Egy oldalról érkező lapos beadást Mészáros vágott ki a rövidnél, ekkor azonban már kivetődött a vendégek hálóőre, aki így pont összetalálkozott az egymással bajlódó Farkas, Laki párossal. Szerencsére Szántai Levente folytani tudja a játékot.
8′
Többnyire mezőnyben gyűrik egymást a felek, habár a hazaik láthatóan igyekeznek támadólag fellépni a mérkőzés ezen szakaszában. Ugyanakkor Klausz László csapata ezúttal is szervezett védelmet tudhat a magáénak, így egyelőre helyzetek nélkül peregnek a percek.
2′
A kék mezben szereplő MTE aktívan veti magát a játékba, az imént máris dolga akadt Szántainak Jasarevic ígéretesen kanyarodó beadásánál. A szegediek egyébként tiszta fehérben játszanak.
1′
A hazaiak indították útjára a labdát.

17.25: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés Mosonmagyaróváron! Klausz László két helyen változtatott a múlt hétvégi, ZTE elleni kezdőhöz képest: az Andrei Ion Coroian, Zádori Krisztián páros helyett ezúttal a Pászka Lóránd, Andorka Péter duó lesz ott a pályán az első perctől kezdve. Szántai Levente tartalékja a mai napon is Molnár Péter lesz, továbbá a cserepadon foglal még helyet Jagodics Bence, Povázsai Zsolt, a 17 esztendős Balogh Gusztáv, valamint a héten igazolt Ivancsics Gellért is.

A mérkőzés Molnár Attila sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Közélet

Videó: lebontották a Felső Tisza-parti Stadion kandelábereit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A lelátókat már korábban elbontották, csütörtökön pedig sor került a kandeláberekre is.

Tovább olvasom

Sport

Tragédia nem történt, de több ilyen meccs már nem fér bele

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Csak a csoport első és második helye úszott el Flensburgban, a szép tavaszra jó esélye van a MOL-Pick Szegednek.

Tovább olvasom

Sport

Új légióst igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Durand Scott 2-es és 3-as poszton is bevethető.

Tovább olvasom

Aktuál