Sport

Labdarúgás: korábbi élvonalbeli gólkirály okozta a SZEOL vesztét Soroksáron

Labdarúgás: korábbi élvonalbeli gólkirály okozta a SZEOL vesztét Soroksáron

2016. augusztus 21., vasárnap
Labdarúgás: korábbi élvonalbeli gólkirály okozta a SZEOL vesztét Soroksáron
szeol_cegled20_gs

Ugyan sokáig úgy tűnt, hogy meglehetnek a SZEOL első idegenbeli pontjai az NB II-ben, végül a korábbi NB I-es gólkirály, Bajzát Péter villanásával harmadik idegenbeli vereségét könyvelhették el a szegediek.

A Soroksár elleni idegenbeli mérkőzésen már a kezdőben kapott helyett a SZEOL korábban sérült játékosai közül

Gajág Gergő

,

Nikola Maksimovic

és

Ondrejó Tamás

is, ugyanakkor mivel

Harsányi István

a meccs előtt belázasodott, ő nem tarthatott a társakkal. A meccs első nagy lehetősége a SZEOL előtt adódott, miután Kéri Tamás visszagurított labdáját Lévai Norbert tűzte kapura, Holczer Norbert azonban még a kapufára tudta tolni a lövést, így maradt a 0-0. Nem sokkal később Ikonomu fejese után is résen kellett lennie a hazai védőknek, majd a túloldalon Huszák Tamás fejese jelentett némi riadalmat. Nyolc perccel a szünet előtt kényszerű cserét kellett meghúznia Tóth Ákosnak, Nikola Maksimovicot a héten kölcsönvett Nagy Richárd váltotta, aki ezzel debütált a szegedi klubban. A szünet után Csilus Ádám fejesénél kellett bravúrt bemutatnia Leindler Domonkosnak, majd a korábbi NB I-es gólkirály, Bajzát Péter tudott kapura fordulni a tizenhatosról, ahonnan nem hibázott, és a kapuba tekert, 1-0. Mintegy öt perccel később Péter Antal előtt adódott a legnagyobb egyenlítési lehetőség, de 11 méterről a kapu fölé lőtte nagy helyzetét. A végén ugyan még mezőnyfölénybe került a SZEOL, amely mindent megtett az egyenlítésért, de ez nem jött össze, így harmadik idegenbeli mérkőzésén sem tudott pontot szerezni az újonc szegedi klub. A következő hét ismét igen sűrű lesz az NB II-ben, hiszen két fordulót is rendeznek, így a SZEOL előbb szerdán a Szolnokkal találkozik a SZVSE-stadionban, majd vasárnap a tavaly még NB I-es Puskás Akadémia vendége lesz Tóth Ákos legénysége.

NB II, 5. forduló

Soroksár SC - SZEOL SC 1-0 (0-0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Kulcsár Judit)

Soroksár:

Holczer - Fülöp, Gyepes (Gengeliczki - a szünetben), Valencsik, Silye, Sándor, Huszák, Csilus, Pál (Papp M.,77.), Lovrencsics (Koós, 59'), Bajzát.

Vezetőedző:

Lucsánszky Tamás.

SZEOL:

Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomou, Grünvald (Beretka,69’), Forró, Lévai, Ondrejó (Buzási, 62’), Puskás Cs., Makszimovics (Nagy R., 38’), Péter A.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Bajzát (67’).

Sárga lap:

Csilus (41'), Fülöp (42'), Sándor (64’) ill. Ondrejó (52'), Ikonomu (62'), Kéri (69’), Buzási (75’). Tóth Ákos:

"Derekasan küzdött a csapat, az a legjobb idegenbeli játékunk volt. Gyakorlatilag egyetlen helyzetét gólra váltotta a Soroksár. Az utolsó húsz percben reális esélyünk volt a gólszerzésre, nekünk is volt 100%-os gólhelyzetünk, az első félidőben pedig kapufánk. Nem érdemeltünk vereséget, de ez így igazságos. A múlt héten is a döntetlen lett volna a reális, meg most is, így a két pont helyett a két meccsből szereztünk három pontot, nem jöttünk ebből ki rosszul, annak ellenére, hogy ez most kicsit fájt, mert nem érdemeltünk vereséget."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.