Labdarúgás: korábbi élvonalbeli gólkirály okozta a SZEOL vesztét Soroksáron

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_cegled20_gs

Ugyan sokáig úgy tűnt, hogy meglehetnek a SZEOL első idegenbeli pontjai az NB II-ben, végül a korábbi NB I-es gólkirály, Bajzát Péter villanásával harmadik idegenbeli vereségét könyvelhették el a szegediek.

A Soroksár elleni idegenbeli mérkőzésen már a kezdőben kapott helyett a SZEOL korábban sérült játékosai közül Gajág Gergő, Nikola Maksimovic és Ondrejó Tamás is, ugyanakkor mivel Harsányi István a meccs előtt belázasodott, ő nem tarthatott a társakkal.

A meccs első nagy lehetősége a SZEOL előtt adódott, miután Kéri Tamás visszagurított labdáját Lévai Norbert tűzte kapura, Holczer Norbert azonban még a kapufára tudta tolni a lövést, így maradt a 0-0. Nem sokkal később Ikonomu fejese után is résen kellett lennie a hazai védőknek, majd a túloldalon Huszák Tamás fejese jelentett némi riadalmat. Nyolc perccel a szünet előtt kényszerű cserét kellett meghúznia Tóth Ákosnak, Nikola Maksimovicot a héten kölcsönvett Nagy Richárd váltotta, aki ezzel debütált a szegedi klubban.

A szünet után Csilus Ádám fejesénél kellett bravúrt bemutatnia Leindler Domonkosnak, majd a korábbi NB I-es gólkirály, Bajzát Péter tudott kapura fordulni a tizenhatosról, ahonnan nem hibázott, és a kapuba tekert, 1-0. Mintegy öt perccel később Péter Antal előtt adódott a legnagyobb egyenlítési lehetőség, de 11 méterről a kapu fölé lőtte nagy helyzetét. A végén ugyan még mezőnyfölénybe került a SZEOL, amely mindent megtett az egyenlítésért, de ez nem jött össze, így harmadik idegenbeli mérkőzésén sem tudott pontot szerezni az újonc szegedi klub.

A következő hét ismét igen sűrű lesz az NB II-ben, hiszen két fordulót is rendeznek, így a SZEOL előbb szerdán a Szolnokkal találkozik a SZVSE-stadionban, majd vasárnap a tavaly még NB I-es Puskás Akadémia vendége lesz Tóth Ákos legénysége.

NB II, 5. forduló

Soroksár SC – SZEOL SC 1-0 (0-0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Kulcsár Judit)
Soroksár: Holczer – Fülöp, Gyepes (Gengeliczki – a szünetben), Valencsik, Silye, Sándor, Huszák, Csilus, Pál (Papp M.,77.), Lovrencsics (Koós, 59′), Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
SZEOL: Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomou, Grünvald (Beretka,69’), Forró, Lévai, Ondrejó (Buzási, 62’), Puskás Cs., Makszimovics (Nagy R., 38’), Péter A. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gól: Bajzát (67’).
Sárga lap: Csilus (41′), Fülöp (42′), Sándor (64’) ill. Ondrejó (52′), Ikonomu (62′), Kéri (69’), Buzási (75’).

Tóth Ákos: “Derekasan küzdött a csapat, az a legjobb idegenbeli játékunk volt. Gyakorlatilag egyetlen helyzetét gólra váltotta a Soroksár. Az utolsó húsz percben reális esélyünk volt a gólszerzésre, nekünk is volt 100%-os gólhelyzetünk, az első félidőben pedig kapufánk. Nem érdemeltünk vereséget, de ez így igazságos. A múlt héten is a döntetlen lett volna a reális, meg most is, így a két pont helyett a két meccsből szereztünk három pontot, nem jöttünk ebből ki rosszul, annak ellenére, hogy ez most kicsit fájt, mert nem érdemeltünk vereséget.”

Előző sztori

Labdarúgás: szezonbeli első döntetlenjét játszotta a Zete ellen a Szeged-Grosics

Következő sztori

Labdarúgás: hiába vezetett, nem tudott nyerni a HFC