Sport

Labdarúgás: felmondaná a hét közben megtanult leckét a Szeged-Grosics

Labdarúgás: felmondaná a hét közben megtanult leckét a Szeged-Grosics

2016. augusztus 13., szombat
Labdarúgás: felmondaná a hét közben megtanult leckét a Szeged-Grosics
szeged_2011_csakvar51_gs

Remek startot vett az NB II-ben a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely ezt követően a hétközi fordulóban nem tudta megismételni korábban mutatott játékát: a Csákvár elleni, tanulságokban bővelkedő mérkőzést követően visszalépne abba a mederbe Klausz László együttese, amelyet elhagyott a harmadik fordulóban – a remények szerint csupán egyetlen forduló erejéig.

Legutóbbi idegenbeli mérkőzésén nem az ellenfél városában, hanem albérletében lépett pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia, és így lesz ez az NB II negyedik fordulójában is, amikor a Cigándhoz elleni találkozóhoz hasonlóan a Vác elleni csörtét sem a csapat városában rendezik, a felújítás előtt (?) álló váci együttes hazai mérkőzéseit Dunaújvárosban rendezi az őszi szezonban: minden bizonnyal további párhuzamot nem tudunk vonni a két mérkőzés között, arra pedig vajmi kevés esély mutatkozik, hogy esetleg megismétlődjön egy hasonló arányú siker, mint amit a Cigánd ellen arattak Germán Tamásék, minden esetre akár kulcsfontosságú is lehet, hogy miképp jön ki a hétvégi mérkőzésből a Szeged-Grosics, amely szerdán előzetesen is, az első félidő alapján pedig mindenképp meglepő pofont kapott a Csákvártól: hiába szerezte meg már nagyon korán a vezetést a szegedi együttes, a szünetig nem tudta növelni előnyét, a második félidőben pedig a magasabb fokozatba kapcsoló csákváriak megfordították, és meg is nyerték a meccset. A Vác az előző idényben újoncként ugyan sokáig kiesésre álltak, ám a fontos pillanatokban szinte mindig jó eredményt tudtak hozni, így végül viszonylag könnyedén váltották meg tagságukat a 2016/17-es másodosztályú idényre. A nyári átigazolások során egyaránt kilenc labdarúgó távozott és érkezett a váci öltözőben,

Nagy Tibor

együttese pedig éppen ellenkező utat járt be, mint a Szeged-Grosics, hiszen két pont nélkül zárt találkozó követően, ahol a Siófok és a Nyíregyháza ellenében is egyaránt 1-0-ra kapott ki a csapat, legutóbb szerdán Dorogon 2-1-re nyerni tudott a szegedi

Dlusztus András

által is erősített együttes, amelynek ugyanakkor vezéráldozattal is járt ez a siker, hiszen a tavalyi házi gólkirályi címet

Rusvay Gergellyel

egyetemben begyűjtő

Zsolnai Richárd Tibort

kiállították a második félidő elején, így egyik méregfoga nélkül kénytelen játszani a Vác vasárnap. Mindazon által a Szeged-Grosics számára a Csákvár ellen elvesztett makulátlan mérleget követően a legfontosabb kérdéssé az volt, hogy miképp tudnák Szántai Leventéék a teljes mérkőzésre átültetni azt a játékot, ami szerdán jellemezte a csapatot az első 45 perc során.

Online

Vasárnap 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Vác FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia másodosztályú bajnoki mérkőzésről.

„Ugyanúgy kellene folytatnunk a játékot a második félidőben, ahogy az első félidőben is játszottunk szerdán. A mérkőzés vége felé is nagyobb koncentrációval kell futballoznunk, ez tanulság számunkra, hogy két ilyen teljesen ellentétes félidőt nem produkálhatunk. Sajnos vagy nem sajnos, de jellemző ránk, hogy több gólt is szerezzünk, de ehhez nagyon sok helyzetre van szükségünk. A meccseken több fordulópont is van, most egy szerencsés fordulatnak köszönhetően egyenlített a Csákvár, ilyenek bármikor előfordulhatnak. A tavalyi szezon utolsó öt fordulójában, és a hat felkészülési meccs alatt, valamint az idei szezon első két fordulójában sem kaptunk ki, szóval 13 meccs után történt meg ez velünk, ami természetesen előfordul, és meg is van az oka, mert a második félidőben hozzáállásban és akaratban lehetett volna pluszt mutatni, illetve egy kicsit rutinosabban futballozni akkor, amikor éreztük, hogy az ellenfél fölényben van. Ilyen vereség azt gondolom, benne van, hiszen a második gól is megpattant, pont úgy ment be a sarokba. Tudtuk, hogy ilyenek lesznek, nem nyerhetünk meg minden meccset, de pontosan ez az, ami után úgy érzem, hogy ez után a 13 mérkőzés után van tartása a csapatnak. Becsúszott egy vereség, de ugyanúgy folytatjuk tovább” – összegzett portálunknak

Klausz László

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője. Míg az előző két mérkőzésen nem csak az eredmény volt kedvező a csapat számára, hanem a klub filozófiájába illő tehetséges fiatal játékosok is érdemben hozzá tudtak tenni a gárda játékához, addig a Csákvár ellen ezúttal számukra sem sikerült jól a találkozó. „Nem csak a fiatalok, hanem én is, és a vezetés is tanul ebből, akik láthatják, hogy jók a tehetséges fiataljaink, de akkor, amikor az ember számítana rá, azt követően, hogy az első két fordulóban hozták magukat és jól játszottak, hogy hozzá tudjanak tenni a játékhoz, akkor ez nem valósult meg. Ebben nem ők a hibások, amikor a felnőttek között egy kiélezett szituáció van, akkor nem a fiataloknak kell kihúznia a csapatot a problémás szituációból, hanem az edzőnek illetve a rutinosabb játékosoknak” – tette hozzá Klausz László. A Szeged-Grosics mestere továbbra is teljes kerettel dolgozhat, sérülés miatt nincs olyan labdarúgó, akire ne számíthatna a vasárnapi mérkőzésen Klausz László.

Így játszottak a csapatok az NB II harmadik fordulójában

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Aqvital FC Csákvár 1-2 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Szvetnyik Bence)

Szeged-Grosics:

Szántai - Achim, Farkas M., Tóth G., Mészáros M., Horváth A., Király (Geiger, 69'), Zabari, Coroian, Germán (Andorka, 58'), Zádori (Balogh G., 54').

Vezetőedző:

Klausz László.

Csákvár:

Kovács D. - Pintér, Póti, Kiprich, Baranyai, Mészáros D., Bakos, Kocsis G. (Vallejos, 80'), Molnár T., Nyilasi (Paudits - a szünetben), Oldal.

Vezetőedző:

Toldi Gábor.

Gólszerzők:

Király (6') ill. Paudits (65'), Baranyai (76')

Sárga lap:

Mészáros M. (64') ill. Póti (72').

Dorogi FC - Vác FC 1-2 (0-1)

Dorog, Buzánszky Jenő stadion. Vezette: Farkas Tibor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Török Katalin)

Dorog:

Szemerédi - Grabant, Berkó, Bora, Fekecs, Hartyán (Grabant, 76'), Kővári, Mészáros Á. (Sitku, 58'), Medgyes, Bor (Vígh Á., 64'), Perovics.

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Vác:

Halasi - Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth G., Földi, Niedermüller, Szenes (Majoros - a szünetben ; Sipeki, 73'), Gulyás (Rusvay, 90+1'), Kákonyi, Tóth F., Zsolnai.

Vezetőedző:

Nagy Tibor.

Gól:

Perovics (84') ill. Tóth F. (6'), Niedermüller (48').

Sárga lap:

Hegedűs Cs. (77'), Gulyás (47').

Kiállítva:

Zsolnai (53').

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2016. április 30.)

Vác FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-2 (2-1)

Vác, Ligeti Stadion, 150 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor •(Szécsényi István, Szalai Balázs).

Vác:

Czirjék - Hegedűs, Görgényi, Dlusztus, Tányéros, Tóth Ge., Tóth Barnabás, Rusvay (Rása 85'), Sipeki, Zsolnai (Magos 76'), Tóth Barna (Kószás 59').

Vezetőedző:

Nagy Tibor.

Szeged:

Szántai (Molnár 30') - Áchim, Tóth Gá., Farkas, Zabari, Obot, Oláh (Zelenyánszki 82'), Veselinov (Zádori 54'), Király, Germán, Andorka.

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Tóth Ge. (18'), Rusvay (43' - tizenegyesből, 75' - tizenegyesből), ill. Andorka (40'), Veselinov (53').

Sárga lap:

Hegedűs (83'), Magos (90+1'), ill. Zabari (10'), Obot (74'), Germán (81').

A negyedik forduló műsora:

Augusztus 14., vasárnap 17.30

Mosonmagyaróvár-Nyíregyháza, SZEOL SC-Budaörs, Békéscsaba-Soroksár, Kisvárda-Puskás Akadémia, Vác-Szeged 2011-Grosics Akadémia, Cigánd-Balmazújváros.

19.00

Siófok-Kozármisleny, Zalaegerszeg-Dorog, Csákvár-Cegléd, Sopron-Szolnok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.