Sport

Labdarúgás: első idegenbeli pontjaira hajt a SZEOL Soroksáron

Labdarúgás: első idegenbeli pontjaira hajt a SZEOL Soroksáron

2016. augusztus 20., szombat
Labdarúgás: első idegenbeli pontjaira hajt a SZEOL Soroksáron
szeol_budaors39_gs

Az első négy kör után még nyeretlen Soroksár otthonában lép pályára vasárnap az újonc SZEOL SC. Tóth Ákos legénysége nem távozna üres kézzel a XXIII. kerületből.

Persze nyeretlenség ide vagy oda, a vasárnapi riválist hiba lenne lebecsülni, elvégre az elmúlt két szezonban előbb a kilencedik, majd tavaly már a hetedik helyet szerezte meg az NB II-ben, ugyanakkor tény, hogy

Lucsánszky Tamás

tanítványai idén két vereségük mellé csupán két döntetlent tudnak felmutatni eddig. A gárda még az első fordulóban a Puskás Akadémiát tréfálta meg hazai környezetben egy gólgazdag meccsen, egy hete pedig a másik NB I-ből kiesett gárda, a Békéscsaba otthonából távoztak ponttal a fővárosiak, akiket a két iksz között viszont a Kisvárda és a Sopron is 3-0-ra vert. A Soroksár mint fiókcsapat keretében számos ferencvárosi kötődésű labdarúgó szerepel, csak a nyáron például öt tehetséges fiatal érkezett kölcsönben a magyar rekordbajnoktól Budapest déli részébe. Bár pályafutásuk zenitjén többnyire mindannyian túljutottak már, több rutinos klasszis is erősíti a sárga-feketéket, így például a 26-szoros válogatott védő

Gyepes Gábor

, az MTK-val magyar bajnoki címet is szerzett, szélső támadóként bevethető

Pál András

, vagy éppen a korábbi NB I-es gólkirály

Bajzát Péter

.

Tizenhét meccs 10 ezer forintért

A SZEOL SC tájékoztatása alapján továbbra is él a lehetőség bérletek vásárlására a 2016/2017-es szezonra vonatkozóan. A tízezer forintba kerülő bérlet a tizenhét hátralévő hazai bajnoki mérkőzésre, valamint a kupamérkőzés(ek)re egyaránt érvényes. Megvásárolható hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, valamint pénteken 12 óráig a sportirodán, a Deák Ferenc u. 22. alatt (Deák Ferenc utca és Vár utca sarka).

"Tisztában vagyunk az ellenfél erejével, a Soroksár tekintélyt parancsoló játékosállománnyal rendelkezik. Ugyanakkor nagyon remélem, hogy elkezdjük idegenben is gyűjtögetni a pontokat, hiszen a bennmaradáshoz az is kelleni fog. Ehhez az mindenképpen szükséges, hogy idegenben se legyünk megilletődve és ne kapjunk gólt a mérkőzések első 20 percében. Balmazújvárosban ugyan már voltak biztató jelek, de idegenben mindig nagyon gyors iramban kezd az ellenfél, ami által ránk tudják erőltetni az akaratukat. Erre sajnos nem igazán tudunk felkészülni, mivel ehhez egész Szegeden nincs megfelelő minőségű pálya, ahol az ilyen gyorsaságú játékot gyakorolni lehetne. Ettől függetlenül azon vagyunk természetesen a stábbal, hogy egyes gyakorlatokkal mégis segítsük valamelyest a srácok felkészülését az edzéseken, még ha ez nem is könnyű feladat" - árulta el portálunk érdeklődésére

Tóth Ákos

, a SZEOL vezetőedzője, utalva arra, hogy mind a

gyulai Grosics Akadémián

, mind a

Balmazújváros vendégeként

igen hamar kapitulált csapata védelme, ami mindkét esetben jelentősen lecsökkentette a javarészt szilárd védekezésére építő újonc pontszerzés esélyeit. Mindenképpen előremutató azonban, hogy a két hazai találkozóját egyaránt három-három ponttal zárta a SZEOL, amely a

Cegléd

után a

Budaörsnek

sem kegyelmezett a SZVSE-stadionban, ezáltal az újoncok közül a második legerősebb rajtot produkálta a bajnokságban, egyedül a még veretlen, nyolc egységet számláló Nyíregyháza bizonyult jobbnak e tekintetben a szegedi együttesnél. "Borzasztóan lelkesek a játékosok továbbra is, de úgy látom, ez a két győzelem a hitet is megadta nekik. Tényleg elhiszik, hogy nem csak annyit érnek, mint amennyit a számok mondanak róluk. Valamint hisznek abban, hogy érdemes dolgozni és azt az utat folytatni, amit együtt elkezdtünk" - fogalmazott Tóth Ákos, hozzátéve, örömteli, hogy a keret is egyre bővebb a sérülésükből visszatérő játékosoknak köszönhetően. "Ilyen szempontból most már inkább kellemes gondjaim vannak. Átvészeltük azt az első három hetet, amely során sok hiányzónk volt.

Ondrejó Tamás

és

Maksimovic Nikola

akár a kezdőben is bevethető már, akárcsak

Gajág Gergő

. Sőt, számíthatok

Nagy Richárdra

is, miután a héten

lezárult az átigazolása

, hosszú távon az ő játékától mindenképpen sokat várok" - mutatott rá a tréner. Szüksége is lesz a szegedieknek a bő merítésre, hiszen az elkövetkező három fellépést egyetlen hét leforgása alatt kell teljesíteniük, ami komoly megterhelést jelent mind fizikailag, mind mentálisan a játékosokra nézve. "Nyolc nap alatt három meccs vár ránk. Ezt az etapot természetesen egyben nézzük, ahogy a legutóbb is tettük. Megyünk a Soroksárhoz, fogadjuk a Szolnokot, majd megyünk a Puskás Akadémiához. Ha nem sáfárkodunk jól, akkor ebből igen rosszul is kijöhetünk, szóval muszáj ezt a három mérkőzést együtt kalkulálnunk aszerint, hogy miként tudnánk pontot, pontokat csipegetni. Persze, előre sosem tudja az ember, hogyan fog alakulni a sorsa, de úgy kell forgatnunk a keretet, hogy jó eséllyel lépjünk majd pályára jövő szerdán hazai pályán, illetve a Puskáshoz is úgy utazzunk el, hogy legyen sanszunk a tisztes helytállásra. Most ugyanakkor a vasárnapi játék a legfontosabb. Abszolút nem tartom elképzelhetetlennek ugyanis, hogy egy, vagy akár rögtön három ponttal távozzunk Soroksárról" - tekintett előre a SZEOL mestere.

Hajrá, Szeged!

⚽ A SZEOL SC vezetősége a vasárnapi találkozón is ugyanolyan példamutató, sportszerű és kiváló szurkolást kér a csapatot Soroksárra elkísérő szurkolóktól, mint amilyet a legutóbbi hazai bajnokin a Budaörs ellen is tanúsítottak.

Így játszottak a csapatok a 4. fordulóban:

Békéscsaba 1912 Előre SE - Soroksár SC 1-1 (1-1)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 600 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kormányos II Gábor, Máyer Gábor).

Békéscsaba:

Rybansky - Bényei, Kelemen, Szélpál, Juhász, Gránicz, Spitzmüller (Urbin 60'), Takács (Nagy 74'), Fabio (Ihrig-Farkas 81'), Szalai, Viczián.

Vezetőedző:

Zoran Spisljak.

Soroksár:

Holczer - Csilus T., Gyepes, Gengeliczki, Silye, Valencsik, Haris, Gárdos, Huszák (Papp 62'), Pál (Csilus Á. - a szünetben), Lovrencsics (Bajzát 69').

Vezetőedző:

Lucsánszky Tamás.

Gólszerzők:

Szalai (34'), ill. Gárdos (37').

Sárga lap:

Bényei (10'), ill. Valencsik (41'), Csilus (57').

SZEOL SC - Budaörsi SC 1-0 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 1200 néző. Vezette: Radványi Ádám (Buzás Balázs, Kovács II Gábor).

SZEOL SC:

Leindler - Kéri, Rácz, Ikonomu, Grünvald, Forró, Puskás, Harsányi, Lévai (Ondrejó 41'), Buzási (Beretka 61'), Péter (Maksimovic 81').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Budaörs:

Ordasi - Horváth L., Kinyik, Gyurácz, Ódé, Sajbán Mi., Csillag, Menyhárt, Deli (Horváth P. 68'), Bogáti (Stieber 60'), Sajbán Má.

Vezetőedző:

Miskei Attila.

Gólszerző:

Maksimovic (90+3').

Sárga lap:

Beretka (68'), Ondrejó (80'), Maksimovic (90+3'), ill. Csillag (86').

A táblázat állása:

Az 5. kör programja:

Augusztus 21., vasárnap 17.30:

Soroksár SC - SZEOL SC, Budaörsi SC - Cigánd SE, Ceglédi VSE - Vác FC, Szeged 2011-Grosics Akadémia - ZTE FC, Dorogi FC - MTE 1904, Nyíregyháza Spartacus FC - BFC Siófok;

19.00:

HR-Rent Kozármisleny - Kisvárda Master Good, Szolnoki MÁV FC - Békéscsaba 1912 Előre SE, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Aqvital FC Csákvár. Korábban játszották:

Puskás Akadémia FC - Swietelsky-Soproni VSE 3-2 (2-1).

Gól: Tischler P. (2), Óvári Zs., ill. Eszlátyi I., Gyürki G.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.