Labdarúgás: Farkas Márk fejese döntött a derbin + FOTÓK

szeged_2011_szeol37_gs

Jobban kezdett a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Gyulán rendezett szegedi derbin: végül a korai fejes megpecsételte a SZEOL sorsát, amely emberhátrányban fejezte be a meccset.

Szegedi város rangadóval kezdődött az NB II 2016/17-es szezonja: a Szeged 2011-Grosics Akadémia a friss feljutó SZEOL SC ellenében kezdte meg az új idényt. Klausz László együttesében az új igazolások közül Horváth Attila kezdőként debütált, míg a túloldalon a nyáron érkezettek közül Konsztantinosz Ikonomu, Lévai Norbert és Péter Antal került be a kezdőcsapatba.

Idegesen kezdett a SZEOL SC, a Szeged-Grosics pedig ezt megérezve magához ragadta a kezdeményezést, és nem engedte kibontakozni Beretka Péteréket. A hetedik percben közel állt a vezetés megszerzéséhez Klausz László együttese, de Andorka Péter emelése a keresztlécről jött le, majd négy perccel később már megszületett a domináló Szeged-Grosics találata: a SZEOL egykori játékosa, Farkas Márk maradt üresen egy beívelést követően, és csúsztatott a bal alsóba, 1-0. Az idő teltével egyre bátrabb lett a SZEOL, Péter Antal lövésénél Szántai Levente védésére is szükség volt, majd a pályára kapitányként kifutó Gajág Gergő fejesében is több volt, de tisztázni tudott a Tóth Gábor vezette védelem. Az ivószünet előtt Andorka szerezhetett volna ismét gólt, de Zabari Dávid passza után hiába állt szinte az üres kapuval szemben, nem tudta ellőni Kéri Tamás mellett a labdát. A félidő végére újra felpörgött a meccs, Király távoli lövése megadta a kedvet Germán Tamásnak is, akinek lökete a kapufán csattant – az első 45 perc alapján akár több góllal is vezethetett volna a Szeged-Grosics a nehezen játékba lendülő SZEOL ellenében.

A szünet után nem sokkal Gajág Gergő maradt lent: a védő nem is tudta folytatni a játékot, így kényszerűségből kellett a meccsbe nyúlnia Tóth Ákosnak, aki Puskás Csabát küldte pályára. Többnyire eseménytelenül telt az első negyed óra, majd Buzási Péter számára volt hosszú két ígéretes labda is, sőt, Puskás szabadrúgása akár be is csavarodhatott volna a bal alsóba. Klausz László a hajrára bedobta a komplett másodosztály legfiatalabb játékosát, Balogh Gusztávot is, a Szeged 2011-Grosics Akadémia pedig egyre inkább a kontrákra játszott a meccs végéhez közeledve. A SZEOL a hajrában utolsó erőit is megmozgatta az egyenlítés érdekében, de nem tudott ziccert kialakítani, majd a második, sérülés utáni vendég-csere rosszul sült el, hiszen a Rácz László helyére beállt Lászik Milán gyakorlatilag első megmozdulásával piros lapot kapott, miután lerántotta a meginduló Balogh Gusztávot. A négyperces hosszabbításban sem tudott egyenlíteni a SZEOL, míg a Szeged-Grosics okosan tartotta a labdát és őrizte az eredményt, így végül meg is nyerte a Gyulán rendezett szegedi rangadót Farkas Márk korai fejesgóljával.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia a másodosztály következő fordulójában egy újabb újonc, a Cigánd otthonában lép pályára, míg a SZEOL SC bemutatkozik hazai pályán a Cegléd ellenében a SZVSE-pályán, jövő vasárnap 17.30-kor.

Gyula, Grosics Akadémia, 500 néző
2016. július 31., 18.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Nazsa Tamás •* Asszisztens: Szilágyi Norbert, Csatári Tibor
1
0

Labdarúgó NB II, 1. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – SZEOL SC 1-0 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 500 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Norbert, Csatári Tibor)
Szeged 2011-Grosics Akadémia: Szántai – Zabari (Geiger, 61′), Tóth G. (Jagodics, 76′), Farkas, Mészáros, Horváth A., Achim, Király, Germán, Andorka (Balogh G., 54′), Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
SZEOL SC: Dongó – Kéri, Gajág (Puskás, 52′), Ikonomu, Grünvald (Maksimovic, 80′), Rácz (Lászik 89′), Forró, Lévai, Buzási, Beretka, Péter. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Farkas (11′).
Sárga lap: Zádori (5′), Király (68′), ill. Forró (29′).
Kiállítva: Lászik (89′).

Klausz László: “Megérdemelten nyertünk, nagyon jól védekezett a csapat, úgy, ahogy azt a felkészülés alatt is tette. Nem emlékszem helyzetére az ellenfélnek, viszont nekünk sikerült helyzeteket kialakítanunk, egy picit azért idegeskedtem, mert ezeket nem sikerült berúgni, mert ezt az elején megtesszük, akkor nem kellett volna izgulnunk. Biztató volt a játékunk, de a folytatásban a helyzeteinket ki kell használni.”

Tóth Ákos: “Azt szokták mondani, bent marad egy csapat az öltözőben, én úgy fogalmaznék, az első félidőben bent maradtunk az NB III-ban. Megilletődötten, lassú ritmusban játszottunk, nem is lehetett más az eredménye, az 1-0 ránk nézve volt hízelgő a szünetben. A második félidőre sikerült rendezni a sorainkat, át is szerveztük a játékunkat, de elsősorban elkezdtünk bátrabban, gyorsabban futballozni, párharcokat nyertünk, a második félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a Szeged 2011-nek. Remélem, nem vádol senki elfogultsággal, de az utolsó negyed órában úgy tűnt, van is esélyünk egyenlíteni, hiszen ha nem is voltunk jobb erőben, de az látszott, hogy a srácokat viszi előre a szívük, míg az ellenfél talán belenyugodott, hogy megnyeri a meccset. Akkor úgy éreztem, ha van egy kis szerencsénk, akkor egyenlítünk, de összességében gratulálunk a Szeged 2011-Grosics Akadémiának, mert megérdemelten nyerték meg a meccset.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+4′
Befejeződött a mérkőzés, Nazsa Tamás lefújta a meccset.
90′
Lévai is besárgul a SZEOL-ból.
89′
KIÁLLÍTÁS! Lászik most állt be, de már véget is ért számára a meccs: a meginduló Baloghot rántja le utolsó emberként, tíz emberrel fejezi be a meccset a SZEOL!
szeged_2011_szeol28_gs
89′
Rácz másodjára is lent marad: újabb kényszerű csere a SZEOL-nál, Lászik váltja a megsérülő Ráczot.
87′
Egy gyors kontra végén létszámfölénybe kerül a Szeged-Grosics, de Zádori csavarása sem talál kaput.
83′
Ez pech: Ráczot is ápolni kell, Lászik gyorsan le is dobja a megkülönböztetőt, ha be kell állnia: úgy tűnik azonban, folytatni tudja a SZEOL bekkje.
szeged_2011_szeol38_gs
80′
Cserél a SZEOL: Grünvaldot hívja le Tóth Ákos, akit Maksimovic vált. Ez annyit jelent, hogy Buzási jött át balhátvédnek, míg Maksimovic játszik a jobb szélen.
79′
Péter harcol meg egy labdáért egy fejpárbajnál, majd Buzási gyűjti be: egy igazítás után el is lövi húsz méterről, de elsuhan a labda a bal alsó mellett.
76′
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a Szeged-Grosics: Tóth Gábort Jagodics Bence váltja az utolsó negyed órára.
73′
Komolyabb lehetőség egyik csapat sem adódott az utóbbi periódusban, ezt Balogh Gusztáv 17 méterről, kapásból meglőtt labdája töri meg – Dongó rajta volt, és szögletre ütötte.
szeged_2011_szeol16_gs
69′
Jön az ivószünet: rá is fér mindkét csapatra, elég fülledté vált az idő a meccs ezen szakaszára.
69′
Joggal bosszankodik a szabadrúgás után Puskás: a cséká tekerése kevéssel ment a bal kapufa mellé jó 20 méterről, Szántai csak nézte a labdát.
68′
Királynak nyomja oda egyből a lapot Nazsa egy ígéretes SZEOL-szabadrúgás előtt, mert nem tartotta be a kimért távolságot.
66′
Ehhez sem sok hiányzott: Lévai pörgetett Buzási elé, de ez is egy leheletnyivel hosszú volt, Szántai jó ütemben jött ki a kapujából.
63′
Puskás ível a Szeged-Grosics térfelének közepéről a kapu elé, de ez hosszú Buzásinak. Nincs túl sok lehetőség, ugyanakkor a SZEOL-nak hamarosan egyre többet kell kockáztatnia.
szeged_2011_szeol65_gs
61′
Ismét változtat Klausz László: Zabarit Geiger váltja a Szeged-Grosicsban.
59′
Flipperfoci: a bal oldali hazai szöglet után nagy nehezen kijön a labda az ötösön belülről, de a keresztbe lőtt bogyót Germán ballal “felszabadítja”.
58′
Horváth Attilának készíti le a labdát Zádori, előbbi távolról lő, de jócskán elkerüli a kaput kísérlete.
54′
Cserél Klausz László is: Andorka helyét a fiatal Balogh Gusztáv foglalja el.
52′
Jön is a csere: Gajág nem tudja folytatni, Puskás a helyén, aki átveszi a kapitányi szalagot. A csere következtében Rácz lép vissza középhátvédnek.
szeged_2011_szeol80_gs
50′
Kényszerű cserét kell végrehajtania Tóth Ákosnak: Gajág Gergő marad lent, aki átadja a kapitányi karszalagot Dongónak.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik csapat sem cserélt.

SZÜNET

45+2′
Vége az első félidőnek: Farkas Márk fejesével vezet a szünetben a Szeged-Grosics, amely határozottabban kezdte a meccset, a játékrész második felében már kiegyenlítettebb játék folyt a pályán – ugyanakkor Klausz László tanítványai kétszer is eltalálták a kapufát.
45′
Kettő percet hosszabbít Nazsa Tamás az első félidő végén.
40′
MEGINT KAPUFA! Ez ha bemegy, óriási gól! Germán jó 25-ről lőtt, életerős bombája a keresztlécről vágódik az alapvonal mögé.
39′
Király lő 17 méterről, kissé balról: félmagas lövését kiöklözi Dongó.
36′
Csendesebb időszak az utóbbi pár perc: egy lefújt, illetve egy le nem fújt ütközés, ami miatt felugrik mindkét kispad.
szeged_2011_szeol61_gs
32′
Góóóó… nem, érvénytelen! Egy bal oldali beadást követően Dongó csak röviden tudja kiütni a labdát, az erre lecsapó Germán ugyan bepofozza, de les miatt nem adja meg a bíró, marad az 1-0.
30′
Beretka került lövőhelyzetbe a kaputól húsz méterre: okosan, belsővel akarta eltekerni a bal felsőbe, de célt tévesztett.
29′
Forróé az első sárga a SZEOL részéről, előnyszabályt követően utólag mutatja fel a lapot neki Nazsa.
25′
Ivószünetet rendel el Nazsa Tamás játékvezető, ami teljesen indokolt: a félidő első fele a Szeged-Grosicsé volt, nehezen tud eljutni a kapuig a SZEOL.
24′
Mi maradt ki, te jó ég! Zabari indult meg a bal oldalon, az alapvonalig jutott, majd Dongó mellett középre tudott adni, ahol érkezett Andorka, aki azonban sokáig várt, így végül Kéri a gólvonalról ki tudta rúgni a labdát.
szeged_2011_szeol46_gs
22′
Gajág teljesen üresen maradt az ötös jobb sarkánál, de nem tudta pontosan kapura fejelni a labdát, majd Tóth Gábor tisztáz a levegőben – kezdi felvenni a meccs ritmusát a SZEOL. Közben az ultrák a kerítés és a Szeged-Grosics kapuja mögül próbálnak szurkolni, de ezt sem engedik a biztonságiak.
22′
Ez már komolyabb volt: Beretka passzával Péter a balösszekötő helyén tört be a tizenhatoson belülre, majd éles lövését Szántai ütötte szögletre.
21′
Gajág ívelését öleli magához Szántai: talán az első labda, amivel találkozik a meccs során a Szeged-Grosics kapusa.
20′
Kéri igen kemény belépője rázza fel egy kicsit a meccset: nem kímélte ellenfelét, ez tény, de lap nélkül megússza.
19′
Kicsit leült most a meccs, miközben az ultrákat felszólítják a biztonságiak, hogy másszanak le a falról, amin ülve nézték a meccset.
14′
Beretka startolt volna egy kissé röviden, Farkas felé hátra tett labdára, így végül a gólszerzőnek taccsra kellett rúgnia. Jó 50 szegedi ultra szurkol a pályától messze.
szeged_2011_szeol52_gs
11′
GÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics, egy szöglet után nem tud felszabadítani a SZEOL, majd a második beívelésnél üresen marad Farkas Márk, aki öt méterről a bal alsóba csúsztat, 1-0!
10′
Kicsit feljebb tud jönni most a SZEOL: közben a szegedu ultrák jócskán a pályától távol, a műfüves pálya mögött ülnek, rendőri kísérettel.
7′
Beszorul a SZEOL, nehezen tud kijönni Tóth Ákos együttese: ennek eredményeképp Andorka léphet ki, el is húzza a labdát Dongó mellett, de kissé kisodródott helyzetből a felső lécre emel, a meccs eddigi legnagyobb helyzete!
6′
Egy szöglet után Germán fejelhet az ötösről, de jóval a bal kapufa mellé megy.
5′
A meccs első sárgája Zádorié, aki megpróbált egy tizenegyest kiharcolni, de Nazsa játékvezető színészkedés miatt felmutatta a lapot a támadónak.
5′
Farkas Márk kiált nagyot a sporira, mivel lerántották véleménye szerint egy szabadrúgás után, de mehet tovább a játék.
szeged_2011_szeol53_gs
4′
Egy balra felívelt labdánál Kéri lábáról csúszott le a labda a tisztázásnál, de a lecsorgó Zabarinak hosszú volt, így nem tudta egyből beadni – nagy lehetőség lett volna.
2′
Labdát vesztett a SZEOL a saját térfelén, de Király jobb szélre ívelt labdája hosszú volt a társnak.
1′
A SZEOL kezdte a mérkőzést.

17.58 – A Szeged-Grosics kék mezben, fekete nadrágban, míg a SZEOL tiszta fehérben játszik a mai meccsen.

17.47 – A két csapat szinte másodpercre ugyanakkor végzett a melegítő gyakorlatokkal: legközelebb már csak meccskezdéskor térnek vissza a felek a pályára.

17.39 – Mindkét csapat nagyban melegít: nincs már sok hátra a kezdésig. Gyülekeznek a nézők is, egyre többen a Grosics Akadémia lelátóján. A hírek szerint várhatóak az ultrák is a meccsre.

17.28 – A két csapat kezdőjét böngészve mindkét oldalon akad hiányzó: ugyanakkor a SZEOL-nál talán több a sérülés miatt hiányzó, hiszen a keretben sincs ott az egyaránt problémákkal küzdő Ondrejó Tamás-Búrány Zoltán-Vágó Levente trió, miképp nincs a nevezett keretben Stefan Tomisic sem. A Szeged-Grosicsban az új szerzemények közül egyedül Horváth Attila került be a kezdőbe.

17.16 – Köszöntjük olvasóinkat Gyuláról! Szikrázó-perzselő napsütés, egy felhő sem az égen – ideális futballidőnek talán túlzás lenne nevezni az időjárást, minden esetre igazi nyári körülmények között kell ma helyt állnia a két csapat játékosainak.

A mérkőzés Nazsa Tamás sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez

70 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  70. Lali
  2016. december 9., péntek, 09:46
  Válaszolok

  Hogy fröcsögtek itt nyáron még a szeolvolánosok… Ebgondolat szerint meg a többi gyűlölködő szerint így a SZEOL, meg úgy a SZEOL…. s mostanra hol is van a SZEOL?
  A béka se..e alatt van. De azért a Szeged 2011-et most, dec. 11-én vasárnap agyon akarják verni. Pláne hogy a püspökéktől eljött Lóczi mester alaposan feltüzeli őket… De ettől még kiesnek. NB 3-ba! Odavalók. Volánosok.

 • '>
  69. Figyelő2
  2016. augusztus 2., kedd, 20:49
  Válaszolok

  T.Oskolau! Továbbra is tartom: a 60-as “Szurkoló” írta itt le egyedül a lényeget, s ha ezt “béka-egér politikai harcnak” minősíti, akkor tényleg közel kerülhet a szerencsétlen “kutyáshoz”…alias ebgondolat.
  Kérdésére pedig egyszerű konkrét választ kap: a stadion 2017-re elkészül!
  A drámai részleteket Önnek szívesen elmondom ( ha ad egy elérhetőséget), ám az ilyen szánalmas (lásd “ebgondolatos”), örökké gyalázkodó-fröcsögő, ún. “anti-kommentelők és trollok” előtt egyszerűen nem tehetem. Köszönöm a megértést – mivel Ön intelligens ember – és várom az elérhetőségét!

 • '>
  68. stadi
  2016. augusztus 2., kedd, 17:01
  Válaszolok

  Az NBI hétvégi fordulójában összesen kábé 15 ezer néző volt, ebből jó 6 ezer a fradi-dévétékán.
  Azért ezt is tegyük oda a stadionka helyzethez. 🙂

 • '>
  67. vidéki
  2016. augusztus 2., kedd, 16:12
  Válaszolok

  Elolvasva ezeket a kommenteket, tisztelet a kivételnek,arra a konkluzióra jutottam, ez a város, valóban egy Botka tanácselnököt érdemel!!!

 • '>
  66. Ebgondolat
  2016. augusztus 2., kedd, 15:55
  Válaszolok

  61. Figyelő2
  Annyit se tudsz rólam, mint a NASA a Világegyetemről! De segítek: 2011-13 között mindkét szezon összes hazai meccsén kint voltam! Miután Gyulán folytatták az NB3-ban, minden hétvégén a szegedma-n követtem a meccset. Miután egy hatalmas szerencs során egy év múlva visszakerültek az NB2-be, reménykedtem, hogy ismét Szegeden játszanak. De nem. Ettől függetlenül a további két szezonban is rendszeresen követtem a meccseket a szegedma-n. Az ötödik stadionépítési határidőt is elhittem! De mára már annyira se érdekelnek, mint hogy a szomszéd mit reggelizett! Szegednek szerencsére lett egy valódi szegedi csapata, akik nem veszik semmibe a szurkolóikat! Ez a gyulai gittegylet remélem soha többé nem jön vissza Szegedre, mert már nem tudnék szurkolni nekik! Velük kapcsolatban már csak az érdekel, meddig bitorolják még Szeged nevét. Mindenesetre vasárnap meccs lesz Szegeden, ahol az EGYETLEN szegedi csapat fog játszani: a SZEOL SC!

 • '>
  65. kópé
  2016. augusztus 2., kedd, 15:07
  Válaszolok

  Tisztelt Figyelő!
  Nincs itt semmi álszentség abban, hogy azok az emberek, akiknek egy “szent” a hívők pénzén tömött csapat évekig hazudott (a SZVSE pálya NBII-re alkalmatlan, 2 éven belül feljutunk stb.) a szurkolóinak, akkor azok kiábrándulnak, és átállnak egy olyan valóban helyi csapat mögé, aki Szegeden játsza a meccseit, és önerőből, állami támogatás nélkül harcolta ki a feljutást. Mert hogy a Szeged 2011-nek még ez is csak a zöld asztalnál sikerült 2-szer is! (hol is van akkor a szentség?)

 • '>
  64. maci
  2016. augusztus 2., kedd, 15:05
 • '>
  63. kópé
  2016. augusztus 2., kedd, 15:00
  Válaszolok

  akkor elmondom neked, hogy itthon is megértsék:
  NEM LESZ STADION!

 • '>
  62. oskolau
  2016. augusztus 2., kedd, 14:27
  Válaszolok

  Tisztelt Figyelő2!
  Engem egy percig sem érdekel ez a provinciális béka-egér politikai harc, amit itt többen folytatnak.
  Arról viszont már szeretnék egy hiteles tájékoztatást kapni, hogy mi az oka , hogy az Önök tulajdonában lévő telken, kiemelt kormányvállalkozásként miért nem történik semmiféle építkezés mindmáig?
  Egyszerű, konkrét kérdésre konkrét választ szeretnék kapni, mindenféle botkázás, ebgondolatozás stb. nélkül!
  Szerintem nem vagyok egyedül ezzel!

 • '>
  61. Figyelő2
  2016. augusztus 2., kedd, 14:07
  Válaszolok

  Tisztelt Szurkoló és Zebulon! Sok mindenben igazatok van, kitűnően látjátok az összefüggéseket!
  Szerintem előbbi már meg is adta utóbbinak a válaszokat… Hisz a lényeg, sőt, a TÉNYEK a 60-as hsz.-ban hangzottak el:
  “…tény hogy van egy réteg Szegeden aki a volán mögé állt be most hirtelen és ők megtesznek mindent hogy az embereket hergeljék a Szeged 2011 ellen, de ha valaki tud olvasni különböző oldalakat és valamennyire ismeri ezeket az embereket, akkor kivehető hogy melyik álszent banda csinálja ezt…”

  Igen, valóban jól és tisztán kivehető! A 30-as Figyelő pl. stílusa alapján a szocialista beállítottságú Délmagyar vezető funkcionáriusa (volt) és a közismert szófordulatai alapján evidens, h. ki az…
  Ebgondolat pedig? Ha tudná, h. mi mit tudunk róla…

  Ehelyett inkább folytatom a Tisztelt 60-as kommentelő tényközlését, Zebulonnak is válasz gyanánt:

  “Sajnos a szegedi helyzet korántsem jó, hiszen a Szeged 2011 albérletben… A stadionról sajnos csak cikkeket olvasni, a munkálatokból nem látni semmit, de a Szeol csapata sem sokkal jobb a kölcsön kapott címerrel és az albérlettel, de legalább ők itthon játszanak. A rengeteg károgó ember (Ebgondolat, figyelem!!!) ezzel a folyamatos rigó fc, gyula 2011-es írásokkal és a folyamatos gyalázkodásokkal szerintem példa nélküli…”

  Kedves Zebulon! Remélem, tudott olvasni a sorok között, mert egy aprót azért tévedett: a Püspök úr az up-nevelést csupán alapnak szánta, a felépítmény a városi vezetők által szétrohasztott szegedi labdarúgás felfuttatása lesz! S mint tudjuk, mindez komoly áldozatok nélkül nem megy.