Sport

Labdarúgás: a megyei kupaselejtező eredményei (FRISSÍTVE)

Labdarúgás: a megyei kupaselejtező eredményei (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 3., szerda
Labdarúgás: a megyei kupaselejtező eredményei (FRISSÍTVE)
labdarugas_foci_futball_gs

A nyolcaddöntőkkel megkezdődött az új lebonyolítású megyei selejtező a labdarúgó magyar kupában.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla,

az idei esztendőtől kezdve új lebonyolítási rendszert vezetett be a magyar kupában a Magyar Labdarúgó-szövetség. A friss szisztéma szerint az országos főtábla küzdelmei szeptemberben indulnak (ahol alanyi jogon szerepelnek az NB-s csapatok), előtte nyáron, augusztusban bonyolítják le a megyei selejtezőket. A megyei I. osztályú gárdák számára kötelező a nevezés, kivétel a második csapatokat, míg az alacsonyabb osztályokban indulók számára fakultatív. Megyénkben így most csak két alacsonyabb osztályú alakulat, a Balástya és a Kiszombor élt a lehetőséggel. Ennek megfelelően tizenhat gárda részvételével rendezik meg a kupaselejtezőt, és augusztus végére dől el, kik (várhatóan két legénység) képviselhetik Csongrád megyét a főtáblán a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a SZEOL SC, a Hódmezővásárhelyi FC és a Mórahalom VSE mellett. A megyei selejtezőben egyébként döntetlen esetén azonnal tizenegyespárbajt tartanak. Több helyen büntetők döntöttek az első fordulóban, de Dorozsmán és Csongrádon is a vendégcsapat jutott tovább a tizenegyeseket követően, míg Kisteleken hasonló körülmények között vérzett el az Algyő, miképp az FK 1899 Szeged is búcsúzott a sorozat idei kiírásától. A Makó nyerni tudott a megyeegy újoncának vendégeként, míg a Tiszasziget magabiztosan lépett a következő fordulóba Balástyán aratott sikerével. A Szentes ugyan elutazott Sándorfalvára, azonban a hazaiak nem álltak ki, így minden bizonnyal a Kurca-partiak jutottak a következő fordulóba.

A magyar kupa selejtezője 1. fordulójában:

Kiskundorozsma ESK - Ujszegedi TC 1-1 (0-0) - büntetőkkel: 4-5

Gól: Füleki G. ill. Pióker T.

Foliaplast-Bordány SK - Makó FC 0-2 (0-1)

Gól: Bánóczki D., Kalász Z.

Kiszombor KSK - FK 1899 Szeged 1-0 (1-0)

Gól: Csizmadia K.

Sándorfalva SK - Szentesi Kinizsi SZITE

-

a Sándorfalva ki nem állása miatt elmaradt

Kisteleki TE - Algyő SK 1-1 (1-0) - büntetőkkel: 4-3.

Gól: Antal R. ill. Gonda A.

Balástya KSE - Tiszasziget SE 1-5 (0-3)

Gól: Szűcs J. ill. Bernát P. (2), Kasza R. (3).

Csongrád TSE - Ásotthalom TE 1-1 (0-0) - büntetőkkel: 4-5

Gól: Huszka M. ill. Szabó T. Szőregi RSE - Szegedi VSE: augusztus 10. A második fordulót augusztus 10-én 17 órakor, a harmadik kört augusztus 17-én 17 órakor rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.