Közélet

Közérdekű munkára ítélték a Rogán Antalt joghurttal leöntő férfit

Közérdekű munkára ítélték a Rogán Antalt joghurttal leöntő férfit

2016. augusztus 1., hétfő
Közérdekű munkára ítélték a Rogán Antalt joghurttal leöntő férfit

Gyorsított eljárásban garázdaság miatt 240 óra közérdekű munka büntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki joghurttal öntötte le pénteken a Parlamentből távozó Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész hétfőn.

Ibolya Tibor

közleményében azt írta: a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség feljegyzése alapján a bíróság a váddal egyezően garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit és társát. A két férfi pénteken dél körül egy-egy kamerával, egy doboz joghurttal, valamint egy doboz kefirrel megjelent a budapesti Kossuth téren, ahol felfigyeltek a Parlamentből éppen távozó Rogán Antalra, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjére. A miniszter az őt szállító kisbuszhoz tartott, amikor az egyik elkövető megszólította, majd a nála lévő joghurttal és kefirrel leöntötte. A történteket a férfi a testére erősített kamerával, míg társa kissé távolabbról, kézi kamerával rögzítette. Ibolya Tibor azt írta: "a terheltek erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen". A két férfit az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé, mivel annak törvényi feltételei adottak voltak, a bizonyítékok rendelkezésre álltak és a két férfi is beismerte a bűncselekmény elkövetését. A bíróság a minisztert joghurttal leöntő elkövetőt 240 óra közérdekű munka büntetésre, míg társát bűnsegédként 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség mindkét férfi büntetésének súlyosításért fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.