/

Konteós videóval jelentkezett a Dungaree

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dungaree_status_quo

A szegedi stoner-grunge csapat második klipje az összeesküvés-elméleteket állítja pellengérre. A Status Quo az augusztus 25-én megjelenő “Bipolar World” debütlemez első ízelítője.

A kisfilm egy szöveges videónak indult, ám végül klip lett belőle, némi szöveggel. A Status Quo a No Total Films keze munkája, hasonlóan a Dungaree első videójához, a Climb Out Of The River-hez.

“A szám mondanivalója és ezáltal a klip is az összeesküvés-elméletekre épül, mint például a chemtrailtől való rettegés, ezotéria, oltásellenesség, és hasonlók, vagyis arról a hülyeségről, hogy ha valaki olvas valamit az interneten, azt azonnal elhiszi és terjeszti, és másra is rá akarja erőltetni” – tudtuk meg a Dungaree basszusgitárosától, Balogh Attilától. A klip – Lukács Lászlóval, az Ozone Mama billentyűsével a főszerepben – egy olyan embert mutat be, aki a konteók elkötelezett hívője, vagyis otthon ül, folyamatosan gyártja az elméleteket, megpróbál meggyőzni mindenkit az “igazságról”, sőt, még tüntet is – egyedül, ugyanis ezzel az egésszel egyedül van.

A Bipolar World címre keresztelt debütáló albumot, melynek első ízelítője a videó, az Our Soundban vette fel a zenekar Szabó Szebasztián vezetésével. “A lemez augusztus 22-én jelenik meg, és augusztus 25-én az A38 Hajón tartjuk meg a lemezbemutató koncertet a The Trousers társaságában” – mondta el hírportálunknak Dencs Dominik dobos. A videoklip megjelenésével elindult az előrendelés a korongra a zenekar Bandcamp oldalán, tehát aki kedvet kap hozzá, az előre benevezhet a lemezre.

Default thumbnail
Előző sztori

Szijjártó: elfogadhatatlan a svéd miniszter bírálata

Következő sztori

Emberi csontokat találtak Szegeden csatornázás közben

Legutóbbi hasonló cikkek