Sport

Király Gáboré a szezon védése az UEFA-szavazáson

Király Gáboré a szezon védése az UEFA-szavazáson

2016. augusztus 25., csütörtök
Király Gáboré a szezon védése az UEFA-szavazáson

Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa nyerte a szezon védése díjat az európai szövetség (UEFA) honlapján tartott szavazáson.

Király

54 228 szavazatot kapott, ez az összes voks 34,5 százaléka. A második az orosz

Igor Akinfejev

, a harmadik pedig az olasz

Gianluigi Buffon

lett, egyaránt 14-14 százalékkal. Király a franciaországi Európa-bajnokságon a belgák ellen 4-0-ra elvesztett nyolcaddöntőben

Kevin De Bruyne

szabadrúgását tolta a keresztlécre, ezzel a védéssel nyerte meg a 2015/16-os európai labdarúgóidény legnagyobb védése közönségdíjat. A hárítástól a kapus egyik ujja kificamodott. Az Eb-n a magyar válogatott mind a négy mérkőzésén a Haladás játékosa védte a kaput. Király augusztus 2-án jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól, amelyben 1998-as bemutatkozása óta 107 alkalommal lépett pályára, és ezzel csúcstartó az örökrangsorban. Novemberben egy barátságos mérkőzésen véd majd utoljára a nemzeti csapatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.