Sport

Kezdőket vár a Szandzsu Thay Box Sportegyesület

Kezdőket vár a Szandzsu Thay Box Sportegyesület

2016. augusztus 31., szerda
Kezdőket vár a Szandzsu Thay Box Sportegyesület
Thai-2

A szegedi sportegyesület szeptembertől kezdő csoportot indít, ahová folyamatosan várják a 14 év feletti érdeklődőket. Ennek kapcsán beszélgettünk Darida Tibor edzővel.

- Mikor alakultatok egyesületté?

- A Szandzsu Thay Box Klubunk immáron több mint 10 éve, aktív és tevékenyen résztvevője a szegedi sportéletnek. Folyamatos építkezésünk és fejlődésünk egyik fontos állomása, hogy a nyár folyamán hivatalosan is Egyesületté alakultunk, és legnagyobb örömünkre már az első támogatóink is megjelentek.

- Kiknek ajánljátok a Thay Box-ot?

- Mindenkinek. (mosolyodik el az edző) Szegeden évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a Thay Box küzdősport iránt. Ezért is tervezünk szeptembertől – a haladó csoportunk mellett– ismét kezdő csoportot indítani, ahová minden 14 év feletti érdeklődőt szertettel várunk. Mi nemcsak versenyzőket szeretnénk felnevelni, hanem egyfajta tömegsportként kívánjuk népszerűsíteni a küzdősportok iránt érdeklődők körében a Thay Box szakágat. Az edzéseink iránt érdeklődők között egyre nagyobb számban vannak a gyengébb nem képviselői, valamint a negyven év körüli, illetve feletti urak is. Mindenkit szívesen látunk.

- Teljesen kezdők is jelentkezhetnek?

- Természetesen. Semmiféle előképzettség nem szükséges, csak egy kis kíváncsiságra, elhatározásra és akartra van szükség. Mert hozzánk nem lemerészkedni kell. Minden 14 év feletti érdeklődőt, sportolni, mozogni vágyót szívesen látunk, ismerjék meg "testközelből" ezt a remek sportágat, és ha kedvet kapnak, akkor csatlakozhatnak hozzánk edzőtársként. Kezdő edzéseink Helyszíne: Eötvös József Gimnázium, Szeged, Csongor tér 1. Időpontjai: Kedd, Csütörtök 18.00-19.00-ig. Természetesen a 14 év alattiakra is gondoltunk, mivel azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek részéről is egyre nagyobb az érdeklődés. Ezért szeptember közepétől, egy gyermek csoport indítását is tervezzük.

Thai-3

- A közösségi oldalatokon gyakran feltűnik Rehák György a Thay Box hazai úttörője, ami gondolom nem véletlen.

- Büszkék vagyunk arra, hogy az Egyesületünkben végzett szakmai munka koordinátora Rehák György, a Magyar Kick-Box Szövetség elnökségi tagja, a sportág honi emblematikus alakja. A legendás harcos, aki egyben a magyar Thay Box egyik alapítója is, figyelemmel kíséri és segíti munkánkat. Évente több alkalommal is megtiszteli jelenlétével edzéseinket, és ahogyan egy

tavalyi cikketekben

is írtatok róla szakmai és technikai tanácsokkal segíti az edzésmunkánkat. Ahogyan akkor ő fogalmazott „Az a fontos, hogy a sportot úgy adja át az edző, hogy közben közösséget is építsen, jó dolgokat adjon át, és ez mindenkinek a javára váljon. Így lehetnek kitűnő sportolóink a jövőben is, akiket láthatunk majd akár kisebb, akár nagyobb versenyeken, de mindenképpen egészséges emberek lesznek, akik meg tudják védeni magukat, sugározzák azt a magabiztosságot, amelyet a muay thai ad, és nem utolsó sorban a munkában, iskolában is jobban fognak teljesíteni”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.