Közélet

Illegális bevándorlás - Bakondi: tömeges, szervezett, agresszív és illegális a migráció

Illegális bevándorlás - Bakondi: tömeges, szervezett, agresszív és illegális a migráció

2016. augusztus 7., vasárnap
Illegális bevándorlás - Bakondi: tömeges, szervezett, agresszív és illegális a migráció

Tömeges, szervezett, agresszív és illegális a migráció - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Bakondi György

kifejtette: Európában összetett politikai és belbiztonsági veszély alakult ki, amelynek megfelelő kezeléséhez határozott intézkedésekre lenne szükség, az Európai Unió intézményei azonban gyengeséget mutatnak, és nem alkalmaznak erőt. Hibás vagy késedelmes válaszaikon túl az is bonyolítja a helyzetet, hogy sokan inkább segítik a migrációt, mint akadályozzák - tette hozzá. A belbiztonsági főtanácsadó szerint az emberek félelmet, bizonytalanságot éreznek a terrorcselekmények miatt, aminek rossz társadalmi, politikai és gazdasági hatásai vannak. Kiemelte: az illegális bevándorlás szervezettsége mögött az Iszlám Állam áll, amely háborút hirdetett Európa ellen. Az ideológia hívei szét akarják zilálni az uniót - mutatott rá, hozzáfűzve: ugyanakkor egyre több nemzetállam ismeri fel, hogy alapvető érdeke küzdeni a terrorizmus ellen. Bakondi György emlékeztetett arra, hogy a magyar hatóságok július 5-ével úgynevezett mélységi határőrizetet vezettek be. Azokat az elfogott migránsokat, akikre nem tudnak bűncselekményt bizonyítani, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azóta csaknem 4900 határátlépési kísérlet történt a magyar-szerb határon, ebből több mint 3100-at megakadályoztak, és körülbelül 1800 embert kísértek vissza - mondta. Arról is beszélt, hogy Szerbiában, a határtérségben nagyjából 3900 olyan migránsról tudnak a hatóságok, akik vagy megpróbálták korábban átlépni a határt, vagy ez várható tőlük. Ezért továbbra is nagy szükség van a magyar rendőrökre és katonákra a területen - jegyezte meg a belbiztonsági főtanácsadó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.