Bulvár

FM: a vásárlók tudatosabbak, a vállalkozások jogkövetőbbek

FM: a vásárlók tudatosabbak, a vállalkozások jogkövetőbbek

2016. augusztus 9., kedd
FM: a vásárlók tudatosabbak, a vállalkozások jogkövetőbbek

A vállalkozások jogkövetőbbek, a vásárlók pedig tudatosabbak lettek, jobban odafigyelnek arra hol, milyen szolgáltatást és élelmiszert vásárolnak - összegezte az eddigi nyári élelmiszerlánc-ellenőrzések eredményét a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

A nyári szezonális ellenőrzéseken júliusban csaknem 16 millió forint bírságot szabtak ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai, hiányosságokat főként a higiéniai feltételek biztosításával kapcsolatban tártak fel.

Zsigó Róbert

megjegyezte: minden esztendőben ezen feltételek biztosításával van a legtöbb probléma, ugyanakkor míg tavaly júliusban az esetek 12 százalékában, idén csak 4 százalékban találtak problémát. Az államtitkár elmondta azt is, hogy a magyar emberek vásárlási szokásai is átalakulóban vannak, a lakosság egy részének fontos, hogy helyi terméket vásároljon, többen pedig rájöttek arra is, hogy egy jobb minőségű alapanyagból egészségesebb ételt tudnak főzni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.