Közélet

Az NFM 1,5 milliárd forintra emelte a hűtőgépcsere pályázat keretét

Az NFM 1,5 milliárd forintra emelte a hűtőgépcsere pályázat keretét

2016. augusztus 11., csütörtök
Az NFM 1,5 milliárd forintra emelte a hűtőgépcsere pályázat keretét

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép csere legutóbbi lezárt pályázatának 500 millió forint eredeti keretét 1 milliárd forinttal 1,5 milliárd forintra emelte - jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Elmondta, a keretemelés révén valamennyi sikeres pályázó támogató okiratot fog kapni, felidézte, hogy az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép csere legutóbbi pályázatára mintegy 46 ezer jelentkezés érkezett a régiókból több mint 1,5 milliárd forint támogatási igényre.

Szabó Zsolt

kérdésre válaszolva elmondta: a programban a családi házak energiahatékonysági korszerűsítésére a pályázatot 2016 augusztus 15-én, hétfőn 8 órától lehet beadni, a pályázat 5 milliárd forint kerettel indul, de igyekeznek pénzügyileg követni az igényeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.